Akritas Challenge

Μετά απο απαίτηση πολλών φίλων, αποφασίσαμε να προσθέσουμε και μια δεύτερη αγωνιστική διαδρομή, στο φετινό 4ο Florina Bike Challlenge, η οποία θα έχει 5 ηλικιακές κατηγορίες και θα είναι όπεν.

Το όνομα του καινούργιου αγώνα μας είναι “Akritas Challenge”, μια και πατάει κατά 80% πάνω στη διαδρομή του 2016, με την ονομασία “Ακρίτας”.

Το βουνό τερματισμού, που θα είναι πάλι η Βίγλα. Συγκεκριμένα, ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στο Χ.Κ. Βίγλας.

Η διαδρομή χαρακτηρίζεται μεγάλης δυσκολίας, με απόσταση 60 χλμ και 1100 μ., θετικών υψομετρικών.

Για τη συγκεκριμένη διαδρομή θα υπάρχει μια προεκκίνηση 8 χλμ, απο τα οποία τα 3 χλμ θα είναι μια περιήγηση μέσα στην πόλη της Φλώρινας.

Τεχνικά, η διαδρομή περιλαμβάνει μόνο 1 κορυφή, την Βίγλα [1550 μ.], ενώ το χαμηλότερο σημείο της διαδρομής βρίσκεται δίπλα στη διαστάυρωση για Κάτω Καλλινίκη [592 μ.].

Vigla Challenge

Για το 2017 σχεδιάσαμε ένα καινούργιο αγώνα, που θα αντικαταστήσει την διαδρομή των 135 χλμ που αγαπήθηκε απο εσάς.

Το όνομα του καινούργιου αγώνα μας είναι “Vigla Challenge”, θέλοντας να τιμήσουμε το βουνό τερματισμού, που θα είναι πάλι η Βίγλα. Συγκεκριμένα, ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας, αλλά η ανάβαση θα γίνεται απο τη νότια πλευρά του βουνού, όπως στην διαδρομή “Ακρίτας”.

Η διαδρομή χαρακτηρίζεται απαιτητική, με απόσταση 112 χλμ και 1750 μ., θετικών υψομετρικών.

Όπως και για την προηγούμενη διαδρομή, θα υπάρχει η προεκκίνηση των 8 χλμ, και το πέρασμα μέσα στην πόλη της Φλώρινας.

Τεχνικά, η διαδρομή περιλαμβάνει 2 κορυφές, την Κέλλη [990 μ.] και την Βίγλα [1550 μ.], ενώ το χαμηλότερο σημείο της διαδρομής βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Πετρών [593 μ.]. Εκτός των δύο προηγούμενων αναβάσεων, θα υπάρχει μια γρήγορη και τεχνική κατηφόρα προς τη λίμνη Πετρών, μήκους 5 χλμ, με απίστευτη θέα της λίμνης.

4ο FBC

Συνοπτικά οι διαδρομές της εκδήλωσης είναι οι εξής:

Vigla Challenge

Διασυλλογικός αγώνας (εφήβων, ανδρών, μάστερς) και όπεν αγώνας. Ο όπεν αγώνας αποτελεί κριτήριο πρόκρισης για την Σπαρτακιάδα 2017.

Akritas Challenge

Όπεν αγώνας ανδρών, γυναικών  και μάστερς.

Θα υπάρξουν 2 διαφορετικές εκκινήσεις με χρονικό διάστημα 5′ η μία με την άλλη.

Η πρώτη εκκίνηση θα περιλαμβάνει τη διαδρομή των 112 χλμ και η δεύτερη τη διαδρομή των 60 χλμ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην προκήρυξη της εκδήλωσης.

ΠΕρισσότερες πληροφορίες για τις διαδρομές, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Strade Bianche 2025 – 3η νίκη για Pogačar

Το Strade Bianche του 2025 έδωσε έναν ακόμη αξέχαστο αγώνα, με τον Tadej Pogačar να εξασφα…