Περιληπτικά:

Αν και η μέρα άνηκε στους σπρίντερ και τις ομάδες τους, ο νεαρός ανηφορίστας Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo) πήρε τη πρώτη του επαγγελματική νίκη μέσα από τα χέρια τους.

Le Chambon-sur-Lignon → Tullins, 184 km

Ο Ολλανδός, που την προηγούμενη μέρα ήταν μπροστά μαζεύοντας πόντους στα βουνά, ξεκίνησε τον αγώνα φορώντας την πουά φανέλα των βουνών. Βρέθηκε στο ξεκόλλημα της ημέρας μαζί με τον συναθλητή του Alexey Vermeulen και τους Bryan Nauleau (Direct Energie), Frederik Backaert, και τους Quentin Pacher και Edvaldas Siskevicius από την ομάδα Delko Marseille Provence.

Criterium du Dauphine 2017 – 06/06/2017 – Etape 3 – Le Chambon-sur-Lignon / Tullins (184km)

Στο 50ο χλμ από τον τερματισμό είχαν διαφορά 3΄ από το πελοτόν, ενώ στο 30ο χλμ, η διαφορά είχε πέσει στα 2’. Το πελοτόν όμως τους κρατούσε επίτηδες σε απόσταση γιατί οι ομάδες των σπρίντερ ήθελαν να αποτρέψουν πιθανές επιθέσεις.

Στο 10ο χλμ, η διαφορά τους ήταν κοντά στο 1’, με την απόσταση πλέον σε οριακό σημείο για να τους πιάσει το πελοτόν.

Ομάδες όπως οι Dimension Data και Bora-Hansgrohe εναλλάσσονταν στην κεφαλή, αλλά οι προσπάθειες δεν ήταν συντονισμένες, με συνέπεια η διαφορά να μην καλύπτεται. Όταν πλέον και η FDJ δοκίμασε να ανεβάσει το ρυθμό του πελοτόν και απέτυχε, οι αποσπασμένοι βρίσκονταν μέσα στο τελευταίο χιλιόμετρο με τη διαφορά σχεδόν στα 40’’.

Πλέον η νίκη θα παιζόταν από το γκρουπ των 6 αθλητών. Στα τελευταία 200 μέτρα, ο νεαρός Ολλανδός έκανε ένα καταπληκτικό σπριντ από την 4η θέση και πήρε την πρώτη του επαγγελματική νίκη, αφήνοντας στο βάθος τους σπρίντερ να παλεύουν μεταξύ τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τα αναψυκτικά;

Όλοι αναζητάμε ένα παγωμένο αναψυκτικό, στη μέση μιας καλοκαιρινής προπόνησης. Όμως μακροπ…