Ένα μοναδικό ποδηλατικό τριήμερο είχα την ευκαιρία να απολαύσω στη γειτονική Βουλγαρία την εβδομάδα που μας πέρασε! Το πρόγραμμα αρχικά είχε έναν και μόνο αγώνα, τον Витоша 100км. Από τυχαία σύμπτωση ενημερώθηκα για ένα παράλληλο ποδηλατικό τριήμερο, το Изкачване на Витоша 2017 – Купа Драг – Купа Долчини στο ίδιο μέρος το οποίο είχε δύο criterium και εναν αγώνα ανάβασης. Φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία και δηλώθηκα στις δύο μέρες που μπορούσα.

Ποδηλατικό τριήμερο στη Βουλγαρία

Η πρώτη μέρα λοιπόν με βρίσκει στην Arena Armeec σε ένα σιρκουί με ενδιάμεσα σπριντ που το τέμπο από τον πρώτο γύρω άγγιζε τα 50κμ/ωρα. Το σκηνικό γνωστό, επαγγελματίες ποδηλάτες να πηγαίνουν δίχως αύριο χωρίς ποτέ να ρίχνουν τον ρυθμό! Φυσικά δεν κατάφερα κάτι ιδιαίτερο από το να μείνω στο δεύτερο γκρουπ και να κλειστούμε στα 3/4 περίπου του αγώνα με μόλις 9 αθλητές να παίρνουν κατάταξη!

Ποδηλατικό τριήμερο στη Βουλγαρία

Η δεύτερη μέρα ήταν και ο στόχος της αποστολής μου, το Vitosha100. Πρόκειται για έναν αγώνα XCM 100 χιλιομέτρων, στο υπέροχο Βίτοσα της Σόφιας, ένα από τα πιο αγαπημένα μου βουνά, με live streaming σε πολλά σημεία, live results με checkpoints, τηλεοπτική μετάδοση, μέχρι και βιολογικές τουαλέτες(!!!) ο οποίος λίγο πολύ μαζεύει περί τους 3.000 αθλητές! Νούμερο εξωπραγματικό για τα Ελληνικά δεδομένα!

Ποδηλατικό τριήμερο στη Βουλγαρία

Στο αγωνιστικό μέρος, από την αρχή του αγώνα “ξεκολλήσαμε” με τον Emil Stoynev, έναν από τους καλύτερους Βούλγαρους αθλητές για να παλέψουμε για την νίκη μέχρι το 75 που έμεινα μόνος να πηγαίνω για την τελευταία ανηφόρα και την νίκη. Ο τερματισμός ήταν λίγο βγαλμένος από παγκόσμια διοργάνωση, γεμάτος θεατές και πάνω από 15 φωτογράφοι και δημοσιογράφοι να πέφτουν επάνω μου!!!

Ποδηλατικό τριήμερο στη Βουλγαρία

Η τρίτη μέρα αν και φαινομενικά ήταν μια αδιάφορη ανάβαση 20χλμ ωστόσο είχε και αυτή την ιδιαιτερότητα της, μιας και είχε πολλά πετρόστρωτα κομμάτια και σε συνδυασμό με την βροχή και την λάσπη θύμιζε “Paris Roubaix”. Εκεί κατάφερα να πάρω μια αρκετά ικανοποιητική 10η θέση και έτσι να κλείσει ευχάριστα το τριήμερο για μένα.

Also i would like to thank Danny from DOLTCINI, Teodora Pencheva and my good friend Bo Kamp Dudek for the help!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.