Καθώς το Tour de France έμπαινε στην τελευταία του εβδομάδα, μετά την 2η μέρα ξεκούρασης, ένας αθλητής της EF Education-Nippo ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από τη «δουλειά» του. Ο Lachlan Morton είχε ολοκληρώσει με επιτυχία το Alt Tour, ποδηλατώντας ολόκληρη τη διαδρομή του φετινού Tour de France, συμπεριλαμβανομένων όλων των μεταφορών, χωρίς καμία υποστήριξη.

Lachlan Morton - Κερδίζοντας το Tour de France κατά 5 μέρες!

Αυτό σήμαινε 5.510 χιλιόμετρα, αντί για 3.383 χιλιόμετρα, 65.500 μέτρα υψομετρικών αντί για 42.200 μ. και 18 ημέρες στη σέλα χωρίς ξεκούραση, έναντι των 21 ημερών και 2 ημερών ξεκούρασης του πελοτόν!

Και όλα, ενώ κοιμόταν κάτω από τα αστέρια, διορθώνοντας τα δικά του σκασμένα ελαστικά, φροντίζοντας τα μηχανικά του προβλήματα, και φυσικά φροντίζοντας την προσωπική του υδροδοσία και τροφοδοσία.

Ο Αυστραλός αθλητής, ο οποίος έχει προσεγγίσει το άθλημα από τη δική του μοναδική προοπτική καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ξεκίνησε από τη Βρετάνη αμέσως μετά την έναρξη του Tour και γρήγορα κέρδισε το προβάδισμα στον αγώνα, ποδηλατώντας μακρύτερες μέρες για να κερδίσει αρκετή διαφορά από το πελοτόν για τα τελευταία 700 χλμ + την μεταφορά βόρεια στο Παρίσι.

Ωστόσο, κατέληξε να δημιουργεί μεγαλύτερη διαφορά από ό,τι νόμιζε. Μέσα σε μια εβδομάδα στον αγώνα, τερμάτισε 2 εταπ σε μια μέρα. Μέχρι να φτάσει στο Mont Ventoux, είχε 600 χιλιόμετρα διαφορά από το πελοτόν. Και ξεκίνησε στο τελευταίο του κομμάτι στο Παρίσι, με σχέδιο να ποδηλατήσει όλη τη νύχτα και να φτάσει 5 ημέρες πριν από το Tour de France.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, ο Morton έφτασε στα περίχωρα του Παρισιού και συνέχισε προς τα εμπρός σε έναν από τους πιο ιερούς χώρους ποδηλασίας. Ο Αυστραλός εκτέλεσε αρκετούς γύρους στην πλακόστρωτη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, με τα πόδια του να κάνουν τις τελευταίες πεταλιές.

Στα πονεμένα πόδια του, ο Morton φορούσε ένα ζευγάρι πράσινα Birkenstocks με δύο από τους ιμάντες εκτός – μια λύση που αναγκάστηκε να αυτοσχεδιάσει μετά από πόνο στο γόνατο με τα ποδηλατικά του παπούτσια στις αρχές του Alt Tour.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έτρωγε σε εστιατόρια και στην άκρη του δρόμου, χάνοντας γεύματα και ώρες ύπνου.

Τέλος, μετά από περισσότερα από 5.500 χιλιόμετρα μοναξιάς και αναζήτησης, στο παρισινό φως πριν από την αυγή, τελείωσε τη μεγάλη του βόλτα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τα αναψυκτικά;

Όλοι αναζητάμε ένα παγωμένο αναψυκτικό, στη μέση μιας καλοκαιρινής προπόνησης. Όμως μακροπ…