Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τους Δήμους Ξάνθης, Αβδήρων και Τοπείρου και του σωματείου ΠΗΓΑΣΟΣ Ξάνθης, διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου για το 2017, στις κατηγορίες Ανδρών, και Γυναικών.

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ:
1.1 Ημερομηνία: 23/06 –25/06/2017
Τόπος: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Ξάνθη, Άβδηρα, Τόπειρος
Διαδρομές:

Αγώνες Ατομικής Χρονομέτρησης:

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017
Ατομική Χρονομέτρηση Γυναικών. Απόσταση = 27,2 χλμ
Εκκίνηση: Άβδηρα – κόμβος δεξιά προς Άβατο – κόμβος Μυρωδάτου – κόμβος Μαγκάνων – Άβατο αναστροφή – κόμβος Μαγγάνων – κόμβος Μυρωδάτου – κόμβος Αβδήρων αριστερά προς Άβδηρα – Τερματισμός Άβδηρα.

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Ατομική Χρονομέτρηση Ανδρών. Απόσταση = 46,2 χλμ
Εκκίνηση: Άβδηρα – κόμβος δεξιά προς Άβατο – κόμβος Μυρωδάτου – κόμβος Μαγκάνων – Άβατο αναστροφή – κόμβος Μαγγάνων – κόμβος Μυρωδάτου κόμβος Αβδήρων – κόμβος Μάνδρας – κόμβος Λουτρού αναστροφή – κόμβος Μάνδρας – κόμβος Αβδήρων δεξιά προς Άβδηρα – Τερματισμός Άβδηρα.

Αγώνες Αντοχής:

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017. Απόσταση = 108,1 χλμ
Αγώνας Αντοχής Γυναικών.
Εκκίνηση: Γήπεδο Α.Ο.Ξ. – Κιμμέρια – Σέλερο – διασταύρωση δεξιά προς Πολύσιτο Συδινή – διασταύρωση Κουτσού αριστερά – Νέα Κεσσάνη – παραλία Μάνδρας – κόμβος Αβδήρων – , κόμβος Μάνδρας αριστερά προς Μάνδρα, Μάνδρα, Πεζούλα – Άβδηρα – κόμβος δεξιά προς Άβατο – Άβατο – Εύλαλο – διασταύρωση Όλβιο – διασταύρωση Θαλασσιά – διασταύρωση Τοξότες δεξιά προς Ξάνθη – κόμβος Πετροχωρίου – Τερματισμός στο Γήπεδο Α.Ο.Ξ.
Τεχνικά χαρακτηριστικά αγώνα αντοχής Γυναικών.
Garmin web link
https://connect.garmin.com/modern/activity/1749854239

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017. Απόσταση = 174,1 χλμ
Αγώνας Αντοχής Ανδρών
Εκκίνηση: Γήπεδο Α.Ο.Ξ. – Κιμμέρια – Σέλερο – διασταύρωση δεξιά προς Πολύσιτο – Συδινή -διασταύρωση Κουτσού αριστερά – Νέα Κεσσάνη – παραλία Μάνδρας – κόμβος Αβδήρων – κόμβος Μάνδρας αριστερά προς Μάνδρα, Μάνδρα, Πεζούλα – Άβδηρα – κόμβος δεξιά προς Άβατο – Άβατο – Εύλαλο – διασταύρωση Όλβιο – διασταύρωση Θαλασσιά – Τοξότες – (αρχή ανάβασης) Ίμερα – Σταυρούπολη – διασταύρωση Εύμοιρο διασταύρωση Γέρακας – Μονή Καλαμούς – Μονή Παναγιά Αρχαγγελιώτισας – Τερματισμός στο Γήπεδο Α.Ο.Ξ.
Τεχνικά χαρακτηριστικά αγώνα αντοχής Ανδρών.
Garmin web link:
https://connect.garmin.com/mod…/activity/1679411906/share/0?lang=el
Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και ειδικότερα για την ποδηλασία δρόμου.

