Αφού είδαμε τα 7 βασικά πράγματα που πρέπει να έχουμε όταν βγαίνουμε για προπόνηση, ας δούμε και το βασικότερο όλων: Το τσαντάκι σέλας.

Βγαίνει σε πολλά μεγέθη και σχήματα, ανάλογα με το τι θέλουμε να αποθηκεύσουμε εκεί μέσα. Το σίγουρο είναι, μικρό ή μεγάλο, όλοι μας πρέπει να έχουμε ένα τσαντάκι κρεμασμένο πίσω από την σέλα.

Είδαμε ότι εκεί θα αποθηκεύσουμε τα χρήματα μας και ίσως μπορούμε να κρεμάσουμε από κάτω την μίνι τρόμπα μας. Ας δούμε τι άλλο θα πρέπει να μεταφέρουμε:

1.Σαμπρέλες

Αν βγαίνουμε συχνά με παρέα, μία σαμπρέλα ίσως αρκεί. Όμως συμβαίνει πολλές φορές, να μας κοπεί η βαλβίδα ενώ φουσκώνουμε, ή να έχουμε αστοχία υλικού. Οπότε 2 σαμπρέλες οπωσδήποτε.

2. Λεβιεδάκια

Σίγουρα αν είμαστε Pro (sic) θα μπορούμε να αλλάξουμε τη σαμπρέλα χωρίς λεβιεδάκια. Αλλά γιατί να ταλαιπωρηθούμε; Πάντα 2 είναι καλύτερα από 1.

Προτιμήστε πλαστικά λόγω βάρους και επειδή θα προφυλάσσουν τις σαμπρέλες σας ( δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος να τις φθείρουν).

3. Πολυεργαλείο

Το Α και το Ω αντικείμενο που πρέπει να έχουμε. Επενδύστε σε ένα ποιοτικό πολυεργαλείο, που έχει κλειδιά allen, torx, κατσαβίδια (σταυρωτό και ίσιο) και κόφτη αλυσίδας.

Συνήθως αυτά τα πολυεργαλεία έχουν δική τους θήκη. Επίσης σημαντικό, για να μη δημιουργούν φθορές στις σαμπρέλες.

4. Υγρά μαντηλάκια

Σίγουρα μετά την αλλαγή της σαμπρέλας ή την επανατοποθέτηση της αλυσίδας, δεν θέλετε να ακουμπήσετε έτσι το τιμόνι σας.

Αν τα ανοίξετε, θυμηθείτε πάνω στο μήνα να τα αλλάξετε γιατί το καλοκαίρι στεγνώνουν εύκολα.

5. Πλαστικά γάντια

Αντί για υγρά μαντηλάκια, μπορείτε να έχετε πλαστικά γάντια. Το κακό είναι ότι είναι μίας χρήσης, ενώ με τα μαντηλάκια δεν έχετε το ίδιο πρόβλημα.

Εννοείται, ότι όταν τα χρησιμοποιήσουμε ΔΕΝ τα πετάμε στο δρόμο, αλλά τα βάζουμε πάλι μέσα στο τσαντάκι.

6.Δεματικά

Ποτέ δεν ξέρετε, αν κάτι πέσει και σπάσει ή κοπεί. Πάρτε μαζί σας 2-3 δεματικά μεσαίου μεγέθους και έχετε πάντα ένα τρόπο να επιδιορθώσετε γρήγορα μια σοβαρή βλάβη.

7. Αμμωνία

Ιδιαίτερα το καλοκαίρι και την άνοιξη, που έχουμε πολλά έντομα, είναι καλό να έχουμε μαζί μας αν κάτι μας τσιμπήσει. Μπορούμε να το έχουμε σε στικάκι.

Μετά μια σεζόν θέλει αλλαγή, γιατί εξατμίζεται.

8. Έξτρα μπαταρίες

Μια μπαταρία λιθίου και μια μπαταρία για τον αισθητήρα ταχύτητας δεν πιάνουν χώρο και σίγουρα κάποτε θα χρησιμεύσουν.

9. Χρήματα

Σίγουρα θα χρειαστείτε χρήματα, για να πιείτε καφέ ή να αγοράσετε τροφές ή νερό αν πέσετε έξω στους υπολογισμούς σας. Καλό είναι να μην έχετε πολλά νομίσματα, γιατί δεν κουδουνίζουν ευχάριστα!

10. Μίνι τρόμπα.

Όπως είπαμε, πολλά τσαντάκια έχουν ελαστικούς ιμάντες στο κάτω μέρος όπου μπορείτε να τοποθετήσετε την τρόμπα.

Αν όχι, αγοράστε μια βάση για να την αναρτήσετε στο σκελετό. Μεταξύ κανονικής τρόμπας και τρόμπας με αμπούλες CO2, προτιμήστε το πρώτο` είναι πιο αξιόπιστο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

15ο εταπ – Ο Pogačar κλειδώνει το Giro!

Ο Tadej Pogačar (UAE Emirates) έδωσε ένα νοκ-άουτ στα φαβορί της ΓΚ στο Giro d’Itali…