Δεκαπέντε χρόνια μετά από το τελευταίο ποδηλατικό παπούτσι της, η Adidas επιστρέφει με κάτι που απλά ονομάζει «Ποδηλατικό παπούτσι Δρόμου» (σε μετάφραση).

Σύμφωνα με την Adidas, για τις ρίγες στη μέση του παπουτσιού άντλησε την έμπνευση της από «εικονικές σιλουέτες του αθλήματος». Συγκεκριμένα,  ένα όνομα από τα παλιά είναι αυτό του Eddy Merckx, ο οποίος φορούσε παπούτσια Adidas για μεγάλο μέρος της καριέρας του.

Το παπούτσι έχει δημιουργηθεί από το υλικό Primegreen, έναν συνδυασμό ανακυκλώσιμων υλικών, σε συνδυασμό με μια συνθετική σόλα από «υαλόνημα και συνθετικό υλικό».

Η επιστροφή της Adidas στην ποδηλασία δρόμου

Περισσότερες λεπτομέρειες, δυστυχώς, δεν είναι διαθέσιμες για την ώρα όπως: Βαθμός ακαμψίας της σόλας, βάρος, συγκεκριμένα υλικά κατασκευής του παπουτσιού. Από αυτά, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι πιθανώς το συγκεκριμένο παπούτσι δεν πρόκειται να έχει τις «ανώτατες» επιδόσεις…

Προφανώς, τα συγκεκριμένα παπούτσια – με λογική τιμή τα 150 € -, έχουν μοντέρνα εμφάνιση, αντανακλαστικές λεπτομέρειες και φαίνεται να στοχεύουν σε ένα νεανικό κοινό, που πιθανότατα δεν νοιάζονται, αν η ακαμψία της σόλας φτάνει το 15.

Λίγη ιστορία

Η Adidas ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς χορηγούς ρουχισμού στο άθλημα από τη δεκαετία του ’70 και μετά, με μεγάλα ονόματα όπως ο Eddy Merckx . Πιο πρόσφατα, η εταιρεία είχε μια μακρά σχέση με την Telekom / T-Mobile ως χορηγός ρουχισμού, με τον Jan Ullrich να φοράει τα παπούτσια της μάρκας στη μοναδική του νίκη του στο Tour de France.

Μετά τις αποκαλύψεις των σκανδάλων ντόπινγκ εκείνης της εποχής, η Adidas σταμάτησε να παράγει ποδηλατικά παπούτσια το 2005 και μπήκε πάλι στο χώρο με την άφιξη της Team Sky, ως χορηγός ρουχισμού της βρετανικής ομάδας μέχρι που αντικαταστάθηκε από τις Rapha και Castelli.

Στα επόμενα χρόνια, η αθλητική εταιρία δεν εγκατέλειψε τελείως το χώρο – η θυγατρική της εταιρία Five-Ten παράγει παπούτσια για MTB. Φυσικά, αυτό είναι το πρώτο μοντέλο προσανατολισμένο στο δρόμο που εκδόθηκε με το όνομά του από τα χρόνια του Ullrich.

Μια νέα αρχή

Η κυκλοφορία του Road Cycling Shoe μπορεί να είναι μέρος μιας ευρύτερης επιστροφής στο άθλημα για τη μάρκα. Η αντιπρόεδρος ειδικών αθλημάτων της Adidas, Celine Del Genes, δήλωσε ότι τα παπούτσια αντιπροσωπεύουν «το πρώτο βήμα του μακροπρόθεσμου ταξιδιού μας προς τη δημιουργία μιας σειράς προϊόντων που ενισχύουν την ποδηλατική εμπειρία».

Η Adidas διαθέτει ήδη μια αυξανόμενη συλλογή ενδυμάτων ποδηλασίας, αν και διατίθεται μόνο σε περιορισμένες αγορές. Μια γρήγορη ματιά δείχνει ένα εκπληκτικό βάθος εστίασης στην ποδηλασία του δρόμου.

Μιλώντας για τα συγκεκριμένα παπούτσια, ας τα δούμε απλά ως ένα εισαγωγικό προϊόν στο συγκεκριμένο είδος ποδηλατικού ρουχισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ελαστικά Specialized S-Works Mondo

Η Specialized κυκλοφόρησε ένα νέο ελαστικό tubeless, το S-Works Mondo. Η εταιρία δηλώνει ό…