Ύστερα από 24 ώρες, μετά τον 4ο τίτλο του στον Γύρο Γαλλίας, ο Chris Froome αρχίζει να σκέφτεται τον επόμενο μεγάλο Γύρο. Ο οποίος δεν είναι άλλος από τον επερχόμενο Γύρο Ισπανίας ή όπως είναι καλύτερα γνωστός ως Vuelta.

Άλλωστε είναι κάτι σαν απωθημένο, αν σκεφτεί κανείς ότι έχει έρθει τρεις φορές δεύτερος στο βάθρο, το 2011, 2014 και το 2016. Την Δευτέρα, σε συνέντευξη επιβεβαίωσε τις φήμες

«Έχω έρθει δεύτερος τρεις φορές και θα ήθελα πάρα πολύ να νικήσω στην Vuelta. Η Vuleta είναι ένας αγώνας που λατρεύω να αγωνίζομαι. Είναι βάναυσος αγώνας, αλλά είναι τρεις εβδομάδες που απολαμβάνω».

Υπήρχαν μερικοί αθλητές που έκαναν με επιτυχία την διπλή νίκη, αλλά αυτό έγινε παλιότερα, όταν ο Γύρος Ισπανίας πραγματοποιόταν τον Απρίλιο. Από τότε που μεταφέρθηκε η ημερομηνία του το καλοκαίρι, μετά τον Γύρο Γαλλίας, κανένας δεν κατάφερε να νικήσει και τους δύο Γύρους ταυτόχρονα.

«Το να νικήσω τον Γύρο και την Vuelta την ίδια χρονιά θα είναι  απίστευτο. Έχω την ευκαιρία τώρα και σίγουρα θα το δοκιμάσω».

Προφανώς πάντα υπήρχε αυτή η επιλογή στο προπονητικό του πρόγραμμα. Γι αυτό το λόγο δεν είχε πάρα πολλούς αγώνες την άνοιξη, ώστε να είναι δυνατότερος την 3η εβδομάδα του Γύρου. Αυτό βέβαια του αφήνει τη δυνατότητα τώρα να δοκιμάσει τα πόδια του και στον Γύρο Ισπανίας.

Σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο όπως στον Γύρο Γαλλίας. Ο τωρινός νικητής του Giro, Tom Dumoulin, o Nairo Quintana και ο τραυματισμένος Alejandro Valverde θα είναι απών.

Σίγουρα θα θέλει τη μάχη που δεν είχε, ο Alberto Contador αλλά και άλλοι πρωταγωνιστές του Γύρου, όπως ο Romain Bardet και ο Fabio Aru.

Από την άλλη, θα υπάρχουν πιο ξεκούραστοι αθλητές, που θαυμάσαμε στο Giro, όπως ο Vincenzo Nibali,  οι Ilnur Zakarin (Katusha), Bob Jungels (Quick-Step), και Steve Kruijswijk (LottoNL-Jumbo).

Επίσης, το παρών θα δώσει ο Rafal Majka (Bora-Hansgrohe), που είχε πτώση και εγκατέλειψε στον Γύρο Γαλλίας.

Τέλος η Orica-Scott θα πρωταγωνιστήσει με τους Esteban Chaves και τα αδέρφια Yates.

Η Vuelta εκκινεί στις 19 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 10 Σεπτεμβρίου, στην Μαδρίτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

1ο εταπ – Νικητής ο Γιούρι Λεϊτάο

O ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 ξεκίνησε με πρωταγωνιστή τον ίδιο άνθρωπο που…