Περιληπτικά:

Ύστερα από σχεδόν 140 χλμ αποσπασμένος, ο Thomas De Gentd κατάφερε να περάσει πρώτος τη γραμμή τερματισμού, αποκτώντας την κίτρινη φανέλα του πρωτοπόρου.

Saint-Etienne → Saint-Etienne, 170 km

Από νωρίς υπήρχε ένα ξεκόλλημα 7 αθλητών, τους οποίους αρχικά το πελοτόν δεν κυνήγησε, με συνέπεια να ανοίξουν μια διαφορά 6’. Οι αθλητές στο ξεκόλλημα ήταν οι Antonio Nibali (Bahrain-Merida), Romain Sicard (Direct Energie), Silvio Herklotz (Bora-Hansgrohe), Delio Fernandez και Angel Madrazo (Delko Marseille).

Μέσα σε αυτούς τους αθλητές ήταν και οι De Gentd και Axel Domont (AG2R La Mondiale), που ουσιαστικά ήταν οι πιο δυνατοί αθλητές. Για αυτό το λόγο, όταν ξεκίνησαν οι λόφοι, στο 15ο χλμ από τον τερματισμό, άφησαν πίσω τους υπόλοιπους 5 και αύξησαν ρυθμό.

Όμως στο 7ο χλμ, ο de Gentd είχε μείνει πλέον μόνος, ενώ το πελοτόν ήταν σε απόσταση 1:20’’.

Στο 4ο χλμ, ήδη στην κατηφόρα, οι υπόλοιπες ομάδες αποφάσισαν πολύ αργά να τον κυνηγήσουν στέλνοντας αθλητές, αλλά τα πόδια του Βέλγου κρατούσαν καλά.

Μέσα στο τελευταίο χιλιόμετρο, η διαφορά ήταν μόνο στα 58΄΄, αλλά ήταν αρκετή για να χαρίσει τη νίκη και τη κίτρινη φανέλα στον Βέλγο της Lotto Soudal.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

13ο εταπ – Η 2η νίκη για Philipsen

Ο Jasper Philipsen πέτυχε τη νίκη στο 13ο εταπ του Tour de France στο Pau μπροστά από τον …