Η τελευταία δεκαετία είδε πολλές αλλαγές στην ποδηλατική αγορά. Μια από τις μεγαλύτερες ήταν η ίδρυση και κυριαρχία αρκετών ιντερνετικών καταστημάτων, καταστημάτων χωρίς φυσική παρουσία. Ένα από τα μεγαλύτερα του χώρου στην Βρετανία, είναι το Chain Reaction Cycles.

Το συγκεκριμένο κατάστημα, μεγάλωσε αρκετά, ώστε να μπορεί να δημιουργεί και να προωθεί δικά του προϊόντα. Έτσι λοιπόν, το 2016 το CRC παρουσίασε στην αγορά τους τροχούς Prime, δίνοντας επιλογή από αλουμίνιο μέχρι ανθρακόνημα.  Εξειδικεύοντας περαιτέρω τους τροχούς, έδωσε επιλογή για ανηφόρα (χαμηλό προφίλ), για ευθεία (ψηλό προφίλ), για κανονικά ελαστικά (clincher) και για αγωνιστικά ελαστικά (tubular).

Οι Prime RP-50 ονομάζονται έτσι για το προφίλ της ζάντας μετράει όντως 50 χιλιοστά. Ο εμπρός τροχός έχει 20 ακτίνες με τον πίσω στις 24 ακτίνες με χιαστή πλέξη.

Η επιφάνεια επαφής με τα τακάκια των φρένων έχει ειδική κατεργασία, ώστε να βελτιώνει το φρενάρισμα και περιέχει μια ειδική ρητίνη για αντοχή στις θερμοκρασίες. Η εταιρεία προτείνει, την χρησιμοποίηση υλικού φρεναρίσματος μόνο για τροχούς από ανθρακόνημα. Σαν δώρο προσφέρει και ένα ζευγάρι τακάκια μαζί με την αγορά των τροχών. Παρόλα αυτά, προειδοποιεί ότι υπάρχει περίπτωση από υπερβολικό φρενάρισμα (βλέπε κατάβαση) να ανέβει πολύ η θερμοκρασία στους τροχούς.

Όσον αφορά στις ακτίνες, αν και κάποιος θα περίμενε από οικονομικούς κάρμπον τροχούς, ένα συμβιβασμό στην ποιότητα, η CRC δεν κάνει κανένα. Οι ακτίνες που χρησιμοποιούνται είναι οι Sapim’s semi-bladed CX-Ray, που είναι από τις πιο ελαφριές και ανθεκτικές ακτίνες στην αγορά. Επιπλέον, με την αγορά των τροχών η εταιρεία προσφέρει και πακέτο 3 ακτινών.

Ερχόμαστε τώρα στην καρδιά κάθε τροχού, στα κέντρα. Εδώ η εταιρεία χρησιμοποιεί κέντρα Novatec, με πολύ απλή και αξιόπιστη τεχνολογία και το  κυριότερο, ευκολία στην συντήρηση.

Μιλώντας για Βάρος

Πόσο τελικά ζυγίζουν οι τροχοί; Το ζευγάρι ζυγίζει 1508 γραμμάρια (εμπρός 671 γραμμάρια και πίσω, 837 γραμμάρια) χωρίς βαλβίδες. Όχι τόσο ελαφροί θα έλεγε κανείς, αλλά το ψηλό προφίλ κοστίζει πάντα σε βάρος.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται για χαμηλότερο βάρος θα πρέπει να διαλέξει τους RP-38 (1460 γραμμάρια) ή τους ακόμα πιο χαμηλούς RP-28 (1360 γραμμάρια), όπου τα νούμερα των κωδικών υποδηλώνουν και το ύψος του προφίλ.

Όλοι οι τροχοί είναι συμβατοί με κασέτες 11 ταχυτήτων Shimano/SRAM και αν κάποιος επιθυμεί Campagnolo πρέπει να αγοράσει το ανάλογο σύστημα.

Το ζευγάρι τροχών RP-50 κοστίζει 1036 δολάρια και περιλαμβάνει τους τροχούς, 2 ζευγάρια τακάκια, 1 ζευγάρια quick release, έξτρα ακτίνες και εγγύηση 2 χρόνων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

15ο εταπ – Ο Pogačar κλειδώνει το Giro!

Ο Tadej Pogačar (UAE Emirates) έδωσε ένα νοκ-άουτ στα φαβορί της ΓΚ στο Giro d’Itali…