Alberto Contador – Το τελευταίο Emonda SLR της TREK

Μια και ο 72ος Γύρος Ισπανίας, θα είναι ο τελευταίος μεγάλος γύρος του Alberto Contador, η TREK, η εταιρεία που τον στήριζε τα τελευταία χρόνια, του είχε μια έκπληξη.

Του έφτιαξε ένα Emonda SLR αποκλειστικά γι’ αυτόν. Το ποδήλατο παρουσιάστηκε στην παρουσίαση της ομάδας στην Nime.

«Το να πάρω αυτό το νέο ποδήλατο είναι μεγάλη έκπληξη για μένα και είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να οδηγήσω την τελευταία μου Vuelta με αυτό», δήλωσε ο Contador.

«Πήρα τα πρώτα μου μεγάλα αποτελέσματα σε ένα ποδήλατο Trek, από τα οποία ξεχωρίζει το πρώτο μου Tour το 2007, και θα είναι επίσης το ποδήλατο με το οποίο λέω αντίο στους μεγάλους γύρους και στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Αυτό  έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για μένα».

Επίσης με ένα Trek κέρδισε τους Γύρους Ιταλίας και Ισπανίας του 2008, καθώς και το Γύρο Γαλλίας το 2009.

Συνήθως κάθε ποδήλατο που φτιάχνεται στα μέτρα ενός αθλητή, έχει ξεχωριστές λεπτομέρειες. Αυτό έγινε και στο ποδήλατο του

«Επισημαίνει τις νίκες μου στο Tour, το Giro και τη Vuelta φυσικά, αλλά και τις άλλους σημαντικούς αγώνες. Τα έπαθλα των τριών μεγάλων γύρων είναι σε αυτό, και άλλα πράγματα όπως το προσωπικό μου σύνθημα ‘querer es poder’ [Όπου υπάρχει βούληση, υπάρχει τρόπος] που πάντα έχω κατά νου, και άλλες λεπτές αναφορές στον τρόπο της ποδηλασίας μου, όπως η φράση «επίθεση μέχρι το τέλος». Πιστεύω ότι είναι ένα ποδήλατο που αντανακλά εμένα και την καριέρα μου πλήρως  και νομίζω ότι οι οπαδοί θα το αγκαλιάσουν επίσης»

Ο Contador, ένας αθλητής με 5 νίκες στη Vuelta, επιδιώκει να τελειώσει την καριέρα του εντυπωσιακά και να απολαύσει έναν τελικό επιτυχημένο αγώνα, πριν κρεμάσει τους τροχούς του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Greyhound 120 2024 – Αλλαγές

Το Greyhound 120 αποτελεί μέρος της διοργάνωσης Epic Rides, της μοναδικής διοργάνωσης στην…