Ο Lachlan Morton δημιούργησε ένα νέο ρεκόρ Everesting, ανεβαίνοντας στο ίδιο ύψος με το ψηλότερο βουνό της Γης σε χρόνο 7:32:54΄΄.

Νικώντας τον εθνικό πρωταθλητή ποδηλασίας βουνού των ΗΠΑ Keegan Swenson για περισσότερο από 7 λεπτά, ο αθλητής EF Pro Cycling χαρακτήρισε την επιτυχημένη απόπειρα του ως «κόλαση».

Ο Morton ποδηλάτησε 42 επαναλήψεις της ανάβασης Rist Canyon, 1,9 χιλιομέτρων στο Κολοράντο με κλίση 11%, που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη Fort Collins.

Για να ολοκληρώσει την προσπάθειά του έκανε 169 χλμ, με μέση ταχύτητα 22.4 χ.α.ω., φτάνοντας τα 121.3 χ.α.ω. στις καταβάσεις με μέση ισχύ 276W και καταναλώνοντας 6.891 θερμίδες στη διαδικασία.

Ο Lachlan Morton με ένα νέο ρεκόρ Everesting

Αν και η διαδρομή του στο Strava τον δείχνει να μην πλησιάζει τα απαιτούμενα 8.848 μέτρα, αυτό προφανώς οφείλεται σε καθυστέρηση δεδομένων, με την επιτυχή απόπειρα να επαληθεύεται ανεξάρτητα και να αναγνωρίζεται από την σελίδα Hells 500, η οποία επιβλέπει τις προσπάθειες του Everesting.

«Οι επαγγελματίες επιτέλους” μολύνονται “με το μικρόβιο του Everesting», έγραψε ένας θαυμαστής στη σελίδα του Hells 500 στο Facebook. «Φανταστείτε την πρώτη διαδρομή κάτω από 7 ώρες!»

Η ανάβαση που χρησιμοποιούσε ο Morton ανεβαίνει από αρχικό υψόμετρο 2.200μ έως 2.400μ, με τον Αυστραλό να παίρνει ένα Strava KOM στην κατάβαση.

«Ο Lachlan Morton μόλις ανέβασε το επίπεδο Everesting …», δήλωσε ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ, Swenson. «Και το έκανε σε υψόμετρο που θα έπρεπε. Ίσως θα πρέπει να κάνουμε έναν αγώνα Everest, ένας προς ένα».

Ο Morton είναι ο δεύτερος επαγγελματίας που ανέλαβε την πρόκληση, η οποία έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα με την καραντίνα, καθώς οι άνθρωποι αναζητούν ποδηλατικές προκλήσεις που μπορούν να επιχειρήσουν σόλο, σεβόμενοι τα μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Ο Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe) πίστευε ότι είχε πάρει το ρεκόρ με χρόνο 7:28΄, αλλά τελικά η απόπειρα του αποδείχθηκε άκυρη.

«Συγχαρητήρια Lachlan Morton”, είπε ο υπεύθυνος της ομάδας του, Jonathan Vaughter. «Το Όρος Έβερεστ είναι δικό σου. Νέο ψευδώνυμο: Sherpa».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

WD-40 ΒΙΚΕ νέα σειρά προϊόντων

Η νέα σειρά προϊόντων BIKE της WD-40 έφτασε στην Ελλάδα! Η νέα αυτή σειρά από την WD-40 πε…