Το νέο μοντέλο downhill της γνωστής εταιρείας βγήκε με τον κωδικό 9.9 και θα έτοιμο προς πώληση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το Session, ύστερα από πολλά χρόνια παρουσίας στην αγορά, είναι ένα καθιερωμένο μοντέλο στην συγκεκριμένη ποδηλατική αγορά. Για το 2017, η Trek επιλέγει μαζί με το «κλασσικό» μοντέλο με τροχούς 27.5’’, να βγάλει και ένα με τροχούς 29’’, ακολουθώντας το νέο ρεύμα της εποχής.

Βέβαια δεν είναι τόσο το ρεύμα της εποχής, όσο το κατάλληλο τάιμινγκ. Η εταιρεία είχε δημιουργήσει ένα αντίστοιχο μοντέλο από το 2009, αλλά έμενε ακόμα σε πειραματικό στάδιο, μέχρι αυτή την χρονιά.

Ανάρτηση

Μιλώντας για το 27.5’’ μοντέλο, η πίσω ανάρτηση έχει διαδρομή 210 χιλιοστά, αλλά η πιο μεγάλη αλλαγή είναι η απομάκρυνση του συστήματος Full Floater, μια και πλέον η τεχνολογία των νέων αμορτισέρ προσφέρουν περισσότερες ρυθμίσεις, που δεν υπήρχαν όταν η εταιρεία εισάγαγε το Full Floater.

Trek Session 9.9 DH – Ο νέος οδοστρωτήρας

Η Trek άφησε πίσω της το συνδυασμό ελατηρίου-αμορτισέρ και χρησιμοποιεί το καινούργιο αμορτισέρ αερίου της FOX το Float X2, το οποίο κυκλοφόρησε αρχές του 2017. Οι δοκιμές έδειξαν ότι το πλαίσιο με την καινούργια ανάρτηση ήταν παντού πιο λειτουργικό και ιδιαίτερα στις μικρές ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Εμπρός υπάρχει ακόμα το πιρούνι της FOX με διαδρομή τα 190 χιλιοστά.

Πλαίσιο

H απομάκρυνση του συστήματος Full Floater, επέτρεψε στους μηχανικούς να βελτιώσουν δομικά το νέο πλαίσιο. Έτσι, το νέο πλαίσιο είναι 19% πιο άκαμπτο στη μεσαία τριβή, 10% πιο άκαμπτο στο «κούτελο» (όπως λέγεται ο κάθετος μικρός άξονας μπροστά στο ποδήλατο) και 11% μεγαλύτερη ακαμψία όλου του σκελετού.

Επίσης, η μεσαία τριβή κάθεται 10 χιλιοστά πιο χαμηλά, από το προηγούμενο μοντέλο και κάθε σκελετός έχει επιμηκυνθεί κατά 20 χιλιοστά.

Περιφερειακά

Με τον σκελετό από ανθρακόνημα, η Trek προσφέρει τα εξής περιφερειακά: Το πιρούνι της FOX Factory 40 με την ανάρτηση αερίου, τροχούς DT-Swiss FR1950, ελαστικά Bontrager G4, φρένα Shimano Saint , δισκοβραχίονα και ντεραγιέ της σειράς Ultegra, με 10αρα κασέτα 11-25. Επίσης της Bontrager είναι το παλουκόσελο, η σέλα και το τιμόνι.

Trek Session 9.9 DH – Ο νέος οδοστρωτήρας

Session 29

Δεν είναι τυχαίο, που μέχρι τώρα η εταιρεία κυκλοφορούσε το Session μόνο με τροχούς 27.5’’.  Μια και στο συγκεκριμένο άθλημα, το ποδήλατο δέχεται τρομερές καταπονήσεις, οι παραπάνω τροχοί προσφέρουν αυξημένη ακαμψία, χαμηλότερο βάρος, αυξημένη ευελιξία και καλύτερη επιτάχυνση.

Λέγοντας όλα τα παραπάνω, μια και πάνω από όλα μετράει η ταχύτητα που ο ποδηλάτης θα κατέβει από την κορυφή του βουνού στο σημείο τερματισμού, μεγαλύτεροι τροχοί σημαίνει ότι το ποδήλατο θα καλύπτει μεγαλύτερη απόσταση ανά περιστροφή, άρα θα είναι και πιο γρήγορο. Όπερ και εγένετο…

Το συγκεκριμένο μοντέλο θα παράγεται μόνο με σκελετό από ανθρακόνημα, η πίσω ανάρτηση έχει διαδρομή 190 χιλιοστά ενώ η εμπρός 203 χιλιοστά, ενώ η γεωμετρία του σκελετού είναι σχεδόν ίδια με το υπάρχον μοντέλο.

Το καινούργιο Session 29’’ θα είναι διαθέσιμο για το κοινό από τον Οκτώβριο του 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Liège-Bastogne-Liège 2024 – Νίκη για Tadej Pogačar

Ο Tadej Pogačar κατέκτησε τη νίκη στο Liège-Bastogne-Liège 2024,με μια αποφασιστική επίθεσ…