Ο Jakob Fuglsang κερδίζει

Περιληπτικά:

Ο Δανός Jakob Fuglsang κατάφερε να νικήσει το 8ο εταπ, ύστερα από μια ακόμα καταπληκτική ανάβαση και να κερδίσει πίσω ακριβώς τα 1:15’’ που τον χώριζαν από τον Τασμανό Richie Porte και έτσι να κερδίσει την κίτρινη φανέλα της διοργάνωσης, χάρη στα 10’’ μπόνους που έδινε η 1η θέση στο εταπ.

Albertville → Plateau de Solaison, 115 km

Το σημερινό ήταν το βασιλικό εταπ της διοργάνωσης με 4 κορυφές, 1ης , 2ης, 1ης και το τελευταίο βουνό εκτός κατηγορίας. Η πρώτη επίθεση από τον Froome και Valverde ήρθε στο πρώτο βουνό, Col des Saisies, αλλά το πελοτόν τον ξανάπιασε, με απώλειες όμως για τον Richie Porte που έμεινε χωρίς βοηθούς.

Στο επόμενο βουνό 2ης κατηγορίας, Col des Aravis, ο Froome ξαναδοκίμασε τα πόδια του μαζί με τους βοηθούς του, αλλά πιάστηκε για ακόμα μια φορά από το πελοτόν, που τώρα αριθμούσε 22 αθλητές.

Ο Jakob Fuglsang κερδίζει

Στο  τρίτο βουνό 1ης κατηγορίας Colombière, έγινε η επόμενη συνδυασμένη επίθεση από Aru και Valverde αναγκάζοντας τα υπόλοιπα φαβορί να τους ακολουθήσουν. Ο Froome έμεινε με τον Porte, αλλά προσπάθησε να κερδίσει πίσω το 1:02’’ που τους χώριζαν, ανεβαίνοντας δυνατά το βουνό. Στην κορυφή βρήκε τους Valverde και Contador και το σχέδιο του να κατέβει όσο πιο γρήγορα το βουνό, φάνηκε να αποδίδει καθώς κέρδισε 1’ από την κίτρινη φανέλα.

Παρόλα αυτά, στο 7ο χλμ από τον τερματισμό, ο Δανός μαζί με τον Dan Martin εξαπέλυσαν την επίθεση τους και κανείς από τους υπόλοιπους, δεν μπορούσε να τους ακολουθήσει. Σχεδόν στα μέσα της τελευταίας ανάβασης, ο Fuglsang άρχισε να καταλαβαίνει ότι μπορεί να πάρει τη κίτρινη φανέλα, και πάτησε δυνατά αφήνοντας πίσω τον Ιρλανδό.

Εν τω μεταξύ, πίσω ο Porte, προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κρατήσει τη φανέλα, έπιασε και πέρασε τον Froome, και ήταν ο πιο γρήγορος σε αυτή την τελευταία ανάβαση. Σίγουρα φέτος o Froome δεν είχε τη φόρμα του 2016.

Δυστυχώς, δεν ήταν αρκετό και ο Δανός ήταν ο νικητής με τον Dan Martin να κλέβει για 1΄΄, την 3η θέση του βάθρου από τον Froome.

Γενική Κατάταξη Criterium Du Dauphine

  Όνομα Αθλητή (Χώρα) Ομάδα Αποτέλεσμα
1 Jakob Fuglsang (Den) Astana Pro Team 29:05:54
2 Richie Porte (Aus) BMC Racing Team 0:00:10
3 Daniel Martin (Irl) Quick-Step Floors 0:01:32
4 Christopher Froome (GBr) Team Sky 0:01:33
5 Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team 0:01:37
6 Romain Bardet (Fra) AG2R La Mondiale 0:02:04
7 Emanuel Buchmann (Ger) Bora-Hansgrohe 0:02:32
8 Louis Meintjes (RSA) Team UAE Emirates 0:03:12
9 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team 0:04:08
10 Rafael Valls (Spa) Lotto Soudal 0:04:40

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Αντανακλαστικό γιλέκο Apidura – Παρουσίαση

Οι αντανακλαστικές λεπτομέρειες στα ποδηλατικά τζέρσεϊ τείνουν να είναι ένα χαρακτηριστικό…