Οι Ιταλοί αναβάτες πρωταγωνίστησαν στο 2ο εταπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας από το ΟΑΚΑ στην Ιτέα, απόστασης 165 χλμ. Έξι ποδηλάτες από την Ιταλία βρέθηκαν στην πρώτη 10άδα, με τον Matteo Moschetti (Trek Segafredo) να περνά πρώτος τη γραμμή τερματισμού στο λιμάνι της Ιτέας σε 3:49:59΄΄.

Υπήρξε ομαδικό σπριντ στα τελευταία χιλιόμετρα, με 65 αθλητές να τερματίζουν στον ίδιο χρόνο με τον Moschetti και τους συμπατριώτες του Andrea Peron (Νovo Nordisk) και Fillippo Tagliani (Drone Hopper) να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Ανάμεσα στο γκρουπ από ελληνικής πλευράς βρέθηκαν ο Νικηφόρος Αρβανίτου (17ος), ο Περικλής Ηλίας (41ος) και ο Παναγιώτης Χριστόπουλος-Χέλερ (50ός). Οι Χάρης Καστραντάς, Νίκος Δράκος και Δημήτρης Χριστάκος τερμάτισαν 58” μετά το πρώτο γκρουπ και ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης στο 1:28.

Ο Aaron Gate βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της Γενικής Κατάταξης και θα συνεχίσει να φορά τη γαλάζια φανέλα. μετά και το σημερινό 2ο ετάπ, αύξησε κατά έξι δευτερόλεπτα τη διαφορά από τους διώκτες του. Ο Νεοζηλανδός, νικητής του 1ου εταπ, μετά και το 2ο εταπ αύξησε τη διαφορά του κατά 6΄΄.

Ο Gate (Bolton Equities), μετά τα δύο πρώτα ετaπ έχει συνολικό χρόνο 8:13:55΄΄. Ακολουθούν οι: Nils Broge (Δανία-BHS) στο 1:52, Eduard Prades (Ισπανία-Caja Rural) στο 1:54, Mark Stewart (Μ. Βρετανία-(Bolton Equities) στο 1:57 και Andrea Peron (Ιταλία-Νovo Nordisk) στο 1:59.

Από ελληνικής πλευράς ο Περικλής Ηλίας βρίσκεται στο 4:47 από τον Gate, ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης στο 6:15, ο Αρβανίτου στο 7:13, ο Χριστόπουλος-Χέλλερ στα 10:29, ο Καστραντάς στα 13:37, ο Χριστάκος στα 16:27 και ο Δράκος στα 20:52.

Οι μάχες για τις φανέλες

Στην κατάταξη πόντων (κόκκινη φανέλα) και στα ενδιάμεσα σπριντ, ο Δανός Nils Broge έχει 8 βαθμούς και ο Aaron Gate με 7 βαθμούς.

2ο εταπ - Νικητής ο Matteo Moschetti

Στην κατάταξη από τα σπριντ ανάβασης (πορτοκαλί φανέλα) προηγείται ο Νεοζηλανδός, James Fouche (Bolton Equities) με 12βαθμούς, ακολουθούμενος από τον Αμερικάνο, Gavin Mannion (Human Powered Health) με 10βαθμούς.

Σπουδαία εμφάνιση ο Αρβανίτου

Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία από τον Νικηφόρο Αρβανίτου, που βρίσκεται στην 6η θέση της κατάταξης των νέων (λευκή φανέλα). Εδώ η επιμέρους κατάταξη που λαμβάνει υπόψη της μόνο τους χρόνους από όσους ποδηλάτες είναι κάτω των 25 ετών την 1η Ιανουαρίου της χρονιάς που διεξάγεται ο Γύρος.

Ο 19χρονος Έλληνας βρίσκεται 2:42΄΄ πίσω από την ομάδα πέντε αθλητών που αυτή τη στιγμή έχουν τον ίδιο χρόνο (8:16:00΄΄).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Πότε είναι η κατάλληλη ώρα της ημέρας για προπόνηση;

Είναι καλύτερο να κάνουμε ποδήλατο νωρίς το πρωί, να κάνουμε μια βόλτα πριν το μεσημεριανό…