Με προβάδισμα 2:40΄΄ έναντι των αντιπάλων του στο Giro d’Italia, ο Tadej Pogačar δηλώνει ότι ήδη σκέφτεται πώς θα κερδίσει τον Γύρο της Γαλλίας τον Ιούλιο, καθώς επιχειρεί να γίνει ο πρώτος άνθρωπος μετά τον Marco Pantani το 1998, που κέρδισε και τα δύο την ίδια χρονιά.

Ο Σλοβένος φαίνεται ανέγγιχτος στο φετινό Giro. Έχει ήδη κερδίσει 3 εταπ στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένης της ατομικής χρονομέτρησης του 7ου εταπ στην Περούτζια, και είναι πιθανό να στοχεύσει ακόμη περισσότερα. Ο αγώνας απέχει πολύ από τη νίκη, αλλά έχει ήδη ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας ξεκούρασης του αγώνα, ο Pogačar είπε ότι νιώθει ότι τώρα μπορεί να οδηγήσει αμυντικά σε κάποιο βαθμό, αλλά θα εξακολουθούσε να αγωνίζεται για περαιτέρω νίκες σε εταπ, εάν παρουσιαστεί η ευκαιρία να το κάνει.

«Σίγουρα είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μου», είπε ο Pogačar όταν ρωτήθηκε αν σκεφτόταν ήδη μπροστά για το Tour. «Γι’ αυτό είμαι χαρούμενος που τώρα έχω μεγαλύτερη διαφορά, οπότε δεν χρειάζεται να προσπαθήσω να υπερβώ το όριο για να πάρω χρόνο στα άλλα παιδιά. Τώρα θα είναι πιο αμυντική η οδήγηση και η χρήση της ομάδας όσο το δυνατόν περισσότερο, για να με φέρει στο τέρμα».

«Αν κάποιος μου έλεγε ότι προηγούμαι με 2:40΄΄ [την πρώτη μέρα ξεκούρασης] θα είχα υπογράψει αμέσως».

Ο Dani Martínez (Bora-Hansgrohe) βρίσκεται στη 2η θέση της ΓΚ με τον Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) στην 3η.

«Ευτυχώς η πρώτη εβδομάδα πήγε πολύ καλά για μένα στις αναβάσεις και στη χρονομέτρηση, ώστε να μπορώ να πάρω λίγο χρόνο στους άλλους αγωνιζόμενους», πρόσθεσε. «Αλλά πιστεύω πραγματικά ότι μπορούμε να είμαστε προετοιμασμένοι, ειδικά την τρίτη εβδομάδα, για μεγάλες επιθέσεις από τους άλλους, ειδικά από την Ineos που έχει μεγάλα χαρτιά να παίξει με τους Thymen Arensman και Geraint Thomas».

«Θα είναι πολύ δύσκολο να αγωνίζομαι στα εταπ με τις αναβάσεις, οπότε τα πάντα μπορούν να συμβούν και πρέπει απλώς να είμαι έτοιμος για αυτό, να έχω τη σωστή νοοτροπία για τα διαφορετικά εταπ και να συνεχίσω να πιέζω μέχρι το τέλος, ακόμα κι αν έχω μια κακή μέρα. Είναι υπέροχο να έχεις τόσο χρόνο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Epic Rides #2 – Οι αλλαγές

Πέρασαν 5 χρόνια από την πρώτη μας εκδήλωση. Επομένως, για το Epic Rides #2, κάποιες αλλαγ…