Ο Πορτογάλος αναβάτης της Trek -Segafredo, σε πρόσφατο αντι ντόπινγκ έλεγχο, βρέθηκε θετικός στην ουσία EPO. Ο συγκεκριμένος ποδηλάτης είχε επιλεγεί απο την ομάδα, για να συνοδεύσει τον Alberto Contador στην διεκδίκηση της κίτρινης φανέλας του Γύρου Γαλλίας.

Μετά τις αποκαλύψεις για το τεστ, ο Cardoso βγήκε απο την ομάδα και τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Η Trek σε ανακοίνωση της δήλωσε  ” …Έχουμε μερικά δυσάρεστα νέα να ανακοινώσουμε στην ποδηλατική μας οικογένεια. Με μεγάλη μας λύπη, μάθαμε ότι ο αναβάτης μας André Cardoso, βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας. Σε συνέχεια της πολιτικής μας περί μηδενικής ανοχής, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα. Θέλουμε να διατηρούμε τους ποδηλάτες μας και το προσωπικό μας σε υψηλό επίπεδο ηθικής. Θα επικοινωνήσουμε ξανά, όταν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες”.

Σε συνέχεια της Trek, ο εκπρόσωπος της UCI δήλωσε “…Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας ανακοινώνει ότι ο Πορτογάλος ποδηλάτης André Cardoso ειδοποιήθηκε ότι βρέθηκε θετικός στην ουσία ερυθροποιητίνη, σε ένα δείγμα που συλλέκτησε στις 18 Ιουνίου 2017 … Ο ποδηλάτης έχει δικαίωμα να ζητήσει δεύτερο δείγμα. Μέχρι τότε, τίθεται σε διαθεσιμότητα”.

Ο Cardoso απαντώντας δήλωσε ότι “…Σήμερα, έλαβα ειδοποίηση απο την UCI ότι το δείγμα Α, που συλλέκτηκε στο σπίτι μου στις 18 Ιουνίου, ήταν θετικό για ερυθροποιητίνη. Απαιτώ άμεσα να εξεταστεί από την UCI και το δείγμα Β”.

Ο ποδηλάτης αρνείται ότι έκανε χρήση της παραπάνω ουσίας και προσθέτει ότι “…Ξέρω ότι θα θεωρηθώ ένοχος, αλλά είναι σημαντικό για μένα να δηλώσω συγκλονισμένος απο τα νέα. Επίσης να δηλώσω ότι ποτέ δεν έχω πάρει απαγορευμένες ουσίες … Πάντα προσπαθούσα να είμαι δημιουργική επιρροή στο πελοτόν και στους νέους ποδηλάτες. Ελπίζω το δείγμα Β να βγει αρνητικό και να με απαλλάξει απο τις κατηγορίες”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Ρόφημα αποκατάστασης – Πόσο σημαντικό είναι;

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με τα ροφήματα αποκατάστασης στην ποδηλασία. Αυτό συμβαίνει…