Ο Alberto Contador δηλώνει με απλά λόγια, ότι θα παρατήσει το σπορ, αν δεν μπορεί να διεκδικεί μεγάλους γύρους.

Αυτήν την χρονιά, όλη του η προετοιμασία είχε μοναδικό στόχο τον Γύρο Γαλλίας. Αυτή τη στιγμή, με το πελοτόν να οδεύει στα Πυρηναία, ο ίδιος δεν φαίνεται να αποδίδει όπως θα ήθελε. Εκτός αυτού, έχει ήδη 4 πτώσεις μέσα σε 11 εταπ.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Trek Steven De Jongh δήλωσε: «…Πρώτα θέλει να τερματίσει εδώ και μετά να σκεφτεί για το μέλλον. Δεν πρόκειται να του δώσω καμία συμβουλή. Αν θέλει να συνεχίσει, θα συνεχίσει. Αν πραγματικά απολαμβάνει αυτό που κάνει και μπορεί να αποδώσει σωστά, τότε θα συνεχίσει».

«Αν έρθει και μου πει ‘Στήβεν, δεν μπορώ να το κάνω πλέον και υπάρχει υπερβολικό στρες’ τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανένα. Αν θέλει να σταματήσει, θα σταματήσει».

«Δεν πρόκειται να συνεχίσει σε μεγάλους γύρους, μόνο για (νίκες) τα εταπ. Θα παραιτηθεί, γιατί του αφαιρεί ένα μεγάλο κομμάτι από την προσωπική του ζωή, για να είναι σε αυτό το επίπεδο».

Ο Ισπανός δήλωσε: «…Είχα πολλά χτυπήματα, ιδιαίτερα στο γοφό μου. Φυσικά, αυτό κάνει τα πράγματα περίπλοκα για τα Πυρηναία, αλλά δεν πρόκειται να τα παρατήσω»

«Αντί να αρχίσω να σκέφτομαι για άλλους στόχους, πρέπει να είμαι πιο δυνατός με περισσότερη αποφασιστικότητα. Έτσι θα διαχειριστώ αυτήν την κατάσταση, και θα δω τι θα κάνω για το υπόλοιπο του Γύρου»

«Ποτέ δεν πίστευα στην κακή τύχη, αλλά σε αυτός ο Γύρος με έχει φτάσει στο όριο, ιδιαίτερα ψυχολογικά. Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι που νομίζουν ότι θα τα παρατήσω, δεν με ξέρουν καλά».

Ο Steven De Jongh δηλώνει ότι με τον χρόνο που χάνει από την κίτρινη φανέλα (είναι πίσω 5:15’’ από τον Chris Froome), μια νίκη σε εταπ – πιθανά στο σημερινό – είναι απαραίτητη.

«Ο Γύρος του έδωσε πολλά θετικά πράγματα και αυτό τον κρατάει αυτή τη στιγμή, το ότι θέλει να δώσει κάτι πίσω στο Γύρο. Αν αυτό μπορεί να γίνει με μια νίκη σε εταπ, θα ήταν πολύ σημαντικό».

Παρόλα αυτά, με την δυναμική που έχουν τα υπόλοιπα φαβορί, όπως οι Bardet, Aru, Froome, Martin μια νίκη σε εταπ ίσως είναι mission impossible…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

13ο εταπ – Η 2η νίκη για Philipsen

Ο Jasper Philipsen πέτυχε τη νίκη στο 13ο εταπ του Tour de France στο Pau μπροστά από τον …