Όλοι έχουμε διαφορετικούς λόγους να πίνουμε αλκοόλ και, ως ποδηλάτες, μπορεί να έχουμε ακόμα μερικούς.

Ποιος θα έλεγε όχι σε μια κρύα μπύρα μετά από μια μεγάλη καλοκαιρινή προπόνηση; Από προηγούμενο άρθρο, γνωρίζουμε ήδη πώς η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει αρνητικά την απόδοση μας. Με αυτό κατά νου, ας δούμε κάποιους καλούς λόγους να πιούμε μια μπύρα.

Έπιναν κατά τη διάρκεια του Tour de France

Γιατί σαν ποδηλάτες οφείλουμε να πίνουμε μπύρα…

Μεταξύ 1900 – 1960, οι αθλητές που συμμετείχαν στο Tour de France έπιναν συνήθως αλκοόλ κατά τη διάρκεια του ίδιου του αγώνα. Κατανάλωναν μπύρα, κρασί και ακόμη και σαμπάνια για να κάνουν τον αγώνα πιο διασκεδαστικό και λιγότερο επώδυνο.

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του 17ου εταπ, του Tour 1935, σχεδόν ολόκληρο το πελοτόν έκανε διάλειμμα για να πιει με τους ντόπιους. Ο Julien Moineau, ο αθλητής που δεν σταμάτησε για την μπύρα, κέρδισε το εταπ με αρκετά λεπτά διαφορά. Ανακαλύφθηκε αργότερα ότι ο Moineau και οι φίλοι του είχαν διοργανώσει την «αυτοσχέδια» στάση για μπύρα.

Πίνουμε για τα οφέλη του αλκοόλ

Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με μια μεγάλη ποικιλία θετικών αποτελεσμάτων για την υγεία: Μειωμένος κίνδυνος καρδιαγγειακής νόσου, διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου, μείωση των συμπτωμάτων του διαβήτη τύπου 2, υψηλότερη οστική πυκνότητα, πρόληψη πέτρας των νεφρών και αύξηση του προσδόκιμου ζωής, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Αυτή είναι μια πολύ εντυπωσιακή λίστα για κάτι που δεν θεωρείται πολύ υγιές. Απλά λάβετε υπόψη ότι όλα αυτά τα οφέλη παρατηρούνται μόνο σε μέτρια κατανάλωση. Η βαριά κατανάλωση αλκοόλ κάνει ακριβώς το αντίθετο!

Είναι η καλύτερη ανταμοιβή μετά την προπόνηση

Έχοντας να σκεφτούμε μια κρύα μπύρα να μας περιμένει, είναι καλό κίνητρο για κάθε σκληρή προπόνηση.

Γιατί σαν ποδηλάτες οφείλουμε να πίνουμε μπύρα…

Μπορούμε να προγραμματίσουμε το τελείωμα σε ένα τοπικό ζυθοποιείο και να απολαύσετε τις παροχές χαλάρωσης που μπορεί να προσφέρει η μπύρα.

Επιπλέον, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι έως και 660 ml μπύρας δεν μας αφυδατώνουν, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχούμε, ακόμα κι’ αν προπονούμαστε για έναν αγώνα.

Η μπύρα μπορεί να υποστηρίξει την τοπική ποδηλατική κοινότητα

Η μπύρα και τα ποδήλατα πηγαίνουν καλά μαζί και μικρά τοπικά ζυθοποιεία το παρατηρούν. Μερικοί από αυτούς υποστηρίζουν ενεργά εκδηλώσεις για ποδηλάτες.

Αν υποστηρίξουμε μπυραρίες στην περιοχή μας, μπορούμε να κάνουμε το μέρος πιο γνωστό και ευχάριστο για την ποδηλατική μας κοινότητα.

Καλές μπύρες λοιπόν!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Βασικοί κανόνες για διαλλειματική προπόνηση

Η διαλειμματική προπόνηση παίζει ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη κάθε αθλητή, είτε είναι χομπίστ…