Με πολλούς τρόπους, ένα ηλεκτρικό ποδήλατο φαίνεται αντίθετο στη διατήρηση φυσικής κατάστασης, αλλά αυτό δεν συμβαίνει απαραίτητα. Ας δούμε τα κύρια πλεονεκτήματα τους:

Επιτρέπουν τη συνεχή αερόβια άσκηση

Δεν πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί με τον εαυτό μας, ειδικά αν είμαστε νέοι στην ποδηλασία ή θέλουμε να ανεβάσουμε επίπεδο. Όλοι μας θα πρέπει να αθλούμαστε και το μίνιμουμ που θα πρέπει να τηρούμε είναι τουλάχιστον 2,5 ώρες αερόβιας άσκησης μέτριας έντασης την εβδομάδα.

Για όσους από εμάς χρειάζονται μια μικρή ώθηση για να πετύχουμε τους στόχους μας, τα ηλεκτρικά ποδήλατα κάνουν την ποδηλασία δυνατή για ένα πολύ ευρύτερο φάσμα ανθρώπων, παρέχοντας βοήθεια στις αναβάσεις, σε παραπάνω φορτία και σε μεγαλύτερες διαδρομές.

Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το εάν χρησιμοποιούνται για μετακίνηση ή άσκηση. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά ποδήλατα κάνουν περισσότερη άσκηση από ό, τι διαφορετικά θα έκαναν, παρά την πρόσθετη βοήθεια.

Το αποτέλεσμα;  Βελτιωμένη αεροβική κατάσταση και λιγότερο σωματικό λίπος.

Περισσότεροι άνθρωποι ποδηλατούν περισσότερο χρόνο

Μια μελέτη στη Νορβηγία έδειξε ότι τα ηλεκτρικά ποδήλατα κάνουν τους ανθρώπους να ποδηλατούν περισσότερο και πιο συχνά.

Αυτό σημαίνει ότι ανταλλάσουμε μικρές μετακινήσεις με αυτοκίνητο με το ποδήλατο, καθώς επίσης ότι είναι πιο πιθανό να βγούμε για μια βόλτα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν είναι μόνο καλό για την υγεία μας αλλά είναι επίσης θετικό για το περιβάλλον.

Στον κόσμο της ποδηλασίας, ο αυξανόμενος αριθμός των ποδηλατών σημαίνει επίσης ότι ενθαρρύνεται μια μεγαλύτερη υποδομή για τους ποδηλάτες στο σύνολό τους. Αυτό σημαίνει περισσότερες ποδηλατικές παροχές στο χώρο εργασίας (όχι στην Ελλάδα), περισσότερες θέσεις στάθμευσης και καλύτερους ποδηλατόδρομους.

Όσοι έχουν μετακινηθεί στην ποδηλασία με τη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων έχουν βρει πιο εύκολη τη μετάβαση από άλλους τρόπους μεταφοράς και κατά συνέπεια είναι πιο πιθανό να τη διατηρήσουν, πράγμα που αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τις καμπάνιες για τη βελτίωση των στατιστικών για την υγεία.

Καλύτερη ψυχική υγεία

Ιδιαίτερα για όσους θέλουν να αλλάξουν συνήθειες και να αρχίσουν να ασκούνται περισσότερο, η βοήθεια που παρέχει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο κάνει τη μετάβαση από άλλους τρόπους μεταφοράς ευκολότερη για τους νέους χρήστες. Αναπνέουμε φρέσκο αέρα, κάνουμε την άσκηση μας, αλλά τα εμπόδια είναι πολύ λιγότερα.

Ηλεκτρικά ποδήλατα – Ποια τα πλεονεκτήματα;

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι άνθρωποι οικοδομούν την εμπιστοσύνη τους με την ποδηλασία πολύ πιο αποτελεσματικά και, όπως αναφέραμε προηγουμένως, είναι πιο πιθανό να συνεχίσουν την άσκηση, η οποία με τη σειρά της είναι χρήσιμη για την ψυχική υγεία.

Στην περίπτωση που δεν έχουμε ανέβει στη σέλα από τα παιδικά μας χρόνια, ένα ηλεκτρικό ποδήλατο μπορεί να μας προσφέρει την εμπειρία πιο «αναίμακτα».

Επίσης μας βοηθά όταν επιστρέφουμε στην ποδηλασία μετά από οποιαδήποτε προβλήμα υγείας, ώστε να ασχοληθούμε με το άθλημα χωρίς να ασκήσουμε υπερβολική πίεση στο σώμα μας.

Κάνουν την ποδηλασία πιο περιεκτική

Οποιοσδήποτε εραστής της ποδηλασίας θα εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες ενός καλού ποδηλάτου, αλλά τι γίνεται καθώς μεγαλώνουμε σε ηλικία ή αντιμετωπίζουμε προβλήματα υγείας;

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα επιτρέπουν σε περισσότερους ανθρώπους να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν να κυκλοφορούν για πολλά χρόνια, γεγονός που αποτελεί τεράστιο παράγοντα για τη βελτίωση της υγείας στην τρίτη ηλικία.

Όχι μόνο αυτό, αλλά η ικανότητα άσκησης μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανάκτηση από τραυματισμούς και προβλήματα υγείας, που σημαίνει ότι τα πλεονεκτήματα είναι διπλάσια.

Επίλογος

Τα ηλεκτρονικά ποδήλατα μας επιτρέπουν να κυκλοφορούμε περισσότερο, και όσο περισσότερο ποδηλατούμε, τόσο περισσότερο μπορούμε να το συνεχίζουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Amstel Gold Race 2024 – Νικητής ο Tom Pidcock

Μετά από μια κούρσα φθοράς όλη την ημέρα στο Amstel Gold Race, ο Tom Pidcock αναδείχθηκε ν…