Το 111ο Milan – Sanremo έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 8 Αυγούστου, αλλά όχι χωρίς επιπλέον επιπλοκές.

Σύμφωνα με την Gazetta dello Sport, η παραδοσιακή διαδρομή θα αλλάξει επειδή 13 δήμαρχοι αρνήθηκαν να κλείσουν δρόμους ή να εκδώσουν άδεια για τον αγώνα.

Μόλις μια εβδομάδα αφότου το πελοτόν ξεκινά, σε μια βιαστική επιστροφή στους αγώνες μετά από μια πολύχρονη παύση λόγω της πανδημίας, οι δήμοι εξακολουθούν να αγωνίζονται με την πραγματικότητα της επιβολής μέτρων υγείας και ασφάλειας, αλλά και να εξισορροπήσουν την επιστροφή στο κάποια ομαλότητα.

Εκφράστηκε ανησυχία για τον αγώνα που επηρεάζει τον τουρισμό και τη ροή της κυκλοφορίας των διακοπών κατά μήκος ενός ενιαίου, μεγάλου δρόμου που εξυπηρετεί παράκτιες πόλεις.

Η διαδρομή που δεν έχει οριστικοποιηθεί πιθανότατα θα περάσει στην ενδοχώρα, παραλείποντας την ανάβαση Passo Turchino και την παράκτια ανάβαση Capi, έτσι ώστε μόνο τα τελικά 40 χιλιόμετρα της αρχικής διαδρομής να παραμείνουν αμετάβλητα.

Το πελοτόν θα συνεχίσει να ξεδιπλώνεται από το Corsico, αλλά παραλείπει την παράκτια διαδρομή κοντά στη Savona που περιλαμβάνει τις πόλεις Turchino, Alassio, Laigueglia, Capo Mele, Capo Cervo και Capo Berta.

Μόλις περάσει ο αγώνας μέσω της Imperia, η αρχική διαδρομή θα συνεχιστεί, με την Cipressa στα 22 χιλιόμετρα και μετά το Poggio, με μόλις 10 χιλιόμετρα από τον τερματισμό.

Με τις προτεινόμενες αλλαγές διαδρομής, η έκδοση 2020 του Milan-Sanremo θα είναι 299 χιλιόμετρα.

Ο Julian Alaphilippe, που κέρδισε το Milan-Sanremo 2019, έχει εκφράσει την πρόθεσή του να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Paris Roubaix 2024 – Νίκη για Mathieu van der Poel

Ο Mathieu van der Poel «δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει» την απόφαση που έλαβε πίσω από τη συ…