Η 77η διοργάνωση του Ισπανικού Grand Tour θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 19 Αυγούστου, από την ολλανδική πόλη της Ουτρέχτης και θα ολοκληρωθεί στις 11 Σεπτεμβρίου στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Σε 21 εταπ, θα δούμε 9 ορεινούς τερματισμούς, 5 από τους οποίους είναι νέοι για τη La Vuelta, 2 χρονομετρήσεις, 7 ορεινές διαδρομές, 4 λοφώδη εταπ, 6 επίπεδα εταπ και 2 επίπεδα εταπ με τερματισμό μεγάλου υψομέτρου.

Το πελοτόν θα εκκινήσει από την Ολλανδία, μια περιοχή που είναι ήδη γνωστή στη La Vuelta, αφού γιόρτασε την επίσημη αναχώρησή της από το Assen το 2009.

La Vuelta 2022 - Παρουσίαση

«Επιστρέφουμε επιτέλους στην Ουτρέχτη, την Μπρέντα και το ‘s-Hertogenbosch, χωρίς να χάσουμε ούτε μια ουγγιά από τον ενθουσιασμό μας. Σε μια ξεχωριστή χρονιά, όταν όλα τα Grand Tour έχουν επίσημες αναχωρήσεις στο εξωτερικό, ανυπομονούμε για ένα αξέχαστο επίσημο ξεκίνημα σε έναν αυθεντικό ποδηλατικό παράδεισο όπως η Ολλανδία», δήλωσε ο Javier Guillén, Γενικός Διευθυντής της La Vuelta, για τα 3 πρώτα εταπ.

Μετά από μια ημέρα ανάπαυσης για να επιτραπεί σε όλους να επιστρέψουν στην Ισπανία, ο αγώνας θα συνεχιστεί στο Euskadi. Οι Βάσκοι οπαδοί θα συγκεντρωθούν στους δρόμους για να παρακολουθήσουν το πελοτόν, καθώς έρχεται από την Álava και κατευθύνεται προς την Guipuzkoa, τελειώνοντας το ταξίδι του στη χώρα των Βάσκων με αναχώρηση και τερματισμό στο Μπιλμπάο.

La Vuelta 2022 - Παρουσίαση

Στη συνέχεια, οι αθλητές θα περάσουν στο Πριγκιπάτο της Αστούριας, με 2 ορεινούς τερματισμούς: μια νέα (Colláu Fancuaya) και μια πολύ γνωστή (Les Praeres).

Η 2η εβδομάδα του αγώνα θα εκκινήσει στην επαρχία του Αλικάντε, η οποία θα φιλοξενήσει ένα ITT μήκους άνω των 30 χιλιομέτρων. Στη συνέχεια, το πελοτόν θα συνεχίσει να προελαύνει προς τις περιοχές της Μούρθια και της Ανδαλουσίας.

«Λίγα μέρη είναι πιο αντιπροσωπευτικά της La Vuelta ή της χώρας μας από την Ανδαλουσία», εξηγεί ο Javier Guillén. «Γιορτάζουμε επίσης μια ιστορική επέτειο: η La Vuelta θα αναχωρήσει από το Sanlúcar de Barrameda σε 500 χρόνια από τη στιγμή που ο Sebastián Elcano επέστρεψε στην Ισπανία μετά την ολοκλήρωση του πρώτου περίπλου του πλανήτη».

Την τελευταία εβδομάδα θα αποφασιστεί η γενική κατάταξη. Πρώτα στην Extremadura, με δύο πρωτόγνωρους τερματισμούς σε μεγάλο υψόμετρο, πριν φτάσουμε στην Αυτόνομη Κοινότητα της Μαδρίτης.

Το προτελευταίο 20ο εταπ, μοιάζει πολύ με αυτό της La Vuelta του 2015 όπου ο Fabio Aru πήρε την κόκκινη φανέλα από τον Tom Dumoulin. Όλα μπορούν να συμβούν σε αυτό το εταπ!

Μετά τον περσινό μεγάλο τελικό στο Santiago de Compostela, ο αγώνας θα επιστρέψει στον παραδοσιακό τελικό στη Μαδρίτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Paris Roubaix 2024 – Νίκη για Mathieu van der Poel

Ο Mathieu van der Poel «δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει» την απόφαση που έλαβε πίσω από τη συ…