Στο αγώνισμα αντοχής Γυναικών, αθλήτρια που, στο 53,7 χλμ της διαδρομής (διασταύρωση για Μάνδρα μετά το παραλιακό κομμάτι της διαδρομής), θα καθυστερήσει πάνω από δεκαπέντε
(15) λεπτά από την προπορευόμενη αθλήτρια, θα σταματάει, παραδίδει τους αριθμούς της στους κριτές και θα παίρνει σειρά κατάταξης σύμφωνα με την σειρά που θα διέρχεται από το σημείο αυτό.
Στο αγώνισμα αντοχής Ανδρών, αθλητής που στο 111,9 χλμ της διαδρομής (διασταύρωση για Τοξότες πριν από την αρχή της ανάβασης), θα καθυστερήσει πάνω από είκοσι (20) λεπτά από τον προπορευόμενο αθλητή, θα σταματάει, θα παραδίδει τους αριθμούς του στους κριτές και θα παίρνει σειρά κατάταξης σύμφωνα με την σειρά που θα διέρχεται από το σημείο αυτό.
Για να πάρουν κατάταξη οι γυναίκες και οι άνδρες θα πρέπει να καλύψουν οπωσδήποτε τις αγωνιστικές διαδρομές μέχρι τα παραπάνω αναφερόμενα σημεία.
1.4 Ειδικοί Κανονισμοί αγώνα:
1.4.1 Κάθε σωματείο, μέλος της Ε.Ο. Ποδηλασίας έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με απεριόριστο αριθμό ποδηλατών.
1.4.2 Για ποδηλάτη(-ισσα), που δεν θα παρουσιαστεί στην εκκίνηση για να αγωνιστεί, ενώ έχει δηλωθεί στην Δήλωση Συμμετοχής του Σωματείου του, θα αφαιρούνται 10 βαθμοί από την ετήσια βαθμολογία του Σωματείου του ανά αθλητή / αγώνισμα.
1.4.3 Σε όλα τα αγωνίσματα οι ποδηλάτες θα συμμετέχουν με τις δηλωμένες εμφανίσεις των σωματείων τους.
1.4.4 Σειρά αυτοκινήτων συνοδείας στο αγώνισμα αντοχής.
Η σειρά των αυτοκινήτων συνοδείας των ομάδων στο αγώνισμα αντοχής θα καταρτισθεί βάσει του άρθρου 2.3.024 ως εξής:
Τα αυτοκίνητα των ομάδων των δέκα (10) πρώτων ποδηλατών του προηγούμενου Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα μπουν στην αντίστοιχη σειρά.
Η θέση ή οι θέσεις που μένουν κενές θα καλυφθούν από τα αυτοκίνητα των ομάδων των αθλητών που στο προηγούμενο Πανελλήνιο κατετάγησαν στις αμέσως κατώτερες θέσεις (11ος, 12ος κ.λ.π.)
Μιας και η διάταξη αυτή αφορά τους αθλητές, διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που αθλητής έχει πάρει μεταγραφή σε νέο σωματείο, η διάταξη αφορά το νέο σωματείο του αθλητή.
Οι υπόλοιπες ομάδες θα πάρουν θέση στην συνέχεια, μετά από κλήρωση. Για τις ομάδες αυτές που θα μπούν στην κλήρωση, ή ομάδες με 1 ή 2 αθλητές, θα συγχωνεύονται, για λόγους ασφαλούς διεξαγωγής του αγώνα.
Γενικά επιτρέπεται ένα αυτοκίνητο ανά ομάδα.

1.5 Δηλώσεις Συμμετοχής:
1.5.1 Η ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ πρέπει να αποσταλεί μέχρι και την Παρασκευή 16/06/2017, και ώρα 12:00 στο Email eopbike@otenet.gr
στο επισυναπτόμενο έντυπο συμμετοχής.
1.5.2 ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα Σωματεία θα πρέπει να φροντίσουν έγκαιρα για την αποστολή της Δήλωσης Συμμετοχής, η οποία και θα θεωρηθεί ως τελική, την παραπάνω ημερομηνία και ώρα, αλλιώς δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής.
1.5.3 Στις δηλώσεις συμμετοχής θα φαίνεται με ευκρίνεια, το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου, και το έτος γέννησης του αθλητή. Επίσης θα αναφέρεται και ο Συνοδός κάθε σωματείου.
1.5.4 Σωματείο, που δεν συμπληρώσει την επίσημη φόρμα συμμετοχής των αγώνων, δεν θα γίνεται δεκτό.

1.6 Τεχνικό Συνέδριο: Παρασκευή 23/06, και ώρα 12.00 σε αίθουσα που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.
Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων είναι υποχρεωτική.

1.7 Έπαθλα:
Στην ατομική χρονομέτρηση και στον αγώνα αντοχής οι άνδρες και οι νέοι θα αγωνισθούν με κοινή κατάταξη (ένα φύλλο αγώνα).
1.7.1 Μετάλλιο και δίπλωμα στους τρεις πρώτους νικητές ή νικήτριες στην Ατομική Χρονομέτρηση Ανδρών και Γυναικών και στον αγώνα Αντοχής Ανδρών και Γυναικών.
1.7.2 Στον Πρωταθλητή Ελλάδος κάθε αγωνίσματος Ανδρών και Γυναικών, θα απονεμηθεί φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος.

1.8 Απονομές Επάθλων: Όπως ορίζονται από το πρόγραμμα.
Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται στις απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.

1.9 Αγωνίσματα – Πρόγραμμα:
Παρασκευή 23.06.2017
10.30-12.00 Έλεγχος Δελτίων – Επικύρωση Συμμετοχών – Διανομή αριθμών
12.00 Τεχνικό Συνέδριο των Αρχηγών των Σωματείων
16.00 Ατομική Χρονομέτρηση Γυναικών 27,2 χλμ.
16.30 20.30 Ατομική Χρονομέτρηση Ανδρών 46,2 ΧΛΜ.

Σάββατο 24.06.2017
16:00 – 20:00 Αγώνας Αντοχής Γυναικών 108,1 χλμ.
20:00 Απονομές Επάθλων αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης και Αντοχής Γυναικών

Κυριακή 25.06.2017
09:00 – 14:00 Αγώνας Αντοχής Ανδρών 174,1 χλμ.
14:00 Απονομές Επάθλων αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης και Αντοχής Ανδρών

1.10 Τόπος και Ώρες Λειτουργίας Γραμματείας: Η Γραμματεία θα λειτουργήσει, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα. Τις ώρες λειτουργίας θα γίνεται ο έλεγχος των δελτίων και η παραλαβή των αριθμών του αγώνα.

1.11 Αγωνόδικος Επιτροπή: Θα ανακοινωθεί

1.12 Το πρόγραμμα αγώνων μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του αγώνα. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ό,τι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ – ΠΑΡΟΧΕΣ
Γίνεται προσπάθεια από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, για την κάλυψη της διαμονής και διατροφής των αθλητών, αθλητριών τριών και αριθμού συνοδών.
Τα Σωματεία θα ενημερωθούν έγκαιρα για τις παροχές αυτές.

Ε.Ο. Ποδηλασίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ρόφημα αποκατάστασης – Πόσο σημαντικό είναι;

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με τα ροφήματα αποκατάστασης στην ποδηλασία. Αυτό συμβαίνει…