Μια καταστροφική αρχή για τον Nairo Quintanta

Ο Nairo Quintanta (Movistar), ξεκίνησε την έκδοση του 2018 “καταστροφικά” καθώς έχασε χρόνο 1:15” έναντι των αντιπάλων του.

Είχε πρόβλημα με τους τροχούς του, σχεδόν με 3,5 χλμ για τον τερματισμό. Σταμάτησε, έλαβε βοήθεια από την ουδέτερη υποστήριξη της Mavic και σταμάτησε και πάλι για να πάρει το δεύτερο του ποδήλατο, πριν φτάσει στον τερματισμό στο Fontenay-Le-Comte.

“Χτύπησα ένα εμπόδιο ταχύτητας (speed bump)ακριβώς πριν από τη ζώνη ασφαλείας των τριών τελευταίων χιλιομέτρων”, δήλωσε ο Quintana.

Στα τρία τελευταία χιλιόμετρ, οι κανονισμοί επιτρέπουν στους αθλητές να μην χάσουν χρόνο σε περίπτωση μηχανικής βλάβης ή πτώσης. Ο Quintana βρισκόταν ακριβώς έξω από αυτό το όριο και δεν μπορούσε να βασιστεί στον κανόνα.

“Και οι δύο τροχοί μου έσπασαν και δεν μπορούσα να συνεχίσω. Αυτό είναι το πώς τα πράγματα λειτουργούν στην ποδηλασία, δεν υπάρχει άλλος τρόπος προς τα εμπρός. Το μόνο παρήγορο ότι ο Chris Froome έχασε επίσης χρόνο και αυτό σημαίνει ότι είμαι μόνο μερικά δευτερόλεπτα πίσω του”.

Ο Froome έχασε χρόνο λόγω μιας εξόδου και πτώσης, πέντε χιλιόμετρα απο τον τερματισμό. Τερμάτισε  51΄΄ πίσω από τον νικητή της σκηνής Fernando Gaviria (Quick Step). Ο Adam Yates (Mitchelton-Scott) και ο Richie Porte (BMC Racing), που επίσης ενεπλάκησαν στο ατύχημα, τερμάτισαν στο ίδιο γκρουπ με τον Froome. Ο Quintana ήταν πιο πίσω, ενώ ο συνπατριώτης τουΚολομβιανός Gaviria γιόρτασε τη νίκη του εταπ.

Η Movistar είναι η μόνη ομάδα που έχει φέρει τρεις υποψήφιους επικεφαλείς στην γενική κατάταξη του 2018 με τους Quintana, Mikel Landa και Alejandro Valverde. Ο Landa χαρακτήρισε το πρώτο εταπ «καταστροφή» για την ισπανική ομάδα WorldTour και τον συναθλητή του.

“Τα πρώτα τρία τέταρτα της ημέρας ήταν ήρεμα, αλλά στο τέλος ήρθε η ένταση και τα νεύρα”, δήλωσε ο Landa. “Ήταν πολύ δύσκολο. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν σκέφτεσαι ποτέ και κοστίζει ενέργεια. “

Ο Quintana έχει τερματίσει δύο φορές στο βάθρο συνολικά, πίσω από το Froome στο Tour de France και έχει κερδίσει τόσο στο Giro d’Italia όσο και στη Vuelta a España. Τώρα αγωνίζεται με το Froome στο πίσω μέρος της κατάταξης, μετά την 1η από τις 21 πρώτες ημέρες αυτής της έκδοσης του 2018.

“Αν και δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις τον Γύρο, υπάρχουν πολλά εταπ για να προσπαθήσω να ανακτήσω χρόνο. Και τουλάχιστον ο Alejandro και ο Landa τερμάτισαν με το πρώτο γκρουπ”, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Eusebio Unzué.

“Είχαμε τον Rojas, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για να του δώσει το ποδήλατό του σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα, αλλά είχε πτώση νωρίτερα. Ο Soler ήταν ήδη πολύ πίσω, και οι Amador και Bennati προσπάθησαν να τον βοηθήσουν αργότερα”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Liège-Bastogne-Liège 2024 – Νίκη για Tadej Pogačar

Ο Tadej Pogačar κατέκτησε τη νίκη στο Liège-Bastogne-Liège 2024,με μια αποφασιστική επίθεσ…