Περιληπτικά:

Ο Jakob Fuglsang (Astana) κέρδισε το πρώτο του Μνημείο στο Liège-Bastogne-Liège 2019, κάνοντας επίθεση στα τελευταία 15 χλμ και κράτησε, παρόλο την παραλίγο πτώση του στα 5 χλμ πριν την γραμμή τερματισμού.

Ο Fuglsang έκανε την αποφασιστική κίνηση στην τελική ανάβαση, την Cote de la Roche-aux-Faucons, καθώς ο Alaphilippe και άλλοι υποψήφιοι αγωνίστηκαν μετά από μια σκληρή μέρα αγώνων σε βροχερές συνθήκες.

Ο Michael Woods (πρώην EF Education) και ο Davide Formolo (Bora-Hansgrohe) ακολούθησαν τον Fuglsang, αλλά έχοντας καλύτερα πόδια από αυτούς, πήρε μια διαφορά στα τελευταία 13 χλμ και τερμάτισε πρώτος.

Ο Davide Formolo τερμάτισε 2ος 27΄΄ αργότερα, έχοντας ολοκληρώσει την 1η του εμφάνιση στο Μνημείο, με τον συναθλητή του στην Bora-Hangrohe, Maximilian Schachmann να τερματίζει 3ος μετά 30΄΄.

Liège – Liège → 256 km

Οι επιθέσεις άρχισαν μετά το ελεύθερο, με ένα γκρουπ 8 αθλητών να αποσπάται: Lilian Calmejane (Direct Energie), Julien Bernard (Trek-Segafredo), Tobias Ludvigsson (Groupama- FDJ), Jeremy Maison (Arkea-Samsic), Andrea Pasqualon (Wanty-Gobert), Kevin Deltombe (Sport Vlaanderen-Baloise), Mathjis Paasschens (Wallonie Bruxelles), Kenny De Haes (Wallonie Bruxelles).

Η διαφορά τους έφτασε τα 10΄, μετά από 40 χλμ αγώνα.

Οι συνθήκες στο δρόμο δεν ήταν καθόλου ιδανικές, με την βροχή να πέφτει από τη στιγμή που οι αθλητές έφυγαν από τη Λιέγη.

Μετά την άφιξη στη Bastogne και στη ζώνη τροφοδοσίας, ο Dan Martin (UAE Team Emirates) εγκατέλειψε τον αγώνα. Ο Ιρλανδός ανακάμπτει από ασθένεια στο Vuelta al País Vasco .

Επόμενος για εγκατάλειψη ήταν ο Alejandro Valverde, στα 100 χλμ αγώνα, υποφέροντας από διάφορα σωματικά προβλήματα τις τελευταίες ημέρες. Ο Robert Gesink (Jumbo-Visma) επίσης αποχώρησε μετά από πτώση σε κατάβαση.

Η Deceuninck – Quick-Step ανέβασε πολύ το ρυθμό, μαζεύοντας την διαφορά κάτω από 5΄, ενώ ο ο Julien Bernard (Trek-Segafredo) επιτέθηκε πηγαίνοντας σόλο.

Στα τελευταία 66 χλμ, ο Bernard πιάστηκε και όλο το πελοτόν μαζεύτηκε.

Μετά από 2 χλμ, μια νέα επίθεση από τον Tanel Kangert (EF Education First) και Omar Fraile (Astana) δημιουργήθηκε.

Όταν προστέθηκαν και άλλοι επιτιθέμενοι, η Deceuninck – Quick-Step άρχισε να τους κυνηγάει, αλλά τελικά ο Kangert ξέφυγε, ενώ έφταναν στο Côte de la Redoute.

Καθώς το πελοτόν ακολούθησε στο La Redoute, ο Philippe Gilbert άρχισε να χάνει επαφή, ενώ ο Patrick Konrad επιτέθηκε μέσα από το πελοτόν.

Ο Konrad ενώθηκε σύντομα με τον Kangert, ο οποίος είχε μια διαφορά 10΄΄, ενώ πίσω ο Alaphilippe με το ζόρι κρατιόταν στη μέση του πελοτόν.

Η Astana πήρε τον έλεγχο από την Deceuninck – Quick-Step και άρχισε να πλησιάζει το δίδυμο.

Οι Tim Wellens και Daryl Impey μάζεψαν τους Kangert και Konrad, πριν ο Wellens επιτεθεί ξανά και ακολούθησε ο Michael Woods (EF Education First) που πήγε.

Ήταν η στιγμή που ο Jakob Fuglsang αποφάσισε να βγει στην επίθεση και να κλείσει τη διαφορά, ενώ πίσω του ήρθαν οι Woods και David Formolo (Bora-Hansgrohe).

Οι 2 τελευταίοι δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό του Δανού, ενώ πίσω τους ένα γκρουπ 3 σχηματίστηκε από τους Nibali, Adam Yates (Mitchelton-Scott) και τον Mikel Landa (Movistar).

Όμως ο Fuglsang κράτησε μια διαφορά 23΄΄ που ήταν αρκετή για να του δώσει την 1η του νίκη σε Μνημείο.

Αποτελέσματα

1 Jakob Fuglsang (Den) Astana, in 6-37-37
2 Davide Formolo (Ita) Bora-Hansgrohe, at 27 seconds
3 Maximilian Schachmann (Ger) Bora-Hansgrohe, at 57s
4 Adam Yates (Gbr) Mitchelton-Scott
5 Michael Woods (Can) EF Education First
6 David Gaudu (Fra) Groupama-FDJ
7 Mikel Landa (Esp) Movistar, all at same time
8 Vincenzo Nibali (Ita) Bahrain-Merida, at 1-00
9 Dylan Teuns (Bel) Bahrain-Merida, at 1-05
10 Wout Poels (Ned) Team Sky, at 1-26

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Greyhound 120 2024 – Αλλαγές

Το Greyhound 120 αποτελεί μέρος της διοργάνωσης Epic Rides, της μοναδικής διοργάνωσης στην…