04 Αυγούστου 2019

Ο Σλοβένος  Luka Mezgec (Mitchelton Scott) κέρδισε ένα ταχύτατο σπριντ, κυριαρχόντας στο 2ο εταπ του Tour de Pologne. Όπως και χθες στην Κρακοβία, η 2η θέση πήγε στον Κολομβιανό Fernando Gaviria (UAE Team Emirates). Ο Γερμανός Pascal Ackermann (BORA hansgrohe) κατέκτησε την 3η θέση, ο οποίος κρατά ακόμα την κίτρινη φανέλα της ΓΚ, καθώς και τη λευκή φανέλα για τον καλύτερο σπρίντερ.

Tarnowskie Góry → Katowice, 153 km

Το 2ο εταπ εκκίνησε από την ιστορική και εντυπωσιακή πλατεία Tarnowskie Gory. Στο πρώτο μέρος του εταπ, έγινε μια επίθεση από τους Pawel Franczak (Poland National Team) και τον Charles Planet (Team Novo Nordisk), που κατέχει τη μωβ φανέλα, του καλύτερου ανηφορίστα.

Οι δύο έφτασαν σε μέγιστο πλεονέκτημα περίπου 5:30΄΄, αλλά ακόμη και σήμερα η ομάδα του Ackermann δεν τους άφησαν μεγαλύτερο περιθώριο.

Οι 2 αποσπασμένοι πιάστηκαν στην αρχή των τελευταίων 3 γύρων,  στο τελικό σιρκουϊ στο Katowice.  Όλα τελείωσαν σε ένα εξαίσιο σπριντ, με τοn Mezgec να έχει καλύτερα πόδια από τους Gaviria και Ackermann.

Ο νικητής του εταπ, Luka Mezgec (Mitchelton Scott):

«Αυτή ήταν μια φανταστική νίκη στο Katowice και το ταχύτερο σπριντ στο Tour de Pologne. Ήταν μια μεγάλη νίκη για μένα, έρχομαι εδώ 7 χρόνια και βρισκόμουν πάντα δεύτερος, τρίτος, πέμπτος, δέκατος πολλές φορές αλλά μου έλειπε μια νίκη».

«Οπότε σήμερα όλα πήγαν μαζί και είχα λίγη τύχη και βρήκα ένα καλό σημείο και ναι, όλα ήρθαν μαζί και ευτυχώς κέρδισα. Είναι η 1η νίκη στο Παγκόσμιο Καλεντάρι για μεγάλο χρονικό διάστημα γι ‘αυτό είναι μια καλή στιγμή».

Ο επικεφαλή της ΓΚ, Pascal Ackermann (BORA hansgrohe)

«Κίτρινη φανέλα στο 2ο εταπ, με ένα ταχύτερο σπριντ, είναι πραγματικά δύσκολο να βρεθεί η καλύτερη θέση και ο καλύτερος τρόπος, γιατί ποτέ δεν μπορείς να δεις από πού έρχονται οι άλλοι. Είδαμε ότι ο Mezgec ήρθε από πίσω, με πραγματικά μεγάλη ταχύτητα και ήταν ο νικητής σήμερα».

«Τώρα πριν από τα βουνά έχουμε ακόμα ένα εταπ για σπρίντερ και θα το δοκιμάσουμε και πάλι αύριο. Και ίσως κρατήσουμε αυτή την κίτρινη φανέλα».

Αποτελέσματα 2ου εταπ:

1  MEZGEC, Luka (MTS) 3:32:42

2  GAVIRIA RENDON, Fernando (UAD)

3  ACKERMANN, Pascal (BOH)

4  VAN POPPEL, Danny (TJV)

5  SARREAU, Marc (GFC)

6  WALSCHEID, Maximilian Richard (SUN)

7  MODOLO, Sacha (EF1)

8  VENTURINI, Clement (ALM)

9  MOHORIC, Matej (TBM)

10 WOUTERS, Enzo (LTS)

Αποτελέσματα Γενικής Κατάταξης:

1  ACKERMANN, Pascal (BOH)   6:30:26

2  PLANET, Charles (TNN) +1

3  GAVIRIA RENDON, Fernando (UAD) +2

4  MEZGEC, Luka (MTS) +4

5  FRANCZAK, Paweł (POL) +6

6  KACZMAREK, Jakub (POL) +7

7  JAKOBSEN, Fabio (DQT) +10

8  SWIFT, Ben (INS) +12

9  JAUREGUI, Quentin (ALM)

10 MOHORIC, Matej (TBM) +13

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Kuurne-Brussels-Kuurne 2021 – Λίστα εκκίνησης

Η σεζόν των κλασσικών αγώνων 2021 είναι σχεδόν έτοιμη, με το Kuurne-Brussels-Kuurne να είν…