7ο εταπ – Προεπισκόπηση

Moutiers – Saint Gervais Mont Blanc 135.5km

Ο αγώνας τελειώνει με το βασιλικό εταπ. Έχουμε 135,5 χιλιόμετρα και 5 κατηγοριοποιημένες αναβάσεις, με συνολικά  4222 μ. υψομετρικά. Μετά από τρεις δύσκολες μέρες στη σέλα, θα έχουμε μια σειρά από κουρασμένα πόδια και μερικοί αθλητές θα κινδυνεύουν να μείνουν εντελώς.

Σε αντίθεση με χτες, οι σκληρότερες αναβάσεις έρχονται στο τέλος αυτού του εταπ. Το πρώτο ζευγάρι των αναβάσεων 2ης κατηγορίας είναι πολύ μεγάλο, αλλά με μέση κλίση περίπου 6%, είναι πολύ απίθανο να δούμε οποιοσδήποτε από τους αθλητές της ΓΚ να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Η 1η ανάβαση δεν είναι στρωτή και ορισμένοι αθλητές θα αγωνιστούν για να βρουν ένα ρυθμό.

Η 2η ανάβαση επίσης δεν είναι στρωτή και περιλαμβάνει ορισμένα απότομα τμήματα. Υπάρχουν σημεία όπου οι αθλητές θα μπορούσαν να δοκιμάσουν μια μεγάλη επίθεση.

Έχουμε αρκετές τεχνικές καταβάσεις και η Sky θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική,  καθώς η AG2R θα μπορούσε να πάρει κεφάλι σε οποιοδήποτε σημείο.

Τερματισμός

Ιδιαίτερη προσοχή στο Côte des Amerands. Είναι μόνο 2,7 χλμ, αλλά με μέση 11% θα σπάσει πραγματικά το πελοτόν.

Εάν μια ομάδα ανεβάσει ρυθμό, τότε το πρώτο γκρουπ δεν θα έχει παραπάνω από 10 αθλητές για την τελική ανάβαση.

Τα 7 χλμ στο 7,7% είναι δύσκολα, αλλά τα τελικά 2 χλμ δεν πέφτουν κάτω από 9%.

Τακτική

Θα δούμε πιθανώς μια επανάληψη του χτες. Η AG2R έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνει, αλλά ο Geraint Thomas δεν έσπασε. Αυτό σημαίνει ότι θα εγκαταλείψουν; Φυσικά και όχι! Ο Romain Bardet κάθεται 2:01’’ πίσω από τον Geraint Thomas, αλλά αυτό δεν θα σταματήσει την ομάδα του.

Τώρα που ο Pierre Latour δεν είναι γνήσιος υποψήφιος, θα πρέπει να προσαρμόσουν τις τακτικές. Έχουν δύο επιλογές, να κάνουν κάτι παρόμοιο με χτες ή προσπαθήσουν να στείλουν πολλούς αθλητές στην πρώτη ανάβαση.

Η Mitchelton-Scott είναι η άλλη ομάδα με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Adam Yates είναι 1:29’’ πίσω από τον Thomas, αλλά δεν φαίνεται να είναι σε κορυφαία φόρμα, παρά το γεγονός ότι κάθεται στη 2η θέση. Η ομάδα του έχει καλούς βοηθούς αλλά…

Ελπίδες απόσπασης

Όλα εξαρτώνται από τις ομάδες ΓΚ. Η Sky δεν θα κυνηγήσει κάποιο ξεκόλλημα, αν δεν έχει αθλητές από τις αντίπαλες ομάδες. Νομίζω ότι θα δούμε μια σκληρή μάχη για να μπει κάποιος σε γκρουπ αποσπασμένων, καθώς έτσι θα έχει μια αξιοπρεπή πιθανότητα επιτυχίας.

Καιρός

Πολύ παρόμοιες συνθήκες με το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας, με πολλή ηλιοφάνεια και πιθανότητα βροχής.

Υποψήφιοι

Geraint Thomas

Φαίνεται πολύ δυνατός με την κίτρινη φανέλα. Αυτός ήταν ένας πρωτοποριακός αγώνας για τον Thomas, φαίνεται να έχει πείσει την ομάδα του ότι είναι έτοιμος να ηγηθεί τον Ιούλιο, επιτρέποντας στο Froome να μην πάρει μέρος.

Θα ποδηλατήσει αμυντικά, αλλά ξέρει ότι θα υποστεί επίθεση. Με τον ταλαντούχο Tao Geoghegan Hart δίπλα του, φαίνεται ασταμάτητος.

Romain Bardet

Είναι καλός, αλλά δεν είναι αρκετά καλός. Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι περισσότεροι αθλητές ξεκίνησαν αυτόν τον αγώνα σχεδόν ντεφορμέ, καθώς το Tour ξεκινά μία εβδομάδα αργότερα φέτος.

Ο Bardet είναι σίγουρα λίγο μακριά από την καλύτερη φόρμα του. Σε αυτό το τελικό εταπ, θα ήθελε μια νίκη για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη του, αλλά αυτό θα είναι δύσκολο.

Dan Martin

Η καλή του φόρμα συνεχίζεται.

Πηγαίνοντας στο τελικό εταπ, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι σχέδιο έχει. Βρίσκεται 29’’ πίσω από το Bardet και θα αισθανθεί την πιθανότητα να πάρει μια θέση στο βάθρο. Η τελική ανάβαση είναι αυτή που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του.

Adam Yates

Ακόμα δεν είναι εκεί. Από τα 4 φαβορί, είναι αυτός που είναι λίγο πίσω από τους υπόλοιπους, παρόλο που βρίσκεται στη δεύτερη θέση στη ΓΚ. Μια νίκη θα ήταν μεγάλη έκπληξη.

Thomas De Gendt

Έκανε χτες το ξεκόλλημα, αλλά ήταν καταδικασμένο. Παρά την αναμφισβήτητη ικανότητα του, δεν νομίζουμε ότι ο Βέλγος είναι κατάλληλος για αυτές τις μικρότερες διαδρομές.

Nicolas Edet

Ήταν πολύ ευχάριστο να δούμε τον Γάλλο σε τόσο καλή φόρμα. Η Cofidis κερδίζει σπάνια βουνά, αλλά θα συνεχίσει να προσπαθεί.

Θα προσπαθήσει να βρεθεί στο πρώτο γκρουπ των αποσπασμένων, και να δούμε αν μπορεί να κρατηθεί μαζί με τους ανηφορίστες.

Gianluca Brambilla

Μπορεί να κάνει ό,τι έκανε ο Bilbao; Και οι δύο αθλητές έφτασαν εδώ από το Giro, με τον Bilbao να έχει μια σκληρή μέρα την Παρασκευή, μόνο για να κερδίσει το Σάββατο. Ο Brambilla είχε μια δύσκολη μέρα χτες, μπορεί να ακολουθήσει αυτό με μια νίκη;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

13ο εταπ – Η 2η νίκη για Philipsen

Ο Jasper Philipsen πέτυχε τη νίκη στο 13ο εταπ του Tour de France στο Pau μπροστά από τον …