Είναι μια σχετικά απλή εφαρμογή, που μετατρέπει το κινητό σε συσκευή GPS. Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από την εταιρεία Bike Computer και πήρε απλά το ίδιο όνομα.

Λειτουργεί και λογισμικό IOS και Android και στην ουσία, παρακολουθεί διάφορες παραμέτρους όπως ταχύτητα, χρόνο, υψομετρικά, θερμίδες κ.ο.κ. Αν έχετε παλμογράφο που λειτουργεί με Bluetooth, τότε μπορείτε να καταγράφετε και καρδιακούς παλμούς. Όταν τελειώνετε την βόλτα σας, όλα τα παραπάνω δεδομένα μπορούν να ανέβουν στο Strava ή στο Facebook.

Bike Computer

Η εταιρεία ξέρει ότι το αδύναμο σημείο αυτών των εφαρμογών είναι η χρήση της μπαταρίας του κινητού. Η οθόνη του κινητού μπορεί να κλείνει, ενώ συνεχίζει να καταγράφει δεδομένα και η ίδια η εφαρμογή έχει 12% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας, από παρόμοιες εφαρμογές.

Bike Computer και προσωπική ασφάλεια

Αυτό που διαφοροποιεί την εφαρμογή είναι η λειτουργία «κράτα με ασφαλή». Στην ουσία, βάση ταχύτητας και κλίσης υπολογίζει αν έχετε υποστεί μια πτώση. Στην συνέχεια, η συσκευή στέλνει ένα SMS σε μια λίστα επαφών που έχετε επιλέξει, ειδοποιώντας τους ότι είστε σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το λογισμικό μπορεί να ξεχωρίσει την πτώση από κακοτράχαλο οδόστρωμα π.χ. με πολλές λακκούβες.

Φυσικά μπορείτε να διαφοροποιήσετε το χρόνο μεταξύ πτώσης και μηνύματος από 10 έως 60 δευτερόλεπτα. Απλά θα πρέπει να αναβαθμίσετε την εγγραφή σας, με το κόστος της λειτουργίας σε σχεδόν 1 Ευρώ/μήνα.

Η εταιρεία προσφέρει επιλογές για θήκες κινητού και βάσεις για να τοποθετήσετε το κινητό σας στο ηλεκτρονικό της κατάστημα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Τι κάνουμε όταν χάνουμε προπονήσεις;

Το να χάσουμε μια προπόνηση, σίγουρα δεν μας κάνει να νιώσουμε ευχάριστα, ειδικά όταν ακολ…