Ανεξάρτητα από το αν ξεκινάμε το σπορ ή θέλουμε αυτή τη σεζόν να αυξήσουμε τον θαυματουργό δείκτη W/Kg, είναι πολύ πιθανό ότι θα χρειαστεί να χάσουμε βάρος.

Η απώλεια βάρους μέσω της ποδηλασίας μπορεί να επιτευχθεί με την εφαρμογή λίγων απλών τεχνικών. Ωστόσο, μπορεί να απαιτήσει μεγάλη υπομονή, αυτοέλεγχο και αξιοποίηση του χρόνου μας.

Βόλτα πριν το πρωινό

Ξυπνώντας το πρωί, το σώμα μας ήδη βρίσκεται 6-8 ώρες χωρίς τροφή. Μια μικρή βόλτα 30-60΄, θα κάνει το σώμα μας να κάψει περισσότερο λίπος. Δεν ξεχνάμε στην επιστροφή να φάμε ένα καλό πρωινό, με αρκετούς υδατάνθρακες.

Τρώμε τακτικά

Η προσκόλληση σε μια καθημερινή ρουτίνα 3 γευμάτων την ημέρα σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να τρώμε κάτι περιττό, έχοντας χάσει ένα γεύμα.

Μπορείτε να διασφαλίσουμε, καθορίζοντας ένα  οργανωμένο εβδομαδιαίο πλάνο με συγκεκριμένα γεύματα. Αυτό σημαίνει επίσης ότι αποφεύγουμε οποιονδήποτε πειρασμό, μια και δεν μπαίνουμε σε ένα σούπερ μάρκετ κάθε μέρα.

Τρώμε λιγότερο

Είναι βέβαια το προφανές, αλλά ισχύει αν θέλουμε να ξεφορτωθούμε μερικά κιλά.

Ένα καλό τρικ είναι να χρησιμοποιούμε μικρότερα πιάτα, γεμίζοντας τα με μικρότερες μερίδες.  Χρειάζονται αρκετά λεπτά ώστε ο εγκέφαλος να δώσει σήμα ότι το στομάχι μας είναι γεμάτο και δεν χρειάζεται άλλο φαγητό.

Η αφυδάτωση μπορεί μερικές φορές να παρερμηνευτεί για την πείνα, οπότε αν αρχίσουμε να αισθανόμαστε πείνα, πίνουμε ένα ποτήρι νερό επιπλέον.

Όχι τροφές και ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη

Αποφεύγοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους

Έτσι, αντί π.χ. μια μπάρα σοκολάτας, τρώμε ένα φρούτο. Μετά μια βόλτα, αντί για ένα αναψυκτικό καλύτερα να πιούμε μια δόση πρωτεΐνης για αποκατάσταση. Το τελευταίο είναι σημαντικό, γιατί πρέπει να διασφαλίσουμε ότι καίμε λίπος, χωρίς απώλεια μυϊκής μάζας.

Ποδηλατούμε πιο συχνά

5 βόλτες της 1 ώρας, είναι πάντα καλύτερες από μια μεγάλη προπόνηση 5 ωρών! Φυσικά, θα πρέπει οι βόλτες μας να έχουν το στοιχείο της έντασης, για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Περιορίζουμε την κατανάλωση αλκοόλ

Το αλκοόλ είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην άσκοπη αύξηση βάρους.

Η υψηλή κατανάλωση αλκοόλ, μπορεί να οδηγήσει και σε αυξημένη κατανάλωση τροφής, οπότε σε επιπλέον θερμίδες.

Αποφεύγουμε την τροφοδοσία στο ποδήλατο αν δεν είναι απαραίτητη

Αποφεύγουμε την περιττή κατανάλωση υδατανθράκων, εκτός πραγματικά το χρειαζόμαστε.

Οποιαδήποτε διαδρομή μικρότερη από 1 ώρα δεν απαιτεί οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα μπουκάλι νερό.

Μετά από αυτό θα χρειαστούμε μόνο περίπου 60-90 γρ υδατανθράκων/ ώρα. Ένας εύκολος τρόπος είναι να πάρουμε μαζί μόνο τα απαραίτητα για την βόλτα μας.

Χρησιμοποιούμε την ποδηλασία στην πόλη

Η μετακίνηση στην πόλη είναι συχνά αναπόφευκτο μέρος της καθημερινής ζωής, ωστόσο αυτή η καθημερινή ρουτίνα είναι η τέλεια ευκαιρία για να αυξήσουμε τα χιλιόμετρα που κάνουμε.

Κάθε φορά που θα έχουμε την ευκαιρία, αφήνουμε στην άκρη το αυτοκίνητο και παίρνουμε το ποδήλατο. Αν μπορούμε, χρησιμοποιούμε πιο μεγάλες διαδρομές για να πάμε στον προορισμό μας ή πιο ανηφορικές διαδρομές. Κάθε έξτρα χιλιόμετρο, βοηθάει.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Χορτοφαγική διατροφή – Τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά

Η χορτοφαγική διατροφή έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ το…