Θερμαινόμενα καλύμματα Ekoi - Παρουσίαση

Η σειρά Heat Concept της Ekoi αποτελείται από καλύμματα για παπούτσια, και ένα ζευγάρι γάντια. Και τα δύο έχουν τον ίδιο στόχο – να κρατήσουν τα άκρα μας από το να παγώνουν στο κρύο. Χρησιμοποιούν ένα σύστημα ολοκληρωμένων θερμαντικών στοιχείων και μπαταρίες λιθίου για να επιτύχουν αυτό το στόχο.

Σίγουρα δεν είναι σαν να έχουμε μια ζεστή κουβέρτα πάνω στα πόδια μας. Όμως, σε μια δίωρη βόλτα, με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν, τα στοιχεία θέρμανσης στις πατούρες σίγουρα κάνουν μια αξιοσημείωτη διαφορά στη ζεστασιά των ποδιών μας.

Πώς ελέγχουμε την παραπάνω δήλωση; Απενεργοποιούμε το ένα κάλυμμα, αφήνοντας το άλλο ενεργό. Στο τέλος δύο ωρών προπόνησης σε χαμηλές θερμοκρασίες, η διαφορά στην αίσθηση των ποδιών μας θα είναι αισθητή.

Heat Concept

Το σύστημα είναι απλό. Κάθε κάλυμμα έχει δύο αποσπώμενες μπαταρίες (ενσύρματες) που ταιριάζουν σε ειδικές τσέπες στο πάνω μέρος του καλύμματος.

Θερμαινόμενα καλύμματα Ekoi - Παρουσίαση

Συνδέονται με τα θερμαντικά στοιχεία και υπάρχει ένα μεγάλο κουμπί από καουτσούκ σε κάθε κάλυμμα για εναλλαγή μέσω των επιλογών θέρμανσης:

  • Πράσινο 25 ° C  με 5 ώρες λειτουργίας
  • Κίτρινο 30 ° C με 4 ώρες λειτουργίας
  • Πορτοκαλί 35 ° C με 3 ώρες λειτουργίας
  • Κόκκινο 40 ° C με 2 ώρες λειτουργίας

Γενικά, είναι αρκετά καλά κατασκευασμένα. Οι συνδέσεις των μπαταριών θέλουν λίγη προσοχή, όταν μπαίνουν και βγαίνουν από τις ειδικές τσέπες.

Οι τσέπες κλείνουν με το velcro. Επίσης υπάρχει ειδικός φορτιστής, με τον οποίο μπορούμε να φορτίζουμε ταυτόχρονα τις δύο μπαταρίες.

Κατασκευή καλύμματος

Το κάλυμμα είναι κατασκευασμένο από νεοπρένιο μεσαίου βάρους, με πλήρες φερμουάρ στο πίσω μέρος και αντανακλαστική λεπτομέρεια. Το νεοπρένιο δεν είναι πλήρως αδιάβροχο και παρόλο που τα θερμαντικά στοιχεία είναι σφραγισμένα μέσα στο ύφασμα, οι μπαταρίες και η σύνδεση της μπαταρίας είναι επιρρεπείς στο να πάρουν λίγο υγρό όταν βρέχει, καθώς το νερό έχει την τάση να διοχετεύεται από την κορυφή του καλύμματος.

Η μπότα διαθέτει ενισχυμένο τμήμα των δακτύλων και άφθονο χώρο για το σχαράκι. Το μεσαίο ελαστικό τμήμα της βάσης πιθανότατα θα αποδειχθεί ότι είναι ένα αδύναμο σημείο σε μια εκτεταμένη περίοδο, αλλά αυτό είναι εύκολα διορθωμένο.

Το σύστημα των καλυμμάτων, είναι αρκετά βαρύτερο από τα κανονικά. Παρόλα αυτά, αν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε το σύστημα θέρμανσης κατά τη διάρκεια ολόκληρης της προπόνησης, τότε δεν χρειάζεται βαρύτερο παπούτσι ή χειμερινή κάλτσα.

Συμπέρασμα

Συνολικά, αυτά τα καλύμματα προσφέρουν κάτι διαφορετικό, στην θέρμανση των ποδιών μας. Ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν πρόβλημα με τα άκρα τους σε κρύες ημέρες, είναι το καλύτερο δώρο. Ίσως ένα ακριβό δώρο, αλλά από την άλλη είναι καλύμματα που δεν προορίζονται για όλους.

Αν και η εταιρία εγγυάται για την ασφάλεια των μπαταριών, αξίζει κάποια πρόσθετη προστασία σε συνθήκες βροχής: Ένα περίβλημα από μονωτική ταινία γύρω από τη σύνδεση του καλωδίου τουλάχιστον, και ίσως μια μικρή αδιάβροχη τσάντα για τις μπαταρίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Χορτοφαγική διατροφή – Τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά

Η χορτοφαγική διατροφή έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ το…