Ο πρωταθλητής του Tour de France, Egan Bernal, δήλωσε ότι έχει κάνει ένα διάλειμμα από την προπόνηση, κατά τη διάρκεια της καραντίνας από τον κορωνοϊό στο σπίτι του στην Κολομβία, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι θα ήταν καλύτερο να αναβληθεί ο Γύρος Γαλλίας 2020 λόγω της πανδημίας.

Σε ένα άρθρο για το Ciclo21, ο Bernal είπε: «Αυτή τη στιγμή δεν προπονούμαι, ούτε ψυχικά ούτε σωματικά. Είχα προπονηθεί σκληρά για το Παρίσι-Νίκαια, και μετά πήρα τους κυλίνδρους μου (καρούλια) μόλις έφτασα στην Κολομβία. Αλλά με τον προπονητή σχεδιάσαμε ότι το καλύτερο που πρέπει να κάνουμε ήταν να ξεκουραστώ πλήρως».

«Έχουμε ακόμα 15 ημέρες μέχρι τις 13 Απριλίου (προθεσμία καραντίνας στην Κολομβία). Προτιμούμε να δουλέψουμε πέντε ή έξι ημέρες και στη συνέχεια να ξεκινήσουμε την ποδηλασία. Δεν χάνεις όσα έκανες από τον Δεκέμβριο κάνοντας ένα διάλειμμα, κάνοντας μία ή δύο ώρες σε κυλίνδρους και στη συνέχεια βγαίνοντας στους δρόμους», συνέχισε.

Ο 23χρονος δεν έχει αγωνιστεί από την τελική φάση του Tour Colombia 2.1 στις 16 Φεβρουαρίου, οπότε θα ξεκινήσει σχεδόν εντελώς φρέσκος ​​όταν ξεκινήσει η σεζόν.

Η καραντίνα σε μεγάλο μέρος του πλανήτη είχε καταστροφική επίδραση στο καλεντάρι ποδηλασίας, βλέποντας αγώνες όπως το Giro d’Italia να αναβάλλεται και το Tour de France φαινομενικά να πηγαίνει προς εκείνη την κατεύθυνση.

«Αυτή η καραντίνα μας επηρεάζει όλους μας, ακόμα και για το Tour, αν γίνει τον Ιούλιο, επειδή μερικά φαβορί μπορεί να αποτύχουν, η προετοιμασία είναι διαφορετική. Είναι καλύτερα να μπορούσε να αναβληθεί», δήλωσε ο Bernal.

«Για την ποδηλασία, αν δεν τρέξουμε τα τρία μεγάλα Tours, θα είναι πολύ σοβαρό, θα εξαρτηθεί από το πώς εξελίσσεται αυτό. Αυτό που είναι σαφές είναι ότι η ζωή πρέπει να συνεχιστεί. Αυτό δεν μπορεί να εμποδίσει τον κόσμο, τη ζωή γενικά».

«Για χάρη του ποδηλάτου, για τους χορηγούς που επενδύουν πολλά χρήματα και επηρεάζονται από αυτή την καραντίνα, ελπίζω ότι θα πραγματοποιηθούν [οι μεγάλοι Γύροι].»

Εκείνοι που ακολουθούν τον αθλητή της Ineos στο Instagram, θα δουν ότι ξοδεύει πολύ χρόνο για να παρακολουθήσει τηλεόραση και να ζητήσει από τους ανθρώπους να παραμείνουν στο σπίτι κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης, προσθέτοντας ότι δεν σκέφτεται να κάνει ποδηλασία.

«Είμαι λίγο αποσυνδεδεμένος από την ποδηλασία, δεν έχω δει πολλά νέα», είπε ο Bernal. «Αυτή τη στιγμή είναι απλά εικασίες, δεν θέλω να σκοτώσω το κεφάλι μου για κάτι που δεν είναι ακόμα σίγουρο. Δεν έχω δει τι θα μοιάζει ένας Γύρος Γαλλίας χωρίς τα πλήθη».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

18ο εταπ – Πρώτη νίκη στο Tour για Campenaerts

Ο αθλητής της Lotto Dstny Victor Campenaerts κέρδισε την πρώτη του νίκη στο Tour de France…