Vincenzo Nibali – Ο Froome πρέπει να πάρει την καλύτερη απόφαση για το άθλημα

Ο Vincenzo Nibali δηλώνει ότι ο Chris Froome θα πρέπει να εξετάσει την αναβολή της σεζόν του, ενώ η νομική του περιπέτεια συνεχίζεται, για να «κάνει ό, τι είναι καλύτερο για ποδηλασία».

Ο Nibali τελείωσε 2ος  δίπλα στον Froome στην Vuelta του 2017, όπου ο Froome βρέθηκε να έχει την διπλάσια από τη νόμιμη δόση, του φαρμάκου άσθματος σαλβουταμόλης, μετά το 18ο εταπ.

Φυσικά οι Froome και Sky αμφισβητούν ότι έγινε παραβίαση των κανονισμών.

«Είναι σωστό ο Froome να υπερασπίζεται τον εαυτό του με τους καλύτερους εμπειρογνώμονες και δικηγόρους»,  δήλωσε ο Nibali .

«Έχω δει στο παρελθόν με τους αθλητές ότι είναι καλύτερο να μην αγωνιστείς, επειδή αν αγωνιστείς και η απαγόρευση φτάσει, τότε θα χάσεις τα πάντα, όλα τα αποτελέσματα. Αλλά είναι μια απόφαση για την ομάδα και τον αθλητή».

«Ο Froome αντιμετωπίζει την απόφαση. Θα τον συμβούλευα ως φίλο, ακόμα κι αν δεν είμαστε τόσο φίλοι, να πάρει την καλύτερη απόφαση για αυτό το άθλημα. Για τους οπαδούς και την τρέχουσα κίνηση στην ποδηλασία. Γνωρίζει. Γνωρίζει τα γεγονότα και τη διαδικασία».

Ο Nibali έπρεπε να ξεκινήσει την σεζόν του στην Αργεντινή στο Vuelta a San Juan την Κυριακή, αλλά ήταν άρρωστος το πρωί του αγώνα και ακύρωσε τα σχέδιά του. Τώρα θα ταξιδέψει πίσω στην Ιταλία την Τετάρτη και θα ξεκινήσει την σεζόν του στο Tour of Oman τον Φεβρουάριο.

Ο Ιταλός μίλησε πολύ για τη σεζόν του, με το Tour de France στο πρόγραμμα του, αλλά ακόμη περισσότερο για την υπόθεση του Froome.

Ο Froome δήλωσε ότι έλαβε περισσότερες δόσεις σαλβουταμόλης από την συσκευή εισπνοής του με εντολή του ιατρού κατά τη διάρκεια της Vuelta. Αυτή την εποχή, ο τέσσερις φορές νικητής του Γύρου προσκομίζει στοιχεία για τις νόμιμες υπηρεσίες αντιντόπινγκ (LADS) σε μια προσπάθεια αποφυγής της αναστολής.

«Όπως είναι τώρα [τα πράγματα], όλοι θέλουν σαφήνεια. Μερικές φορές υπάρχουν λάθη. Δεν μπορώ να βάλω τον εαυτό μου στη θέση του», πρόσθεσε ο Nibali.

«Ο Chris έκανε ήδη τα σχόλιά του. Είπε ότι ακολούθησε τη διαταγή του γιατρού και πήρε περισσότερες δόσεις, έτσι … Έτσι είναι λάθος του γιατρού. Ίσως ο Chris ήταν αμελής για να το κάνει ως προφύλαξη».

Ο Nibali μιλάει λίγα αγγλικά, αλλά ακολουθεί προσεκτικά το Froome και μιλάνε τακτικά στους μεγάλους Γύρους.

Ο Froome αναμένεται να ξεκινήσει την σεζόν του μέσα στο Φεβρουάριο, ίσως στο Ruta del Sol της Ισπανίας, παρά τις συμβουλές που έδωσε ο προϊστάμενος της UCI David Lappartient, και άλλοι όπως ο Romain Bardet και ο Nibali.

Για 2η χρονιά στο TDF

Ο Nibali, ο οποίος είναι ένας από τους λίγους αναβάτες με τίτλους και από τους τρεις μεγάλους Γύρους, έχοντας κερδίσει το Giro δύο φορές, τη Vuelta μία φορά και το Tour το 2014, θα παραλείψει τον αγώνα του [Giro 2018], σε μια προσπάθεια για ένα δεύτερο Tour de France το 2018.

Θα οδηγήσει την ομάδα του Bahrain-Merida, την πρώτη ομάδα του WorldTour που προέρχεται από την Μέση Ανατολή, για 2η χρονιά και θα τους οδηγήσει για πρώτη φορά στο Tour.

Την τελευταία φορά που ο Nibali κέρδισε το Tour το 2014, ο Froome είχε πτώση και εγκατέλειψε σε αρχικό στάδιο, μην μπορώντας να υπερασπιστεί τον πρώτο του τίτλο από το 2013. Πολλοί είπαν ότι ο Nibali κέρδισε εν μέρει λόγω της απουσίας του Froome.

«Αυτό είναι μόνο [που ισχυρίζονται] εκείνοι που καταλαβαίνουν πολύ λίγα για την ποδηλασία και που δεν ακολούθησαν την εξέλιξη μου και πώς κέρδιζα αγώνες που οδήγησαν μέχρι εκείνη την ημέρα το 2014», δήλωσε ο Nibali.

«Σκεφτείτε όλους τις αγώνες που έχασα όλα αυτά τα χρόνια ή όπου τελείωσα με δευτερόλεπτα σε δευτερόλεπτα, επειδή ήμουν άρρωστος ή είχα πτώση».

Ο Nibali θα αντιμετωπίσει τον Froome, τον Mikel Landa του Movistar και τον Nairo Quintana (Movistar), τον Romain Bardet (Ag2r La Mondiale), τον Rigoberto Urán (EF Education First-Drapac) και τον Tom Dumoulin (Sunweb) τον Ιούλιο.

«Αυτό είναι το όμορφο πράγμα στην ποδηλασία πώς όλοι αγωνίζονται μεταξύ τους, και έχετε διαφορετικούς νικητές και όχι τα ίδια αποτελέσματα συνεχώς …»

Ο Nibali σταμάτησε για ένα δευτερόλεπτο και πρόσθεσε: «Εκτός από αυτόν τον άλλο αθλητή ο οποίος είναι πάντα ικανός να κερδίσει. Ο Froome; Λοιπόν, κερδίζει συνεχώς, οπότε ναι».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Epic Rides #2 – Οι αλλαγές

Πέρασαν 5 χρόνια από την πρώτη μας εκδήλωση. Επομένως, για το Epic Rides #2, κάποιες αλλαγ…