Interbike 2017 – Μέρα 1

Η έκθεση της Interbike γίνεται κάθε χρόνο, και αποτελεί την μεγαλύτερη ποδηλατική έκθεση της Βόρειας Αμερικής. Αυτή την χρονιά έγινε στο Λας Βέγκας της Νεβάδα.

Αν και πολλά προϊόντα έχουν παρουσιαστεί για την καινούργια χρονιά, η έκθεση είναι σημαντική για την ποδηλατική αγορά των ΗΠΑ. Επίσης, δίνει την ευκαιρία σε μικρότερες εταιρείες, να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.

Όπως κάναμε και με την Eurobike, θα παρουσιάσουμε μερικά από τα αξεσουάρ, ποδήλατα και ρουχισμό των διάφορων εταιριών.

Η βρετανική εταιρεία Showers Pass προσφέρει τα γάντια με την ονομασία Crosspoint. Τα συγκεκριμένα γάντια έχουν 3 στρώματα: Το εξωτερικό μαλακό στρώμα για ευελιξία, το μεσαίο αδιάβροχο και το εσωτερικό απο cool wool για την εφίδρωση.

Η εταιρεία Smith Optics παρουσιάζει μια σειρά απο κράνη. Το καινούργιο κράνος της Network, με περισσότερους αεραγωγούς, θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2018.

Η εταιρεία, παρουσιάζει για τους τολμηρούς, μερικά πρωτοποριακά γραφικά

Η εταιρεία Land Yachtz με έδρα το Βανκούβερ, παρουσιάζει τις σέλες της με κλασικό δερμάτινο τελείωμα.

Παρόλα αυτά, απο κάτω υπάρχει σκελετός απο ανθρακόνημα και ράγες απο ανθρακόνημα, που έχουν θερμοκολληθεί. Το ρετρό συναντά την τεχνολογία!

Από την έκθεση δεν θα μπορούσε να λείπει μια εταιρία σαν την Sidi. Είναι η νέα οικονομική σειρά παπουτσιών με την ονομασία Alba Carbon.

Τα παπούτσια είναι φτιαγμένα με συνθετικό δέρμα, όχι βέβαια της ίδιας ποιότητας όπως τα πιο ακριβά μοντέλα. Απο κάτω, η σόλα είναι φτιαγμένη απο υαλόνημα, ενισχυμένο με ανθρακόνημα.

Δεν προσφέρει την ίδια ακαμψία, αλλά η λιανική τιμή στα 200 δολάρια, δικαιολογεί την διαφορά.

Η εταιρεία Clif Bar παρουσίασε μια σειρά απο ενεργειακές μπάρες πρωτείνης και τζελ απο βρώμη, για ευαίσθητα στομάχια

Η εταιρεία Boyd παρουσίασε μια σειρά απο κέντρα τροχών – 95 γραμμάρια για το εμπρός και 250 γραμμάρια για το πίσω κέντρο. Ίσως κάπως βαριά αλλά πιο αξιόπιστα.

Ακόμα ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, είναι ότι η συντήρηση τους δεν απαιτεί εργαλεία. Γίνεται εύκολα με τα χέρια, κάτι που τα καταστεί απαραίτητα σε αυτούς που ασχολούνται με τον ποδηλατικό τουρισμό.

Η εταιρεία RXBar διαφέρει απο τις άλλες εταιρείες που προσφέρουν αθλητικές τροφές. Κάθε ενεργειακή μπάρα της αναγράφει τι ακριβώς θα καταναλώσουμε

Η εταιρεία Hauteworks παρουσιάζει τον πρωτοποριακό λαμπτήρα Rayo. Εξοπλισμένο με επιταχυσιόμετρο, μπορεί να ανάβει κατά το φρενάρισμα.

Επίσης, μπορεί να συγχρονίζεται και με τα υπόλοιπα φώτα Rayo, όταν ποδηλατούμε σε γκρουπ, για καλύτερη συνολικά φωτεινότητα.

Τα πεντάλ SZYR της εταιρείας Speedplay σε διαφορετικά νούμερα, ανάλογα την βιομηχανική του εκάστοτε αναβάτη

Και φυσικά η Pearl Izumi, με την σειρά δρόμου PI Black, που στην ουσία είναι η εμπορική σειρά ρούχων που παράγει για την ομάδα της BMC.

Ποιοτικά υφάσματα με γνώμονα την αεροδυναμική.

Η εταιρεία Inno με πολλές και διαφορετικές σχάρες ποδηλάτων

Η εταιρεία Genuine Innovations παρουσίασε την τελευταία της αντλία AirChuck+ CO2.

Με πλαστικό κάλυμμα, για την προστασία των δαχτύλων μας απο το διοξείδιο του άνθρακα.

Η εταιρεία Enduro Bearings παρουσιάζει καινούργιες μεσαίες τριβές. Το μοντέλο της TorqTite για SRAM μετάδοση, έχει ασύμμετρα καπάκια και διαφορετικά ρουλεμάν δεξιά και αριστερά.

Ένα πλέον ολοκληρωμένο ποδήλατο δρόμου απο την Yamaha 

Η εταιρεία Hope παρουσιάζει τις υδραυλικές δαγκάνες RX4 για ποδήλατα δρόμου.

Επίσης για ποδήλατα δρόμου, κατασκευάζει και αλουμινένιους δισκοβραχίονες.

Η εταιρία Cobb Cycling, παρουσιάζει μεταξύ πολλών και τα μοντέλα δρόμου Cobb San Remo & Merica, στα 228 γραμμάρια και λιανική στα 200 δολάρια.

Η εταιρεία Alchemy παρουσιάζει το μοντέλο Arktos στην κατηγορία All Mountain, σε χτυπητό κόκκινο χρώμα

Η εταιρεία Coros παρουσιάζει το έξυπνο κράνος Omni. Είναι εφοδιασμένο με 2 σειρές led στο πίσω μέρος, για καλύτερη ορατότητα απο τους οδηγούς.

Η καινοτομία είναι τα ακουστικά προσαρμοσμένα στους ιμάντες και το μικρόφωνο πάνω απο το μέτωπο μας. Έτσι ακούμε μουσική και μιλάμε με τα χέρια μας στο τιμόνι.

Αυτά τα λίγα για σήμερα…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

20ο εταπ- Η 5η νίκη του Pogačar

Ο αρχηγός του αγώνα Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) τερμάτισε νικητής στην κορυφή του Co…