Η Ελλάδα μπαίνει στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας με τη διεξαγωγή του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας (27/4-1/5 Μαϊου 2022).

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασε αναλυτικά τον Γύρο και αποκάλυψε το νέο του «όνομα», μετά την απόφαση της μεγαλύτερης εταιρείας ενέργειας στη χώρα, της ΔΕΗ να γίνει αρωγός σε αυτό το πολυεπίπεδο αθλητικό, τουριστικό και εκπαιδευτικό γεγονός.

Προτεραιότητα του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας είναι μαζί με την ανάπτυξη της αγωνιστικής ποδηλασίας στην χώρα να μπουν και τα θεμέλια στην ελληνική κοινωνία να εμπεδώσει μία ποδηλατική συνείδηση σημαντική σε μια περίοδο κλιματικής και ενεργειακής κρίσης.

Η αθλητική αποκέντρωση που επιτελεί η διοργάνωση λαμβάνοντας χώρα σε 5 περιφερειακές κοινότητες, Κρήτη, Αττική, Στερεά, Θεσσαλία, Ήπειρο καθώς και σε 9 μεγάλους Δήμους με εκκινήσεις και τερματισμούς

αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της να αγκαλιάσει κάθε περιοχή και να αφήσει το οικονομικό αλλά και το οικολογικό της αποτύπωμα.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού μεταξύ άλλων μίλησε :

Για την Αθλητική Εξωστρέφεια της χώρας

«Χρειάστηκαν, λοιπόν, δέκα χρόνια, πολύ ανηφορικά, για να κάνει η Ελλάδα την ορθοπεταλιά της και να καταφέρει να βγει ξανά μπροστά, με αξιώσεις, διοργανώνοντας μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Διεκδικώντας τη θέση που της αρμόζει στο παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι!

Σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις, που δεν περιορίζονται στον υψηλού επιπέδου αγωνιστικό τους χαρακτήρα, αλλά αξιοποιούνται πολύπλευρα με  πολλαπλά οφέλη.

Άλλωστε, είναι πολύ μεγάλο λάθος να αντιμετωπίζει κανείς τον αθλητισμό σε στενά πλαίσια, αμιγώς σε ό,τι αφορά τον αγωνιστικό του χαρακτήρα.

Τα τελευταία 2,5 χρόνια, στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, δώσαμε κι άλλες διαστάσεις στον Αθλητισμό, αγκαλιάζοντας όλα τα αθλήματα, ανεξαιρέτως δημοφιλίας».

Για το αθλητικό όραμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού

«Όραμα μας είναι η Ελλάδα, αξιοποιώντας τη μοναδική αθλητική της ιστορία, να αναδείξει τη σύγχρονη αθλητική της παρουσία και τον πολιτισμό της, την απαράμιλλη ομορφιά της και τις μοναδικές της εικόνες, την κουλτούρα της και την ελληνική φιλοξενία της. Ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά!

Είναι ευκαιρία και πρέπει να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο.

Πριν από περίπου τέσσερις μήνες ανακοινώσαμε την αναβίωση μιας σπουδαίας διεθνούς διοργάνωσης στο υψηλότερο επίπεδο που έχει διεξαχθεί στη χώρα μας. Τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, ο οποίος θα διεξαχθεί 27 Απριλίου με 1η Μαΐου.

Σήμερα, καθώς μετράμε μόλις ένα μήνα πριν από την επίσημη έναρξή του, βρισκόμαστε εδώ, στο σπίτι της ποδηλασίας, στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του διαρκώς εκσυγχρονιζόμενου πλέον αθλητικού πόλου, του ΟΑΚΑ, για να παρουσιάσουμε τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας.

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος, που αναβιώνει φέτος αναβαθμισμένος στο καλεντάρι της UCI, κατηγορίας 2,1 EuropeTour, με πέντε συναρπαστικές διαδρομές από την Κρήτη ως τα Ιωάννινα.

Ξεκίνημά μας το πανέμορφο Ηράκλειο με την παρουσίαση των 21 Επαγγελματικών και Εθνικών ομάδων και των 147 αθλητών τους στο Κούλε στις 26 Απριλίου.

Μεγάλο φινάλε στη Λίμνη Παμβώτιδα, στα Ιωάννινα την 1ηΜαϊου.

Ενδιάμεσα, οκτώ άλλες πόλεις εκκίνησης και τερματισμού και δεκάδες ακόμα περιοχές, που θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να δούμε στη συνέχεια της εκδήλωσης.

Την ταυτότητα του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας περιέγραψε ο Διευθυντής Αγώνα, Βλαδίμηρος Πέτσας

  • 19 Επαγγελματικές ομάδες – 2 Εθνικές ομάδες
  • Ανάμεσά τους η TrekSegafredo από το κορυφαίο επίπεδο
  • 147 αθλητές

Τα ετάπ επιγραμματικά

  • 1oετάπ: Ηράκλειο-Ρέθυμνο-Χανιά 190,1χμ (27/4/2-2022)
  • 20 ετάπ: Αθήνα (ΟΑΚΑ-Μαρούσι) – Ιτέα 165,0χμ (28/4/2022)
  • 30ετάπ:STAGE: Δελφοί – Λαμία – Καρδίτσα, 172,5χμ (29/4/2022)
  • 40ετάπ: Καρδίτσα-Λίμνη Πλαστήρα-Λάρισα 174,0χμ (30/04/2022)
  • 50ετάπ: Μετέωρα (Καλαμπάκα) – Ιωάννινα, 154,5χμ 1/05/2022

Ο Διευθυντής των Παράλληλων Εκδηλώσεων Θάνος Γεωργίου, τόνισε το σημαντικό έργο που επιτελούν οι Παράλληλες Δράσεις.

«Περισσότεροι από 1.000.000 πολίτες σε 14 πόλεις εκκινήσεων, τερματισμών και διέλευσης, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ένταση του αγώνα και πάνω από 150 συνολικά παράλληλες εκδηλώσεις.

Βασικοί σταθμοί ,το Ηράκλειο, ο Αγιος Νικόλαος, το Ρέθυμνο και τα Χανιά στην Κρήτη, το φιλόξενο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών με το ξεχωριστό ΔΕΗ Ο.Α.Κ.Α bikeFestival, η ΙΤΕΑ, οι Δελφοί, ο Θεσσαλικός κάμπος με την Καρδίτσα, τον Τύρναβο, το Κιλελέρ και την Λάρισα και τέλος τα Μετέωρα με τα μαγευτικά Ιωάννινα θα συνθέσουν το εντυπωσιακό puzzle των αποκεντρωμένων εκδηλώσεων».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πρόγραμμα επιθεώρησης Shimano και στην Ευρώπη

Το πρόγραμμα επιθεώρησης και αντικατάστασης για δισκοβραχίονες Hollowtech II 11 ταχυτήτων …