Ο Γερμανός σπρίντερ, που πρωταγωνιστεί στο Γύρο Γαλλίας απο το 2008, ελπίζει να τα πάει καλά στο πρώτο χρονόμετρο της χρονιάς, στην πόλη του Ντίσελντορφ. Αν νικήσει το εταπ ατομικής χρονομέτρησης, θα είναι η 14η νίκη του.

Λίγο πριν την 7η συμμετοχή του σε Γύρο Γαλλίας, δήλωσε για την εκκίνηση της εκδήλωσης στη Γερμανία ” …Η εκκίνηση του Γύρου είναι πάντα ιδιαίτερη, Αν δεν είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό, καλύτερα να μην εκκινήσεις. Αυτή τη φορά ο Γύρος ξεκινά πολύ κοντά στο σπίτι μου. Η πόλη του Ντίσελντορφ και η υπόλοιπη περιοχή, το έκαναν αυτό δυνατό …. Πιστεύω ότι η ASO (διοργανώτρια εταιρία), έβαλαν το Ντίσελντορφ, για να γίνει η εκκίνηση σε μια χώρα που ανακαλύπτει ξανά την ποδηλασία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα, πολλών ταλαντούχων Γερμανών αθλητών, που έκαναν πολλές καλές επιδόσεις τα περασμένα χρόνια”.

Για τις επικείμενες νίκες στο 104ο Γύρο δήλωσε ” ….Θέλουμε να νικήσουμε ένα εταπ και όσο γρηγορότερο, τόσο καλύτερο. Φυσικά, δεν θα πω όχι σε μια νίκη στα Ηλύσια Πεδία” μια και ο Γερμανός έχει κερδίσει δύο φορές το τελευταίο εταπ στο Παρίσι.

Αν και ο μεγάλος του αντίπαλος στο Γύρο Ιταλίας, Fernando Gaviria, θα απουσιάζει ο Greipel δηλώνει ότι θα περιμένει σκληρές μάχες, ενώ τίποτα δεν θα του χαριστεί ” …Ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός. Παλιότερα υπήρχαν αρκετοί δυνατοί σπρίντερ, που ξεκινούσαν με την φιλοδοξία να κερδίσουν ένα εταπ. Μέσα σε αυτούς ήταν και αθλητές που είχαν ήδη κερδίσει σε Γύρους, όπως ο Marcel Kittel, Mark Cavendish και εγώ. Τώρα υπάρχει μια καινούργια γενιά, που σίγουρα θα μας ανταγωνιστεί”

Πρώτα απ’ όλα είναι ο πρόλογος των 14 χιλιομέτρων στο Ντίσελντορφ, όπου ο Greipel θα δώσει την παράσταση που πρέπει για τους οπαδούς.

Πρόσθεσε “Πολλοί άνθρωποι που ξέρουν θα έρθουν να με δουν στην εκκίνηση. Αυτό το κάνει κάτι ξεχωριστό. Φυσικά αυτό δεν μπορείς να το απολαύσεις κατά τη διάρκεια της ατομικής χρονομέτρησης. Αλλά είναι πολύ ωραίο να ξέρεις ότι θα υπάρχουν γνώριμα πρόσωπα στη διαδρομή. Κάναμε με την ομάδα μια προπόνηση 120 χιλιομέτρων σε αυτούς τους δρόμους που γνωρίζω καλά. Είναι όμορφα να είμαι εδώ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

15ο εταπ – Ο Pogačar κλειδώνει το Giro!

Ο Tadej Pogačar (UAE Emirates) έδωσε ένα νοκ-άουτ στα φαβορί της ΓΚ στο Giro d’Itali…