CycloNews.gr

4ο εταπ – Νίκη για Narváez, ροζ φανέλα για Ciccone

4ο εταπ – Νίκη για Narváez, ροζ φανέλα για Ciccone

Ο Jhonatan Narváez τερμάτισε νικητής στο 4ο εταπ του Giro d’Italia από ένα μικρό γκρουπ στην Cosenza την Τρίτη, καθώς ο Giulio Ciccone εξασφάλισε τη ροζ φανέλα.

Ο Narváez της UAE Team Emirates-XRG είχε την ταχύτητα στην πρώτη γραμμή για να νικήσει τον Orluis Aular (Movistar), καθώς ο Ciccone της Lidl-Trek τερμάτισε 3ος και πέρασε στην πρωτοπορία του αγώνα χάρη σε επιπλέον δευτερόλεπτα.

Ο Aular ξεκίνησε νωρίς, με 350 μέτρα να απομένουν, δίνοντας στον Narváez τον χρόνο να τον προσπεράσει και να κερδίσει με καθαρό μήκος ποδηλάτου στη γραμμή εκκίνησης.

Αυτό σηματοδότησε μια ανατροπή για την τύχη της UAE στο Giro, που ήρθε λίγες μέρες αφότου έχασαν 3 αναβάτες σε μια μαζική σύγκρουση στο 2ο εταπ, συμπεριλαμβανομένου του φαβορί για την ΓΚ, Adam Yates.

Υπήρχαν ακόμα περίπου 40 αναβάτες στο πελοτόν μέχρι τον τερματισμό, αλλά αυτός ο αριθμός είχε μειωθεί δραστικά από την ανάβαση Cozzo Tunno 2ης κατηγορίας, η οποία κορυφώθηκε περίπου 45 χιλιόμετρα πριν από τον τερματισμό, πράγμα που σημαίνει ότι κανένας από τους κορυφαίους σπρίντερ δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τη νίκη.

Ήταν η 3η νίκη του Narváez σε ένα στάδιο στο Giro και ήρθε μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο Tour Down Under, όπου έσπασε σπονδύλους.

Αποτελέσματα 4ου εταπ

1. Jhonatan Narváez (Ecu) UAE Team Emirates-XRG, in 3:08:46
2. Orluis Aular (Ven) Movistar
3. Giulio Ciccone (Ita) Lidl-Trek
4. Ben Turner (GBr) Ineos Grenadiers
5. Alessandro Pinarello (Ita) NSN Cycling
6. Afonso Eulálio (Por) Bahrain Victorious
7. Lennert Van Eetvelt (Bel) Lotto Intermarché
8. Diego Ulissi (Ita) XDS Astana
9. Andrea Raccagni Noviero (Ita) Soudal Quick-Step
10. Michael Valgren (Den) EF Education-EasyPost, all at same time

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης

1. Giulio Ciccone (Ita) Lidl-Trek, in 16:18:51
2. Jan Christen (Sui) UAE Team Emirates-XRG, +4s
3. Florian Stork (Ger) Tudor
4. Egan Bernal (Col) Netcompany-Ineos, both at same time
5. Thymen Arensmen (Ned) Netcompany-Ineos, +6s
6. Giulio Pellizzari (Ita) Red Bull-Bora-hansgrohe, at same time
7. Lennert van Eetvelt (Bel) Lotto Intermarché, +10s
8. Enric Mas (Esp) Movistar
9. Markel Beloki (Esp) EF Education-EasyPost
10. Jan Hirt (Cze) NSN Cycling, all at same time

Exit mobile version