Το μεγάλο πρόβλημα με την ποδηλασία μέσα στην πόλη, είναι πάντα κατά τη διάρκεια της νύκτας. Επειδή υπάρχουν παντού πηγές φωτός όπως φωτεινές επιγραφές, βιτρίνες, στύλοι φωτισμού, διερχόμενα αυτοκίνητα, είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς έναν ποδηλάτη, ακόμα κι αν έχει φώτα πάνω στο ποδήλατο του.

Το πρόβλημα έρχεται να λύσει το κράνος Lumos, που έχει ενσωματωμένα led εμπρός, πίσω και στα πλάγια.

Όλα ξεκίνησαν, όταν 2 μηχανικοί από το Πανεπιστήμιο του Harvard είχαν μια ιδέα για ένα πρωτότυπο κράνος. Έκαναν μια καμπάνια στο Kickstarter για να μαζέψουν 125,000 δολάρια και κατέληξαν να μαζέψουν πάνω από 800,000, οπότε σε μικρό χρονικό διάστημα, το πρωτότυπο κράνος μπήκε βγήκε από την παραγωγή.

Το κράνος ζυγίζει λίγο παραπάνω από 400 gr, λογικό μια και έχει ενσωματωμένη μπαταρία και τα led. Υπάρχει σε ένα μόνος μέγεθος, αλλά προσαρμόζεται εύκολα.

Lumos – Το έξυπνο κράνος

Η λογική είναι ότι αυτός που φοράει το κράνος πρέπει να είναι ορατός από κάθε πλευρά. Έτσι, το κράνος διαθέτει συνολικά 60 Led (14 εμπρός + 16 πίσω +15 σε κάθε πλευρά). Παραδοσιακά, τα εμπρός είναι λευκά και τα πίσω κόκκινα, σε τριγωνικούς συνδυασμούς. Υπάρχουν 3 επιλογές λειτουργίας: Σταθερή, εναλλασσόμενη και γρήγορη εναλλασσόμενη. Αν και τα εμπρός led φωτίζουν αρκετά, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ένα κανονικό προβολέα ποδηλάτου.

Lumos – Το έξυπνο κράνος

Όμως οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ. Υπάρχει περισσότερη τεχνολογία από ότι φαίνεται με την πρώτη ματιά. Ένα ασύρματο χειριστήριο, με 2 υπερμεγέθη κουμπιά (ώστε να χειρίζονται άνετα και με χειμωνιάτικα γάντια), χρησιμοποιείται όταν θέλει κάποιος να στρίψει, ενεργοποιώντας έτσι τα πλαϊνά led. Το χειριστήριο, όπως και η μπαταρία κράνους για τα led φορτίζουν με USB μέσα σε 2 ώρες και διαρκούν έως και 6 ώρες.

Τέλος, υπάρχει στο πίσω μέρος του κράνους ένα επιταχυνσιόμετρο, που όταν το ενεργοποιεί κανείς, φωτίζει πιο έντονα τα πίσω led όταν ανιχνεύσει μείωση της ταχύτητας.

Το κράνος κοστίζει 160 €, τιμή πολύ λογική για την έξτρα ασφάλεια που προσφέρει.

Περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα της εταιρείας

 https://lumoshelmet.co

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Αντανακλαστικό γιλέκο Apidura – Παρουσίαση

Οι αντανακλαστικές λεπτομέρειες στα ποδηλατικά τζέρσεϊ τείνουν να είναι ένα χαρακτηριστικό…