Οι ειδήσεις ανακοίνωσαν στις 12 Ιουνίου 2019 ότι ο Froome είχε πτώση κατά τη διάρκεια της αναγνώρισης ενός εταπ του Critérium du Dauphiné και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγώνα.

Μια και ο Froome θα έπαιρνε μέρος σε ένα μήνα στο TDF, η αποχώρηση του από τον αγώνα δεν ήταν κάτι ανησυχητικό, αρχικά.

Μέχρι τις 7 μ.μ. εκείνο το βράδυ, η έκταση των τραυματισμών του Froome είχε αρχίσει να εμφανίζεται – κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο Froome είχε πάρει ένα χέρι από τις μπάρες του ποδηλάτου TT του για να φυσήσει τη μύτη του, όταν πιάστηκε από μια ριπή ανέμου.

Χτύπησε σε ένα χαμηλό τοίχο με 60 χ.α.ω., κάτι που του δημιούργησε πολλαπλά τραύματα, όπως ένα σύνθετο κάταγμα στο δεξιό μηρό του, σπασμένο δεξί αγκώνα και σπασμένα πλευρά.

Τελικά, λόγω της σοβαρότητας της πτώσης, ο Froome τέθηκε εκτός διεκδίκησης του Tour de France 2019, με το ερώτημα πότε και αν ο Βρετανός θα επέστρεφε στους αγώνες.

Στα 34, με 9 χρόνια αγώνων, και 7 νίκες σε Grand Tour, θα χρειαζόταν τεράστια σωματική και ψυχική πίεση για να αγωνιστεί ξανά. Όμως 6 εβδομάδες μετά το ατύχημα, ο Froome επέστρεψε στο προπονητήριο με το ένα πόδι. Ήταν σαφές ότι ο Froome ήταν αποφασισμένος να αγωνιστεί ξανά.

Τον Φεβρουάριο του 2020 έκανε την επιστροφή του στο UAE Tour, και παρόλο που αγωνίστηκε να ακoλουθήσει τους υπόλοιπους, κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα.

Ενώ δεν ήταν ακόμη σαφές εάν ο Froome θα επέστρεφε σε πλήρη φυσική κατάσταση για το Tour de France τον Ιούλιο, η πανδημία ανέτρεψε τα πράγματα για όλους.

Με το Tour πλέον να πραγματοποιείται στις 29 Αυγούστου, ο Froome δηλώνει έτοιμος για την μεγάλη εκκίνηση από την Νίκαια.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Times, δήλωσε: «[Η νίκη του Tour για 5η φορά] θα ήταν τεράστια. Θα ήταν σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες επιστροφής στον αθλητισμό».

«Νομίζω ότι κάποιοι με έχουν ξεγράψει σε κάποιο βαθμό, δεν θα τους κατηγορήσω καθόλου».

Πρόσθεσε ότι η φυσική του κατάσταση επιστρέφει στο σημείο που θα έπρεπε να είναι αυτή τη χρονιά, πρέπει απλώς να βρει το ανώτατο επίπεδό του για να διασφαλίσει ότι είναι σε θέση να κερδίσει ξανά αγώνες.

Ένα χρόνο μετά τη πτώση του, ο Froome θυμάται την επέτειο με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας: «Ένα χρόνο μετά από τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας μου. Είμαι έτοιμος για το επόμενο – Le Tour νούμερο πέντε».

Ο Froome αποτίνει επίσης φόρο τιμής στον καθηγητή Rémi Philippot, τον ορθοπεδικό χειρουργό στο νοσοκομείο Saint-Étienne που εγχείρησε τον Froome τη νύχτα της συντριβής του.

Ο καθηγητής Philippot δήλωσε πρόσφατα: «Διανοητικά, ο Froome είναι μια δύναμη της φύσης».

Ο ίδιος δήλωσε: «Δεν αισθάνομαι κοντά στο να αποσυρθώ. Ανυπομονώ να αγωνιστώ τουλάχιστον μερικές ακόμη σεζόν».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Amstel Gold Race 2024 – Νικητής ο Tom Pidcock

Μετά από μια κούρσα φθοράς όλη την ημέρα στο Amstel Gold Race, ο Tom Pidcock αναδείχθηκε ν…