Ο Chris Froome θα μπορούσε να γυρίσει πίσω σε 6 μήνες μετά την επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση για πολλαπλά κατάγματα, σύμφωνα με τον χειρουργό του.

Ο 34χρονος υπέστη κατάγματα στη λεκάνη, το μηριαίο οστό, τον αγκώνα και τα πλευρά, κατά τη διάρκεια πτώσης μεγάλης ταχύτητας στο Critérium du Dauphiné την Τετάρτη (12 Ιουνίου).

Ο Froome υποβλήθηκε σε χειρουργείο 8 ωρών και παραμένει στην εντατική μονάδα μετά την πτώση, η οποία συνέβη κατά τη διάρκεια της αναγνώρισης του 4ου εταπ.

Ο επικεφαλής χειρουργός στο νοσοκομείο του Saint-Etienne, Remi Philippot , δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP:

«Η πρόσκρουση έγινε με περίπου 50 χιλιόμετρα ανά ώρα με ελάχιστη προστασία σώματος, προκαλώντας πρόσκρουση μεγάλης δυναμικής».

«Ο Chris Froome έχει το ονεύμα του νικητή και πολύ γρήγορα άρχισε να επιστρέφει. Άρχισε να ρωτάει αμέσως πότε θα μπορούσε να ανέβει πίσω στο ποδήλατό του. Θα μπορεί να επιστρέψει σε περίπου 6 μήνες».

Ο Froome αναμένεται να παραμείνει στην εντατική μονάδα για περίπου 48 ώρες, προτού μετακινηθεί σε μονάδα αποκατάστασης.

Ο αρχηγός της Ineos έπεσε, όταν αφήνοντας στιγμιαία τα χέρια του για να σκουπίσει τη μύτη του, μια ριπή αέρα μετακίνησε τον εμπρός τροχό, προκαλώντας τον να χτυπήσει ένα τοίχο με μεγάλη ταχύτητα.

Αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στην Roanne, ο Froome μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του Saint-Etienne, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση την Τετάρτη το βράδυ.

Η Ineos επιβεβαίωσε ότι ο Froome δεν πρόκειται να συμμετέχει στο Tour de France 2019.

Ο Sir Dave Brailsford, επικεφαλής της ομάδας, δήλωσε: «Η κύρια έννοια μας τώρα είναι προφανώς να μπορέσουμε να παρέχουμε την μεγαλύτερη δυνατή φροντίδα στον Chris, ώστε να ανακάμψει το συντομότερο δυνατόν».

«Ένα από τα μεγάλα μας ατού σε αυτή την ομάδα, είναι ότι συσπειρωνόμαστε στις δύσκολες στιγμές, και θα υποστηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον Chris και την οικογένειά του».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Greyhound 120 2024 – Αλλαγές

Το Greyhound 120 αποτελεί μέρος της διοργάνωσης Epic Rides, της μοναδικής διοργάνωσης στην…