Δευτέρες, προθεσμίες και δημόσια ομιλία είναι μερικά από αυτά που γνωρίζουμε ότι μπορεί να μας στρεσάρουν. Αλλά για να είναι αποτελεσματική η διαχείριση του στρες, πρέπει να επικεντρωθούμε και σε παράγοντες που δεν είναι τόσο ορατοί.

Ας δούμε μερικές από τις πιο κοινές πηγές στρες που σχεδόν σίγουρα δεν γνωρίζουμε.

Τι είναι το κρυμμένο άγχος;

Κρυμμένοι στρεσογόνοι παράγοντες μπορεί να περιλαμβάνουν μεταβολές του σακχάρου στο αίμα, δυσανεξία σε τρόφιμα, χρόνιες λοιμώξεις, περιβαλλοντικές τοξίνες και συχνά ακόμη και πράγματα που θεωρούμε υγιή όπως αθλήματα ή δίαιτα.

Προκαλούν εξίσου επιπρόσθετο βάρος στα επινεφρίδια όπως οποιοσδήποτε άλλος παράγοντας άγχους. Ας μάθουμε μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, ώστε να αποφύγουμε τα άγχη που παραμονεύουν.

Περιορίζουμε τα σάκχαρα

Διαχείριση του στρες – Αποφεύγοντας το κρυμμένο άγχος

Πράγματα όπως αναψυκτικά, καραμέλες, διάφορες ενεργειακές μπάρες και χυμοί μπορεί να είναι χρήσιμα μετά την άσκηση για να λάβουμε άμεσα υδατάνθρακες, αλλά δεν είναι καλή ιδέα όταν καθόμαστε στο γραφείο ή μπροστά από μια τηλεόραση.

Τέτοια προϊόντα δημιουργούν έντονες ταλαντεύσεις σακχάρου στο αίμα που είναι αγχωτικές για το σώμα, ειδικά εάν συμβαίνουν συχνά.

Δεν το παρακάνουμε με την άσκηση

Η άσκηση είναι υγιής και πρέπει να κάνουμε. Αλλά δεν πρέπει ποτέ να το παρακάνουμε!

Η άσκηση πάντα καταστρέφει και εξαντλεί το σώμα μας σε ένα βαθμό και αυτό είναι καλό, επειδή είναι ένα σήμα για επιδιόρθωση των μυϊκών ινών και την γενική βελτίωση.

Αλλά αν δεν δώσουμε στο σώμα μας αρκετό χρόνο και σωστό φαγητό για να αποκατασταθεί, θα συνεχίσει να καταρρέει, κάτι που από μόνο του προκαλεί μεγάλο άγχος.

Αποφύγουμε τη συχνή δίαιτα

Η καταμέτρηση θερμίδων, η καταγραφή τροφίμων και η αλλαγή από μια δίαιτα σε άλλη μπορεί να είναι πολύ αγχωτική για το σώμα μας. Στην τελική, μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό.

Αν θέλουμε να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, πρέπει να συμβουλευτούμε έναν διατροφολόγο ή να «εκπαιδεύσουμε» τον εαυτό μας καλά για να το κάνουμε σωστά.

Βρίσκουμε μια διατροφή, την οποία μπορούμε να ακολουθήσουμε μακροπρόθεσμα και μένουμε σε αυτή.

Ελέγχουμε την πρόσληψη αλκοόλ

Ένα ποτήρι κρασί το βράδυ μπορεί να μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε, αλλά μπορεί επίσης να βλάψει την ποιότητα του ύπνου μας και να ασκήσει πίεση στο συκώτι μας.

Πρέπει να γνωρίζουμε πόσο αλκοόλ καταναλώνουμε και να διατηρούμε αυτήν την ποσότητα υπό έλεγχο. Μερικοί από εμάς μένουμε στο 1 ποτό/ημέρα, αλλά η τακτική κατανάλωση αλκοόλ, πρέπει να σταματήσει ώστε να περιοριστεί το άγχος.

Διαχειριζόμαστε τις τροφικές αλλεργίες

Εάν έχουμε ακόμη και μια ήπια αλλεργική αντίδραση σε ένα είδος τροφής, μπορεί να γίνει μια μεγάλη πηγή άγχους με την πάροδο του χρόνου.

Ειδικά τρόφιμα που περιέχουν χημικά πρόσθετα, δημητριακά, όσπρια, καρύδια, σπόρους ή γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στο έντερο για μερικούς ανθρώπους.

Αν νοιώθουμε φουσκωμένοι ή αδιάθετοι καταναλώνοντας μερικά από τα προαναφερθέντα τρόφιμα, μπορούμε να τα σταματήσουμε για 30 ημέρες για να δούμε αν αισθανόμαστε διαφορετικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

A journey beyond – Βίντεο

Ο Marc Maurer ποδηλάτησε 5600 χλμ, ξεκινώντας από την Κωνσταντινούπολη, διασχίζοντας τον Κ…