Περιληπτικά:

Το 10ο εταπ του Giro d’Italia θα τελείωνε πάντα με μαζικό σπριντ. Το ερώτημα ήταν ποιος θα ήταν ο πιο γρήγορος; Pascal Ackermann, Caleb Ewan ή Elia Viviani; Κανένας από αυτούς, ήταν ο Γάλλος Arnaud Démare (Groupama-FDJ) που κέρδισε το μαζικό σπριντ, μετά από μια τρελή προσπάθεια. Ο Valerio Conti (UAE Team Emirates) συνέχισε με τη ροζ φανέλα.

Ravenna-Modena à → 145km

Μια εντελώς επίπεδη διαδρομή, απέναντι από την κοιλάδα Po, σε κυρίως σε μεγάλους και ίσιους δρόμους. Ο τερματισμός ήταν σχεδόν τελείως επίπεδος.

Οι αθλητές είχαν μόνο 145 χλμ στη σέλα σήμερα, οπότε η απόσπαση έπρεπε να ξεφύγει νωρίς. Ο Luca Covili (Bardiani-CSF) και ο Sho Hatsuyama (Nippo-Vini Fantini-Faizané) δεν περίμεναν πολύ. Για το πελοτόν, δεν είχαν ενδιαφέρον, οπότε και τους έδωσε πολύ μεγάλη ελευθερία. Άλλωστε υπήρχε αρκετός χρόνος για να τους έπιανε…

10ο εταπ – Ο Demare νικητής κερδίζει το μαζικό σπριντ

Το προβάδισμα τους περιορίστηκε μόλις στα 2΄.Πολύ λίγα συνέβησαν καθ ‘οδόν προς τη Μόντενα, απλώς ο Enrico Battaglin συμμετείχε σε μια πτώση. Ο Ιταλός κρατούσε τον ώμο του, αλλά ευτυχώς η ζημιά δεν ήταν τόσο άσχημη και επέστρεψε στο πελοτόν στα τελευταία 30 χλμ, ενώ οι 2 αποσπασμένοι πιάνονταν.

10ο εταπ – Ο Demare νικητής κερδίζει το μαζικό σπριντ

Οι Lotto Soudal, Jumbo-Visma, Bora-Hansgrohe και αρκετές άλλες ομάδες προσπάθησαν να προστατεύσουν τα φαβορί τους. Εξαιτίας αυτού και της νευρικότητας στο peloton, ο ρυθμός ανέβηκε λίγο. Καθώς έφτασαν στα τελευταία χιλιόμετρα, οι ομάδες των σπρίντερ άρχισαν να πλασαρίζονται.

10ο εταπ – Ο Demare νικητής κερδίζει το μαζικό σπριντ

Η Lotto Soudal πήρε την πρωτοβουλία για τον Caleb Ewan, αλλά ο Francisco Ventoso της CCC προσπάθησε να εκπλήξει το πελοτόν με μια επίθεση, 2 χλμ από τη γραμμή.

Όμως οι Deceuninck – Quick-Step, Groupama-FDJ και Lotto Soudal ήταν σε θέση να τραβήξουν τον Ventoso πίσω, για να ξεκινήσουν το σπριντ.

Μπαίνοντας στο τελευταίο χιλιόμετρο, μια πτώση έριξε κάτω αρκετούς αθλητές: Ackermann, Matteo Moschetti και Jakub Mareczko έμειναν εκτός του σπριντ.

Οι Viviani και Ewan κατάφεραν να αποφύγουν την πτώση. Ο Ιταλός δοκίμασε τον Αυστραλό, αλλά ο Viviani δεν είχε αρκετή δύναμη. Ο Demare βγήκε από το πουθενά και πήρε την πρώτη του νίκη στο Giro d’Italia.

Ο νικητής του εταπ, Arnaud Démare (AG2R-La Mondiale):

«Ήρθαμε στο Giro για αυτό. Ήθελα πραγματικά μια νίκη σε εταπ και την πήρα. Αποφύγαμε την πτώση επειδή, ως ομάδα, ήμασταν πολύ σωστά τοποθετημένοι. Είμαι πολύ χαρούμενος».

Ο επικεφαλής της ΓΚ, Valerio Conti (UAE Team Emirates):

«Ελπίζω ότι δεν συνέβη τίποτα κακό με τον συναθλητή μου Simone Consonni στην πτώση. Προστατεύτηκα πολύ καλά από την ομάδα μου όλη την ημέρα. Τους ευχαριστώ που μου έδωσαν μια ακόμα μέρα με τη Maglia Rosa».

Αποτελέσματα 10ου εταπ:

1. Arnaud Demare (Fra) Groupama-FDJ in 3:36:07
2. Elia Viviani (Ita) Deceuninck – Quick-Step
3. Rüdiger Selig (Ger) Bora-Hansgrohe
4. Caleb Ewan (Aus) Lotto Soudal
5. Giacomo Nizzolo (Ita) Dimension Data
6. Davide Cimolai (Ita) Israel Cycling Academy
7. Manuel Belletti (Ita) Androni Giocattoli-Sidermec
8. Giovanni Lonardi (Ita) Nippo-Vini Fantini-Faizane
9. Jasper De Buyst (Bel) Lotto Soudal at 0:02
10. Jacopo Guarnieri (Ita) Groupama-FDJ at 0:04

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης:

1. Valerio Conti (Ita) UAE Team Emirates in 39:45:10
2. Nans Peters (Fra) AG2R-La Mondiale at 1:50
3. Primoz Roglic (Slo) Jumbo-Visma
4. José Rojas (Spa) Movistar at 2:33
5. Amaro Antunes (Por) CCC at 2:34
6. Fausto Masnada (Ita) Androni Giocattoli-Sidermec at 2:36
7. Andrey Amador (CRc) Movistar at 2:39
8. Valentin Madouas (Fra) Groupama-FDJ at 3:27
9. Giovanni Carboni (Ita) Bardiani-CSF at 3:30
10. Pello Bilbao (Spa) Astana at 3:32

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Greyhound 120 2024 – Αλλαγές

Το Greyhound 120 αποτελεί μέρος της διοργάνωσης Epic Rides, της μοναδικής διοργάνωσης στην…