Περιληπτικά:

Ο Ιταλός πρωταθλητής της Deceuninck – Quick-Step, Elia Viviani νόμισε ότι κέρδισε στο Orbetello. Όμως μετά τον τερματισμό, η κριτική επιτροπή υποβάθμισε τον Viviani λόγω «αντικανονικού σπριντ». Έτσι, ο Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) στέφθηκε νικητής του εταπ.

Vinci-Orbetello 220 Km

Λόγω του ισχυρού ανέμου, καμιά ομάδα δεν ήθελε να αναλάβει τον κίνδυνο από την αρχή στο Vinci και έτσι το πελοτόν παρέμεινε ενωμένο.

Μόνο ένας γενναίος αθλητής, ο Sho Hatsuyama (Nippo-Vini Fantini-Faizainè), έκανε μια σόλο επίθεση, θέλοντας να αναπληρώσει τον συναθλητή του, Hiroki Nishimura, ο οποίος βγήκε εκτός χρόνου, στο 1ο εταπ.

Μετά από 63 χλμ αγώνα, ο Hatsuyama πήρε τους πόντους στο ενδιάμεσο σπριντ, ενώ ο Arnaud Démare (Groupama-FDJ) αποκάλυψε τη φιλοδοξία του για τη μωβ φανέλα, κερδίζοντας τη 2η θέση στο σπριντ.

Το πελοτόν επέτρεψε στον Hatsuyama να κρατηθεί μπροστά με μια διαφορά 7΄. Όμως στα τελευταία 75 χλμ, ο Ιάπωνας αθλητής τελικά πιάστηκε.

Αν και τα ανοιχτά τμήματα της διαδρομής ήταν επικίνδυνα λόγω του ανέμου, τελικά ο άνεμος δεν ήταν τόσο δυνατός. Μπροστά στο πελοτόν η Bora-Hansgrohe διατηρούσε τον έλεγχο για τον νικητή του 2ου εταπ, Pascal Ackermann μαζί με την Jumbo-Visma που προστάτευε την ροζ φανέλα του Primoz Roglic.

Στη μοναδική ανάβαση της ημέρας, το Poggio l’Apparita (Cat4), το πελοτόν ανέβηκε χωρίς σπασίματα. Έτσι ο Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) πήρε εύκολα τους 3 πόντους του ανηφορικού σπριντ.

Στα τελευταία 9 χλμ, η Movistar πανικοβλήθηκε όταν ο Richard Carapaz (13ος στη ΓΚ) έπρεπε να αλλάξει ποδήλατα. Στην προσπάθεια του να επανέλθει, έχασε 46΄΄.

Στα τελευταία 5 χλμ, μια πτώση σε μια αριστερή καμπή, έσπασε το πελοτόν στα δύο. Το αποτέλεσμα στην πρώτη 10άδα, ήταν ο Tao Geoghegan Hart (Ineos), ο οποίος ήταν 7ος στην ΓΚ, να χάσει 1:28΄΄.

Περνώντας το τελευταίο χιλιόμετρο, η Groupama-FDJ οδηγούσε το πελοτόν για  τον Arnaud Démare. Ένα εσάκι πριν τον τερματισμό, ανάγκασε το πελοτόν να χάσει ταχύτητα.

Ο πρώτος που ξεκίνησε το σπριντ ήταν ο Ackermann ήταν ο πρώτος που ξεκίνησε το σπριντ, αλλά επιβραδύνθηκε λόγω αντίθετου ανέμου.

Ο Elia Viviani, σωστά τοποθετημένος, βγήκε μπροστά την τελευταία στιγμή και πήρε τη νίκη, ενώ πίσω του τερμάτισε 2ος ο Fernando Gaviria (EAU), με τον Démare στην 3η θέση.

Ο νικητής του εταπ, Fernando Gaviria (UAE Team Emirates):

«Δεν είναι πραγματικά ο τρόπος που θέλω να κερδίζω, γι’ αυτό και δεν γιόρτασα στο βάθρο. Κατά τη γνώμη μου, ο Viviani είναι ο νικητής σήμερα. Δεν νομίζω ότι το έκανε επίτηδες – βγήκε κατευθείαν από τον τροχό του Ackermann».

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που «κερδίσαμε» λόγω του κανόνα υποβιβασμού αλλά υποθέτω ότι συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, ειδικά στο σπριντ. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η ομάδα μου έκανε μεγάλη δουλειά και ελπίζω να τους ανταμοίψω με μια καθαρή νίκη όσο το δυνατόν συντομότερα».

Αποτελέσματα 3ου εταπ:

1. Fernando Gaviria (Col) UAE Team Emirates in 5:23:19
2. Arnaud Demare (Fra) Groupama-FDJ
3. Pascal Ackermann (Ger) Bora-Hansgrohe
4. Matteo Moschetti (Ita) Trek-Segafredo
5. Giacomo Nizzolo (Ita) Dimension Data
6. Jakub Mareczko (Ita) CCC
7. Davide Cimolai (Ita) Israel Cycling Academy
8. Manuel Belletti (Ita) Androni Giocattoli-Sidermec
9. Christian Knees (Ger) Ineos
10. Sacha Modolo (Ita) EF Education First

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης:

1. Primoz Roglic (Slo) Jumbo-Visma in 10:21:01
2. Simon Yates (GB) Mitchelton-Scott at 0:19
3. Vincenzo Nibali (Ita) Bahrain-Merida 0:00:23
4. Miguel Angel Lopez (Col) Astana at 0:28
5. Tom Dumoulin (Ned) Sunweb
6. Rafal Majka (Pol) Bora-Hansgrohe at 0:33
7. Bauke Mollema (Ned) Trek-Segafredo at 0:39
8. Damiano Caruso (Ita) Bahrain-Merida at 0:40
9. Pello Bilbao (Spa) Astana at 0:42
10. Victor De La Parte (Spa) CCC at 0:45

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Greyhound 120 2024 – Αλλαγές

Το Greyhound 120 αποτελεί μέρος της διοργάνωσης Epic Rides, της μοναδικής διοργάνωσης στην…