Mikel Landa –Ήμουν πολύ θυμωμένος γιατί θυσίασα τον εαυτό μου χωρίς κέρδη για την ομάδα

Ο Mikel Landa, δίνοντας μια συνέντευξη για την ισπανική εφημερίδα El Pais, μίλησε για το 18ο εταπ στο Izoard. Μίλησε για το γεγονός ότι θυσίασε οποιαδήποτε προσωπική φιλοδοξία για την ομάδα του, με συνέπεια να χάσει 12’’ από την γενική κατάταξη.

«Προσπαθούσα πάντα να κάνω ό, τι καλύτερο μπορούσα για τους αρχηγούς και τους συναθλητές μου. Και μερικές φορές περιμένεις ένα αντάλλαγμα, αλλά μερικές φορές τα πράγματα πάνε όπως πάνε, και όλες οι καταστάσεις δεν είναι ίδιες”, δήλωσε ο Landa»¨.

Col d’ Izoard

«Την ημέρα του Izoard θα μπορούσα να σηκώσω το πόδι μου όταν με έπιασαν, θα μπορούσα να είχα ακολουθήσει μια ρόδα και δεν θα είχα χάσει 12 δευτερόλεπτα. Μπήκα μπροστά και πάτησα, κάτι που ήθελε ο Froome, αν και τελικά αποδείχτηκε όχι και τόσο καλό».

«Μου είπε [ο Froome] πιο σιγά, πιο σιγά. Eκείνη την ημέρα ήμουν πολύ θυμωμένος επειδή θυσίασα τον εαυτό μου χωρίς κέρδη για την ομάδα. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν το Tour de Froome σε κίνδυνο και το γεγονός ότι δεν είχα κανένα κέρδος, θυσιάζοντας κάθε φιλοδοξία μου, κυριολεκτικά …πονάει».

Χρονόμετρο στην Μασσαλία

Για να αναπληρώσει το χαμένο χρόνο, προσπάθησε να κάνει ένα καλό χρονόμετρο και όντως τα κατάφερε. Η απόδοση του στη Μασσαλία ήταν πολύ καλή. Παρακολουθώντας το άσχημο χρονόμετρο του Bardet ήλπιζε ότι θα ανέβει στο βάθρο, αλλά έχασε την 3η θέση για μόλις 1’’. Παρόλα αυτά, ο Ισπανός έχει ήδη αποδεχθεί την όλη κατάσταση,

«Επειδή δεν είδα ποτέ τον εαυτό μου στο βάθρο. Υπήρξε μια στιγμή ευφορίας πριν τερματίσει ο Bardet, αλλά καθώς πήγαινα στο κρεβάτι το προηγούμενο βράδυ, δεν είχα την εικόνα μου στο βάθρο. Οπότε δεν ήταν δύσκολο. Δεν έχασα την ψυχραιμία μου εκείνη τη στιγμή, την είχα χάσει δύο μέρες πριν [στο 18ο εταπ]».

Θέμα Froome

Ωστόσο, ο Landa είπε ότι δεν υπήρχαν σκληρά συναισθήματα μεταξύ του ίδιου και του Froome.

«Από την πρώτη στιγμή, ο Brailsford χειρίστηκε την κατάσταση πολύ καλά, μας υποχρέωνε να επικοινωνήσουμε αρκετά, να μην κρατάμε τίποτα πίσω, και από την πλευρά μου, και υποθέτω από την πλευρά του επίσης, έχουμε μιλήσει για τα πάντα έτσι ώστε να μην υπάρχει τίποτα κακό. Ήμασταν όλοι μαζί, και έτσι ήταν».

Αν και ο ρόλος του στην Sky ήταν αυτός του βοηθού, δηλώνει ότι πλέον δεν θέλει να αναλάβει αντίστοιχο ρόλο

«Δεν θέλω να ξαναβρεθώ σε αντίστοιχη κατάσταση. Είναι πολύ απογοητευτική. Όπως δεν θέλω να με θυμούνται γιατί κάπου κέρδισα έναν αγώνα, επίσης δεν θέλω να με θυμούνται σαν κάποιο που μπορούσε να κάνει κάτι και δεν έκανε, σαν κάποιον που είχε τα πόδια για ένα μεγάλο Γύρο και δεν νίκησε. Θέλω να νικήσω έναν ή τουλάχιστον να προσπαθήσω και αν η επιτυχία ή η αποτυχία έρθει, τουλάχιστον θα είναι δική μου η ευθύνη».

Μεταγραφή;

Στα χαρτιά, το συμβόλαιο του τελειώνει στο τέλος της σεζόν με την Sky. Αν η ομάδα του επιθυμεί να τον κρατήσει, θα του προσφέρει ρόλο αρχηγού για το Giro ή την Vuelta, την επόμενη χρονιά. Υπάρχουν βέβαια έντονες φήμες ότι μετακινείται στην Movistar, αν και ο ίδιος δεν επιβεβαιώνει κάτι. Αφήνει όμως κάποια υπονοούμενα.

Ακόμα και αν υπογράψει με την Movistar, εκεί υπάρχουν ήδη δύο μεγάλα ονόματα, οι Alejandro Valverde και ο Nairo Quintana. Σίγουρα ο Ισπανός καταλαβαίνει πώς έχουν τα πράγματα

«Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν εκλεγμένοι αρχηγοί, υπάρχει όμως και ένα καλεντάρι και σίγουρα το αφεντικό θα ξέρει πώς να κανονίσει αυτά τα πράγματα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Canyon Aeroad 2024 – Παρουσίαση

Η Canyon κυκλοφόρησε επίσημα την τελευταία έκδοση της ναυαρχίδας του αγωνιστικού ποδηλάτου…