Όλοι ξέρουμε πόσο απαραίτητες είναι οι ενεργειακές μπάρες του εμπορίου. Για τα συστατικά που προσφέρουν (αμινοξέα, πρωτεΐνη, βιταμίνες) είναι αναντικατάστατες.  Ή μήπως όχι;

Αγοράζοντας μια ενεργειακή μπάρα, γλιτώνουμε χρόνο για να την φτιάξουμε, ξέρουμε ότι έχει τα σωστά συστατικά και απλά την ανοίγουμε και την καταναλώνουμε.

Το μεγάλο μειονέκτημα είναι (και θα είναι) η τιμή της. Όταν η μέση ενεργειακή μπάρα κοστίζει περίπου 2 € και σε μια 3ωρη προπόνηση θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 ενεργειακές μπάρες, με 3 προπονήσεις (τουλάχιστον) την εβδομάδα, μπορείτε να κάνετε τα μαθηματικά…

Η δική μας ενεργειακή μπάρα

Αν αποφασίσουμε λοιπόν ότι θέλουμε να παράγουμε μια ενεργειακή μπάρα, δεν έχουμε παρά να αγοράσουμε συγκεκριμένα υλικά και να ασχοληθούμε 15’ έως 20’ στην κουζίνα (ή καλύτερα να αφήσουμε το έτερο ήμισυ να ασχοληθεί).

Η συγκεκριμένη ενεργειακή μπάρα, απευθύνεται στους λάτρεις του μήλου (σε ποιόν δεν αρέσει μια εύγευστη μηλόπιτα;)

Περιεχόμενα

Για την κρούστα

  • 12 χουρμάδες, χωρίς το κουκούτσι
  • 1 κούπα φυστικοβούτηρο
  • ¼ κούπα μέλι
  • ¼ κούπα κομματιασμένη καρύδα
  • ½ κούπα βούτυρο καρύδας 
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα 
  • Λίγο αλάτι

Για την επικάλυψη

  • 3 μήλα, κομμένα λεπτές φέτες
  • 3 κουτάλια της σούπας λάδι καρύδας
  • ½ κούπα καρύδια, χοντροκομμένα
  • ¼ κούπα μέλι
  • 2 κουτάλια της σούπας βούτυρο καρύδας 
  • Λίγο αλάτι και κανέλα

Οδηγίες

  1. Προσθέτουμε όλα τα συστατικά σε ένα μίξερ. Ζεσταίνουμε το βούτυρο καρύδας, ώστε να ανακατευτεί εύκολα με τα υπόλοιπα.
  2. Βάζουμε τα περιεχόμενα της κρούστας σε ένα γυάλινο ταψί ψησίματος και πιέζουμε μέχρι να απλωθούν ομοιόμορφα.
  3. Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και μετά τα κομμένα μήλα.
  4. Μόλις τα μήλα αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέτουμε τα καρύδια. Πρέπει συνεχώς να ανακατεύουμε, ώστε τα μήλα και τα καρύδια να μην καούν.
  5. Μόλις τα μήλα έχουν ελαφρώς ψηθεί, προσθέτουμε μέλι και βούτυρο καρύδας, μαζί με κανέλα και λίγο αλάτι.
  6. Όταν όλα τα συστατικά έχουν ενσωματωθεί, αδειάζουμε το περιεχόμενο στο γυάλινο ταξί, πάνω από την κρούστα και πιέζουμε ομοιόμορφα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30-45 λεπτά για να σκληρύνει.
  7. Κόβουμε σε τετράγωνα και είμαστε έτοιμοι!
    

Καλή όρεξη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Τα καλύτερα «έξυπνα» προπονητήρια για το 2022

Ποια είναι τα καλύτερα «έξυπνα» προπονητήρια που πρέπει να λάβουμε υπόψη για την προπόνηση…