Θεσσαλονίκη 12/5/2020

Το περιστατικό που θα παρακολουθήσετε, συνέβη στον κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί στο αεροδρόμιο της πόλης, λίγο πριν τη διασταύρωση όπου οι 3 λωρίδες γίνονται 2.

Δεν συμφωνώ με τον τίτλο του βίντεο “Ο ψυχοπαθής με το λεωφορείο”. Ψυχοπαθή εννοούμε κάποιο άτομο με ψυχική νόσο. Ο εν λόγω οδηγός οδηγεί απλά με τον ελληνικό τρόπο οδήγησης, που σημαίνει ότι “βλέπει” στο δρόμο του μόνο αυτοκίνητα, κανένα άλλο όχημα, ούτε καν ένα γκρουπ από ποδηλάτες.

Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι δεν “είδε” το γκρουπ, δεν φαίνεται να παίρνει κανένα μέτρο για να τους προφυλάξει. Απλά πατάει μια κόρνα (σίγουρα τους έχει δει από μακριά) ενώ ξέρει ότι για τους ποδηλάτες τελειώνει ο δρόμος, αφού οι 3 λωρίδες γίνονται 2 και αναγκαστικά θα τους στριμώξει.

Το αν είναι νόμιμο οι ποδηλάτες να κινούνται σε τέτοιο δρόμο είναι ένα θέμα. Το ότι ο οδηγός ενός αστικού λεωφορείου δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο για να τους προφυλάξει, είναι ένα πολύ μεγαλύτερο θέμα!

Και τι θα γινόταν αν κάποιος από αυτά τα παιδιά, δεν κρατούσε την ψυχραιμία του ή αποφάσιζε να κάνει ένα κλικ αριστερά λίγο νωρίτερα; Θα θρηνούσαμε πάλι θανάτους πάνω στην άσφαλτο;

Απαράδεκτη η συμπεριφορά του οδηγού, απαράδεκτη η αδράνεια από τους αρμόδιους φορείς. Σε μια ευρωπαϊκή χώρα, με αυτό το βίντεο θα είχε κινηθεί αυτεπάγγελτα η Πολιτεία.

Δεν πρέπει πλέον να χαρίζουμε τίποτα, σε αυτούς που δεν μας υπολογίζουν στο δρόμο.

Όχι πια θανάτους πάνω στη σέλα…

One Comment

  1. […] Ασυνείδητος οδηγός αστικού θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ποδ… […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Χειροκίνητη αντλία ή αντλία CO2? – Βίντεο

Όλοι έχουμε λίγο πολύ χρησιμοποιήσει την μικρή αντλία που έχουμε μαζί μας, όταν έχουμε σκα…