Σχολικό λεωφορείο με πεντάλ στην Ολλανδία

Η Ολλανδία ήταν πάντα μια χώρα που βάσιζε μεγάλο ποσοστό της αστικής μετακινησης με το ποδήλατο. Οπότε δεν είναι περίεργο, που οι Ολλανδοί καινοτομούν στην μετακινήση απο και προς το σχολείο, χρησιμοποιώντας το αγαπημένο τους μέσο, το ποδήλατο.

Σε μια εποχή λοιπόν που μαστίζεται απο αυξημένες τιμές στη βενζίνη και παιδική παχυσαρκία, οι Ολλανδοί εκπαιδευτικοί σκέφτηκαν ένα θετικό τρόπο να μεταφέρουν παιδιά απο και προς το σχολείο. Με το να τους δώσουν την ευκαιρία να ποδηλατούν τα ίδια στα καινούργια σχολικά τους λεωφορεία.

Κάθε λεωφορείο έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει 11 παιδιά ηλικίας μέχρι και 12 ετών, μαζί με τον οδηγό. Όλοι μαζί πεταλάρουν για να κινηθεί το λεωφορείο, αλλά όταν δεν είναι γεμάτο ή υπάρχει κάποια ανωφέρεια, ένα ηλεκτρικό μοτερ προσφέρει έξτρα δύναμη.

Κατασκευαστής

Τα σχολικά κατασκευάζονται απο τον Ολλανδό εφευρέτη Thomas Tolkamp, που ισχυρίζεται ότι πλέον δέχεται και παραγγελίες εκτός Ολλανδίας

“…Είχαμε ενδιαφέρον απο τα ΜΜΕ από παντού και γενικά οι άνθρωποι είναι θετικοί. Ελπίζω να μπορέσω να πουλήσω το σχολικό σε μια άλλη χώρα και να δω πώς οι άνθρωποι εκεί θα αντιδράσουν. Νομίζω ότι θα λειτουργήσει και εκτός Ολλανδίας. Όλο καιπερισσότεροι άνθρωποι γίνονται παχύσαρκοι και επειδή το να ζεις οικολογικά, είναι πλέον σημαντικό, τέτοιες ιδέες θα γίνονται δημοφιλείς…”

Μέχρι στιγμής η κατασκευάστρια εταιρία Tolkamp Metaalspecials έχει πουλήσει πάνω απο 20 λεωφορεία στην Ολλανδία, Βέλγιο και Γερμανία.

Το λεωφορείο αυτή τη στιγμή κοστίζει 15,000 δολάρια, 2 φορές δηλαδή το κόστος των καυσίμων για ένα κανονικό λεωφορείο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Greyhound 120 2024 – Αλλαγές

Το Greyhound 120 αποτελεί μέρος της διοργάνωσης Epic Rides, της μοναδικής διοργάνωσης στην…