Περιληπτικά:

Στο 4ο εταπ του Giro d’Italia ο Richard Carapaz (Movistar),  πήρε τη νίκη μετά από έναν τρελό τερματισμό στο Frascati.

Το πελοτόν χωρίστηκε τα τελευταία 6 χλμ από μια τεράστια πτώση. Ο Carapaz ήταν ένας από τους τυχερούς αθλητές που ξέφυγε από το χάος και να τερματίσει 1ος. Το φαβορί του εταπ, Caleb Ewan (Lotto Soudal), τερμάτισε 2ος.

Κατά της διάρκειας της ημέρας, η μάχη για το εταπ δόθηκε τελικά στο ανηφορικό τερματισμό στο Frascati. Αλλά μια μεγάλη πτώση δημιούργησε την ευκαιρία και ο Richard Carapaz πήρε μια ωραία νίκη για τη Movistar.

Orbetello-Frascati → 235 km

Το εταπ ήταν πολύ μεγάλο, αλλά χωρίς δύσκολες αναβάσεις. Το τελευταίο μέρος ήταν δύσκολο και τα τελικά χιλιόμετρα ανηφορικά.

Ενώ τη Δευτέρα, ο Sho Hatsuyama ήταν ο μόνος επιτιθέμενος, σήμερα υπήρχαν 3 αποσπασμένοι αθλητές: Damiano Cima (Nippo-Vini Fantini-Faizane), Marco Frapporti (Androni Giocattoli-Sidermec) και Mirco Maestri (Bardiani-CSF) που έχτισαν μια μέγιστη διαφορά 13΄.

Ήταν ο Frapporti που διέσχισε πρώτα το Manciano, την 1η ανάβαση της ημέρας, μπροστά από τους Maestri και Cima. Το πελοτόν ακολουθούσε, αλλά η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο με τη συνεργασία Lotto Soudal και Groupama-FDJ. Ο Caleb Ewan και ο Arnaud Démare είχαν σχέδια για τον τερματισμό.

Ο Arnaud Démare συγκέντρωσε μερικούς πόντους στο ενδιάμεσο σπριντ, καθώς οι βοηθοί έκαναν τη δουλειά τους για τα φαβορί. Η απόσπαση φαινόταν δυνατή, αλλά ο ρυθμός αυξήθηκε, προκαλώντας νευρικότητα στο πελοτόν.

Στα τελευταία 12 χλμ, μια πτώση έριξε τους James Knox (Deceuninck – Quick-Step) και τον κάτοχο παγκόσμιου ρεκόρ, Victor Campenaerts (Lotto Soudal). Και οι δύο αθλητές ήταν τελικά σε θέση να συνεχίσουν.

Οι ανηφορίστες ήταν ιδιαίτερα ανυπόμονοι για τον τερματισμό, αν και οι σπρίντερ είχαν επίσης μια πιθανότητα νίκης. Η απόσπαση πιάστηκε στα τελευταία 10 χλμ, και όλοι άρχισαν να ετοιμάζονται για τον τερματισμό. Ο ρυθμός ανέβηκε ξανά και οι αθλητές της ΓΚ έπρεπε να κάνουν κίνηση για να παραμείνουν κοντά στο μέτωπο.

Στα τελευταία 6 χλμ, υπήρξε ακόμα μια μεγάλη πτώση. Ο Tom Dumoulin, αρχηγός της ομάδας Sunweb, πιάστηκε στην πτώση και προσπάθησε να επιστρέψει μπροστά, αλλά είχε τραυματιστεί στο γόνατό του και έχασε πάρα πολύ χρόνο.

Ο πρωταγωνιστής Primoz Roglic (Jumbo-Visma) ήταν μπροστά, αλλά ο Vincenzo Nibali (Bahrain – Merida) και ο Simon Yates (Mitchelton-Scott) έμειναν πίσω, και συγκρότησαν την ομάδα των κυνηγών.

Μόνο μια μικρή ομάδα δεν πιάστηκε στην πτώση, συμπεριλαμβανομένων των Roglic, Démare και Ulissi. Αυτοί οι αθλητές θα αγωνίζονταν για τη νίκη του εταπ. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν η μόνη ομάδα με αρκετούς αθλητές στο μπροστινό μέρος, οπότε ο Ulissi μπορούσε να υπολογίζει για μια πιθανή νίκη.

Όμως, ήταν η ανοιχτόχρωμη φανέλα του Richard Carapaz, που επιτέθηκε ακριβώς την κατάλληλη στιγμή, ώστε να να κρατήσει σε απόσταση ασφαλείας τον Caleb Ewan και να πάρει τη νίκη. Ο νικητής του 2ου εταπ, Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) τερμάτισε με το 1ο γκρουπ, μαζί με τη ροζ φανέλα στην 6η θέση.

Ο νικητής του εταπ, Richard Carapaz (Movistar):

«Δεν περίμενα να κερδίσω σήμερα. Ήταν ένα μεγάλο εταπ με μερικούς λόφους προς το τέλος. Το σχέδιό μας ήταν μόνο να προστατέψουμε τον Mikel Landa να μην χάσει χρόνο, αλλά μια πτώση στο τέλος άλλαξε τα πάντα. Ήμουν εναντίον των σπρίντερ για τη νίκη, οπότε έπρεπε να προβλέψω τη δράση τους. Η στιγμή που επέλεξα να επιτεθώ ήταν τέλεια».

Αποτελέσματα 4ου εταπ:

1. Richard Carapaz (Ecu) Movistar in 5:58:17
2. Caleb Ewan (Aus) Lotto Soudal
3. Diego Ulissi (Ita) UAE Team Emirates
4. Pascal Ackermann (Ger) Bora-Hansgrohe at 0:02
5. Florian Senechal (Fra) Deceuninck – Quick-Step
6. Primoz Roglic (Slo) Jumbo-Visma
7. Valerio Conti (Ita) UAE Team Emirates
8. Miguel Angel Lopez (Col) Astana at 0:18
9. Arnaud Démare (Fra) Groupama-FDJ
10. Simon Yates (GB) Mitchelton-Scott

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης:

1. Primoz Roglic (Slo) Jumbo-Visma in 18:19:20
2. Simon Yates (GB) Mitchelton-Scott at 0:35
3. Vincenzo Nibali (Ita) Bahrain-Merida at 0:39
4. Miguel Angel Lopez (Col) Astana at 0:44
5. Diego Ulissi (Ita) UAE Team Emirates
6. Rafal Majka (Pol) Bora-Hansgrohe at 0:49
7. Bauke Mollema (Ned) Trek-Segafredo at 0:55
8. Damiano Caruso (Ita) Bahrain-Merida at 0:56
9. Bob Jungels (Lux) Deceuninck – Quick-Step at 1:02
10. Davide Formolo (Ita) Bora-Hansgrohe at 1:06

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Amstel Gold Race 2024 – Νικητής ο Tom Pidcock

Μετά από μια κούρσα φθοράς όλη την ημέρα στο Amstel Gold Race, ο Tom Pidcock αναδείχθηκε ν…