Περιληπτικά:

Ύστερα από ένα χλιαρό σπριντ στο τελευταίο χιλιόμετρο, ο Philippe Gilbert αποδείχτηκε πιο δυνατός στον τερματισμό και με ένα δυνατό σπριντ πήρε τη νίκη.

Cham → Cham, 173 km

Το σιρκουϊ της πόλης Cham ξεκίνησε με καλό καιρό. Σύντομα δημιουργήθηκε ένα γκρουπάκι από 5 αποσπασμένους, τους Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport), Nick Dougall (Dimension Data), Conor Dunne (Aqua Blue Sport), Antoine Duchesne (Direct Energie) και Nick Van der Lijcke (Roompot).

Με δυνατό ρυθμό οι αποσπασμένοι πήραν 7΄ από το πελοτόν, που όμως μετά από λίγο τους επανέφερε στα 4’.

Στον τελευταίο γύρο, οι ομάδες άρχισαν να ανοίγουν ρυθμό, αλλά στο 30ο χλμ από τον τερματισμό, μία πτώση παρέσυρε τον Rohan Dennis, με συνέπεια να χάσει την ευκαιρία να υπερασπιστεί την κίτρινη φανέλα του πρωτοπόρου.

Στο 25ο χλμ, οι 4 εναπομείναντες αποσπασμένοι πιάστηκαν από το πελοτόν, άσχημη κίνηση γιατί θα έδινε το έναυσμα για επιπλέον επιθέσεις. Αυτήν δεν άργησε να έρθει από το τρίο Jan Bakelants (AG2R La Mondiale), Rui Costa (UAE Team Emirates) και Damiano Caruso (BMC Racing) .

Το τρίο κέρδισε συνολικά 30’’, αλλά πιάστηκαν από μερικούς αθλητές, ανάμεσα τους και ο Gilbert.

Στην τελευταία στροφή, δεν υπήρχαν οργανωμένα τραίνα ομάδων και αυτό εννόησε τους αποσπασμένους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Gilbert να σπριντάρει προς τη νίκη.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

13ο εταπ – Η 2η νίκη για Philipsen

Ο Jasper Philipsen πέτυχε τη νίκη στο 13ο εταπ του Tour de France στο Pau μπροστά από τον …