Chris Froome – Αυτό που έγινε χτες ήταν ένα μεγάλο σώσιμο

O Chris Froome δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι το 15ο εταπ, παραλίγο να του κόστιζε τον φετινό Γύρο Γαλλίας. Αναγκάστηκε να σταματήσει, όταν μια ακτίνα έσπασε από τον πίσω τροχό του, ενώ ο συναθλητής του Michal Kwiatkowski, του έδωσε τον δικό του τροχό.

Μόλις είχε ξεκινήσει η επίθεση από ολόκληρη την ομάδα της AG2R-La Mondiale, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να τηρηθεί κανένας άγραφος κανόνας για την κίτρινη φανέλα. Ο Βρετανός είχε βρεθεί αυτή τη φορά στο λάθος σημείο, την λάθος στιγμή. Παρόλα αυτά, με τη βοήθεια πρώτα του Nieve και μετά του Landa, πρόλαβε τα φαβορί λίγο πριν την κορυφή του Col de Peyra Taillade.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους «…Ήξερα ότι αυτό μπορούσε να σημαίνει το τέλος της μάχης μου για την κίτρινη φανέλα. Ήταν περίπου 5 ή 10 λεπτά που στεκόμουν εκεί, προσπαθώντας με τον συναθλητή μου να αλλάξουμε τροχούς. Ξέροντας το ρυθμό με τον οποίο θα ανέβαινε η AG2R, νόμισα ότι είχε τελειώσει το παιχνίδι για μένα».

Ήταν ένα μεγάλο σώσιμο

«Αν συλλογιστώ τι έγινε χτες, ήταν ένα μεγάλο σώσιμο. Είμαι ευγνώμων που το ξεπέρασε χτες. Ήταν πραγματικά οριακά. Αν δεν έφτανα στο εμπρός γκρουπ μέχρι την κορυφή του βουνού, δεν νομίζω ότι θα τερμάτιζα φορώντας την κίτρινη φανέλα.

Όταν ο Nieve έμεινε από δυνάμεις, ο Landa ειδοποιήθηκε να μείνει πίσω και πραγματικά βοήθησε τον αρχηγό του να ενωθεί με το γκρουπ, λίγες εκατοντάδες μέτρα πριν την κορυφή.

Φυσικά ακόμα μένουν οι Άλπεις, και συγκεκριμένα το 17ο και 18ο εταπ βουνών, με τερματισμούς αντίστοιχα στο Serre-Chevalier και στο Col d’Izoard, όπου όλα μπορούν να συμβούν. Όμως το μαξιλάρι ασφαλείας για τον Βρετανό, είναι το εταπ ατομικής χρονομέτρησης του Σαββάτου, στην Μασσαλία. Εκεί μπορεί άνετα να πάρει πίσω ακόμα και 1’ διαφοράς από κάποιο φαβορί.

«…Σίγουρα δεν πρόκειται να χαρίσω ούτε ένα δευτερόλεπτο, αλλά όπως είχα μια κακή μέρα στα Πυρηναία, μπορεί να έχω μια κακή μέρα στις Άλπεις. Όσο ο αγώνας εξελίσσεται νιώθω όλο και καλύτερα. Ακόμα και στο χτεσινό εταπ, ένοιωθα πολύ καλά. Ελπίζω αυτή την Τρίτη εβδομάδα να είμαι στα καλύτερα μου».

Την ίδια στιγμή παραδέχεται ότι δεν εκπλήσσεται που, πηγαίνοντας στην 3η εβδομάδα,  η διαφορά είναι τόσο μικρή.

«…Όταν ήρθα εδώ, ήξερα ότι θα ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας μου και η πιο σκληρή μάχη, σε σχέση με ότι έχω κάνει μέχρι τώρα στους Γύρους Γαλλίας. Αυτό είναι αναμενόμενο και είμαι ευγνώμων που βρισκομαι στη σωστή πλευρά αυτών των διαφορών».

Τα φαβορί

Μιλώντας για τα φαβορί, τόνισε «…Κάθε φαβορί αντιπροσωπεύει μια διαφορετική απειλή. Αν κοιτάξετε τον Fabio Aru, νίκησε στο πρώτο ανηφορικό εταπ. Σίγουρα δεν είχε καλές μέρες, αλλά θα είναι δυνατός την 3η εβδομάδα…. Ο Romain Bardet πάντα ήταν δυνατός την τελευταία εβδομάδα και έχει ομάδα που μπορεί να τον υποστηρίξει. Και όπως είδαμε χτες με έβαλε σε μεγάλη πίεση και έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρη την ομάδα για να ελέγξουμε την κατάσταση»

Μιλώντας τέλος για τον Uran δήλωσε «…Ο Rigoberto Uran, ίσως είναι σαν μαύρο άλογο που καμιά φορά δεν φαίνεται. Όμως είναι ο καλύτερος στην ατομική χρονομέτρηση από τα υπόλοιπα φαβορί. Θα είναι μεγάλη απειλή στην Μασσαλία».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Καρνιτίνη – Είναι απαραίτητη στην ποδηλασία;

Η καρνιτίνη είναι μια φυσική ένωση που βρίσκεται στο κρέας αλλά έχει κερδίσει δημοτικότητα…