Η ανακοίνωση έγινε μετά την απόφαση της Ουγγαρίας να ακυρώσει τα 3 πρώτα εταπ του ιταλικού Grand Tour, λόγω ανησυχιών για την έκρηξη του κοροναϊού. Ο διοργανωτής του αγώνα RCS Sport, δηλώνει ότι θα αναζητήσει νέα ημερομηνία για τον αγώνα.

Αυτή η νέα ημερομηνία για τον αγώνα τριών δεν θα έρθει πριν από την 3η  Απριλίου, η οποία είναι η ημέρα που η απαγόρευση αθλητικών δραστηριοτήτων στην Ιταλία ολοκληρώνεται, καθώς η χώρα προσπαθεί να σταματήσει την εξάπλωση του ιού.

Η RCS Sport δήλωσε: «Σε απάντηση στην εξάπλωση του κορωναϊού, η ουγγρική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό απαγορεύει τη διοργάνωση μαζικών εκδηλώσεων και καθιστά αδύνατη τη διοργάνωση διεθνών εκδηλώσεων».

«Κατά συνέπεια, η Οργανωτική Επιτροπή των ουγγρικών εταπ του Giro d’Italia δήλωσε ότι η έναρξη του Giro δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην Ουγγαρία κατά τον αρχικά προγραμματισμένο χρόνο. Όλα τα μέρη συμφώνησαν ότι είναι αποφασισμένα να εργαστούν από κοινού για να επιτρέψουν στο Giro d’Italia να εκκινήσει αργότερα από την Ουγγαρία».

«Η RCS Sport, αφού έλαβε γνώση της διεθνούς και εθνικής κατάστασης, ανακοινώνει ότι η ημερομηνία της Giro d’Italia 2020 αναβάλλεται».

Ένας Ούγγρος πολιτικός υπεύθυνος για την ποδηλασία που ονομάζεται Révész Máriusz ανακοίνωσε τα νέα της ακύρωσης των εταπ σε μια ανακοίνωση στο Facebook. Είπε ότι η ουγγρική οργανωτική επιτροπή έλαβε την απόφαση το πρωί της 12ης Μαρτίου, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για την εξάπλωση του κοροναϊού.

Ο Máriusz δήλωσε ότι τώρα θα επιδιώξουν να φιλοξενήσουν το Grande Partenza του Giro στην Ουγγαρία σε άλλη έκδοση.

Η δήλωσή του είχε ως εξής: «Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έγιναν πολλές διαπραγματεύσεις μεταξύ ουγγρικών και ιταλικών διοργανωτών, η ουγγρική οργανωτική επιτροπή είχε αναγγείλει αρκετές φορές ότι ο ανταγωνισμός δεν μπορεί να βλάψει την ασφάλεια και την υγεία του ουγγρικού λαού, και [υπήρχαν] λιγότερες πιθανότητες να ξεκινήσουν στην Ουγγαρία».

«Δυστυχώς, στην Ιταλία, ο ιός έχει αυξηθεί και ο αριθμός των κρουσμάτων και ο αριθμός των θυμάτων έχει αυξηθεί. Ως αποτέλεσμα, η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει κλείσει ολόκληρη τη χώρα. Εν τω μεταξύ, ο ιός έφτασε στην Ουγγαρία και προκειμένου να σταματήσει ο ιός, η ουγγρική κυβέρνηση ανακοίνωσε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία αποκλείει την οργάνωση ορισμένων αθλητικών εκδηλώσεων και καθιστά αδύνατη τη διοργάνωση διεθνών εκδηλώσεων».

«Στις 12 Μαρτίου, η οργανωτική επιτροπή της ουγγρικής εκκίνησης του Giro d ‘Italia είπε στον ιταλό εταίρο μας ότι η έναρξη του Giro δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην Ουγγαρία. Στόχος και των δύο μερών είναι να αλλάξουν τη σύμβαση προκειμένου να ξεκινήσουν αργότερα από την Ουγγαρία».

Η RCS Sport έχει ήδη αναγκαστεί να αναβάλει 3 από τους ιταλικούς αγώνες τους τον Μάρτιο, με το Strade Bianche πρώτο και ακολούθησαν οι αγώνες Tirreno-Adriatico και Milan-San Remo.

Το Paris Nice, που διοργάνωσε ο Γάλλος διοργανωτής αγώνων ASO, συνέχισε, αλλά το τελικό 8ο εταπ του γαλλικού αγώνα ακυρώθηκε πριν από την έναρξη του 6ου εταπ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Μετάβαση από ποδήλατο δρόμου σε ποδήλατο βουνού

Ήρθε λοιπόν η στιγμή, που η επιδίωξη «κάτι διαφορετικού», η παρέα, η περιέργεια για εκείνα…