Η Strava ανακοίνωσε την απόκτηση του FATMAP, μιας εφαρμογής τρισδιάστατης χαρτογράφησης που περιγράφει ως «ανακάλυψη, σχεδιασμό, πλοήγηση και ανάμνηση υπαίθριων περιπετειών».

Το FATMAP, στο οποίο οι συνδρομητές της εταιρίας θα έχουν πλέον πλήρη πρόσβαση, περιλαμβάνει επικαλύψεις εδάφους που περιγράφουν καλύτερα την τοπογραφία μιας διαδρομής, με την τεχνολογία 3D χαρτογράφησης να είναι πλέον ενεργοποιημένη σε όλες τις υπηρεσίες της Strava.

Η συνεργασία μεταξύ FATMAP και Strava, η οποία απέφερε σχεδόν 10 εκατομμύρια αποθηκευμένες διαδρομές το 2022, προσφέρει ένα όραμα σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Strava, Michael Horvath.

«Έχουμε ένα κοινό όραμα με τη FATMAP να εμπνεύσουμε περισσότερους ανθρώπους να μετακινηθούν, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ανακαλύψουν και να βιώσουν τη χαρά του εξωτερικού χώρου», δηλώνει.

«Για εμάς, η ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τον σκοπό των χαρτών και τον τρόπο με τον οποίο εμπνέουν την εξερεύνηση είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για μια διαφοροποιημένη εμπειρία σε εξωτερικούς χώρους».

Λίγη ιστορία

Αναπόσπαστο μέρος τόσο της απήχησης του FATMAP όσο και της ανάπτυξής του είναι η δυνατότητα των χρηστών να μοιράζονται τις περιπέτειές τους, ακόμη και όταν βρίσκονται εκτός δικτύου. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για διαδρομές που είναι εκτός μονοπατιών, όπου η ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας και η ανταλλαγή προηγούμενης εμπειρίας μπορεί να βοηθήσει στην ανάδειξη πιθανών κινδύνων.

Η κοινότητα του FATMAP περιλαμβάνει σκιέρ, πεζοπόρους και δρομείς ορεινού τρεξίματος, καθώς και ποδηλάτες δρόμου, βουνού και gravel.

Η Strava πιστεύει ότι όταν συνδυαστεί με τις οκτώ δισεκατομμύρια συν δραστηριότητές της, ο συνδυασμός «θα δημιουργήσει έναν παγκόσμιο χάρτη για εμπειρίες που τροφοδοτούνται από τον άνθρωπο είτε κινούνται σε πλαγιές, μονοπάτια, δρόμους ή προαστιακές γειτονιές».

Με έδρα την Ευρώπη, η FATMAP ιδρύθηκε το 2013 από τους Misha Gopaul και David Cowell. Τώρα έχει αναπτυχθεί σε μια ομάδα σχεδόν 50 ατόμων, οι οποίοι θα ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό της Strava σε όλη την ήπειρο, συμπεριλαμβανομένων γραφείων στο Chamonix, το Βερολίνο και Vilnius. Ο Gopaul θα μετατοπιστεί από τον τρέχοντα ρόλο του ως Διευθύνων Σύμβουλος της FATMAP για να υπηρετήσει ως αντιπρόεδρος προϊόντων της Strava, αναφέροντας στον Steve Lloyd, τον επικεφαλής προϊόντων και τεχνολογίας της Strava.

«Ξεκινήσαμε το FATMAP με αποστολή να κάνουμε τις υπαίθριες εμπειρίες πιο προσιτές», λέει ο GoPaul. «Εκεί που έχουν σχεδιαστεί άλλες πλατφόρμες χαρτών για πλοήγηση σε δρόμους και πόλεις, θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν χάρτη σχεδιασμένο ειδικά για να βοηθάει τους ανθρώπους να εξερευνούν. Η ένωση δυνάμεων με τη Strava ανοίγει νέες συναρπαστικές δυνατότητες και θα επιταχύνει την πρόοδό μας για να επιτρέψει σε εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους να εξερευνήσουν τα άγρια μέρη του κόσμου, με ασφάλεια και βιωσιμότητα».

Η απόκτηση του FATMAP έρχεται αμέσως μετά την αγορά του Recover Athletics από τη Strava το καλοκαίρι του 2022. Το Recover Athletics είναι μια εφαρμογή προφυλάξεων και πρόληψης τραυματισμών για ενεργά άτομα και όπως και η FATMAP αυξάνει το εύρος της πλατφόρμας Strava για να υποστηρίζει 50 διαφορετικούς τύπους δραστηριότητας, με τους συνδρομητές να αποκτούν πλεονεκτήματα όπως:

Χαρτογράφηση χιονοδρομικών περιοχών, περιεχόμενο πριν από την άσκηση, παρακολούθηση ασφάλειας, προτάσεις διαδρομής, διαδικτυακό πρόγραμμα δημιουργίας δρομολογίων, παγκόσμιοι και προσωπικοί χάρτες θερμότητας και πίνακες κατάταξης τμημάτων (segments).

Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη ότι αυτές οι αναβαθμίσεις υπηρεσιών θα έχουν κόστος, με την Strava να λέει ότι «έχει θεσπίσει μια αλλαγή τιμής για να αντικατοπτρίζει τα αυξημένα οφέλη».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

18ο εταπ – Πρώτη νίκη στο Tour για Campenaerts

Ο αθλητής της Lotto Dstny Victor Campenaerts κέρδισε την πρώτη του νίκη στο Tour de France…